Raitisilmasuodattimet

Ulkopeilien kotelot

(löytyi 2589 tulosta)

Taustapeilin lisäksi sivupeilit edistävät merkittävästi ajoturvallisuutta, sillä ne antavat kuljettajalle tärkeää tietoa tieliikenteen välittömästä ympäristöstä. Tätä tarkoitusta varten itse peili on koteloitu niin sanottuun ulkopeilikoteloon, joka suojaa elektroniikkaa ja varmistaa sivupeilien häiriöttömän toiminnan.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Ulkopeilien kotelot.

Kaikki valmistajat

Ulkopeilien kotelon toiminta

Sivu- ja taustapeilit ovat tärkeitä osia tieliikenteen turvallisuuden kannalta. Ne takaavat turvallisen ympärysnäkymän omaan ajoneuvoon, jotta kaistanvaihdot ja ohitukset voidaan suorittaa turvallisesti. Sivupeili voi kuitenkin olla arvokas apuväline myös pysäköinnissä.

Nämä tärkeät toiminnot on otettu huomioon myös tieliikennesäännöissä, joissa edellytetään toimivia sivu- ja taustapeilejä tai määrätään sakkoja, jos "kaikenkatse" puuttuu.

Peili on varustettu elektroniikalla, joka varmistaa, että se on tukevasti paikallaan, sitä on helppo säätää kuljettajan istuimelta käsin ja mallin mukaan siinä on tilaa lisävilkun tai peilinlämmittimen asentamiselle. Peilin ulkokotelo suojaa peilin takana olevaa mekaniikkaa ja elektroniikkaa ympäristön vaikutuksilta. Se on yleensä valmistettu tukevasta muovista, ja se on yleensä joko maalattu ajoneuvon väriseksi tai mustaksi.

Viallisen ulkopeilin syyt

Koska ulkopeili on ajoneuvon ulkopuolella alttiissa paikassa, naarmut ja naarmut eivät ole harvinaisia. Kapeat portit, lastenvaunut, ohikulkijat tai yksinkertaisesti ilkivalta ovat yleisiä syitä ulkopeilin kotelon rikkoutumiseen. Tuuli ja sää tietysti myös kuluttavat muoviosaa ajan myötä. Ulkopeilin kotelon vaihtamiseen voi olla myös esteettisiä syitä.

Viallisen ulkopeilin kotelon korjaaminen

Ulkopeilin kotelo vaurioituu nopeasti, koska se on alttiina. Samalla tämä on tärkeää, jotta sivupeilin toimivuus säilyy pitkällä aikavälillä ja sakot vältetään. Ulkopeilin kotelon vaihtaminen tai korjaaminen ei yleensä ole liian monimutkaista ja onnistuu nopeasti oikean varaosan avulla.

Ulkopeilin kotelon liimaaminen

Jos ulkopeilissä on vain pieni halkeama, on parasta vain liimata se paikalleen. Tämä on kuitenkin hyvä ratkaisu vain harvoissa tapauksissa. Loppujen lopuksi kotelo suojaa sisätilojen mekaniikkaa ja elektroniikkaa. Sadevesi tunkeutuu nopeasti halkeaman läpi, mikä edistää korroosiota ja elektroniikan pysyvää vaurioitumista.

Sivupeilin tai kotelon liimaamiseksi ei ole ainoastaan suositeltavaa edetä huolellisesti, vaan myös käyttää oikeaa materiaalia. Tässä tapauksessa tämä tarkoittaa muoviliiman ja lasikuituteipin käyttöä, mikä vahvistaa liiman sidosta entisestään.

Puhdista pinta huolellisesti ennen liiman levittämistä. Levitä sitten kaksikomponenttiliimaa ulkopeilipesän sisäpuolelle ja kiinnitä lopuksi lasikuituteippi. Levitä lopuksi toinen kerros liimaa lasikuituteippiin, jotta peili on jälleen hyvin suojattu säältä tai jopa autopesulan vedeltä.

Ulkopeilin kotelon vaihtaminen

Joskus ainoa ratkaisu on vaihtaa ulkopeilin kotelo. Tällöin on tärkeää löytää malli, joka vastaa omaa ajoneuvotyyppiäsi. Loppujen lopuksi ulkopeilien kotelo vaikuttaa osaltaan auton muotoiluun, eikä se siksi ole missään nimessä samanlainen kaikissa malleissa.

Jos haluat vaihtaa kotelon, taita peili ajosuuntaan. Peilin alla on yleensä kiinnitysreikä. Ruuvimeisselillä voidaan siirtää pidikettä, joka avaa ulkopeilin kotelon lukituksen niin, että se voidaan vetää ylöspäin.

Johdotukseen pääsemiseksi on usein tarpeen irrottaa oven verhoilu. Joskus voit kuitenkin yksinkertaisesti päästä käsiksi ohjauselementin pistokeliitäntään.

Ulkopeilin kotelon korjaus- ja vaihtokustannukset

Uuden ulkopeilin kotelon hinta vaihtelee suuresti. Voit löytää edullisia varaosia Internetistä varaosamyyjiltä, kuten Motointegrator-verkkokaupasta. Täältä voit valita oikean komponentin tietokannan kautta valmistajan ja mallin mukaan, esimerkiksi BMW 5-sarjan ulkopeilien kotelo, valmistusvuosi 2007. Vain nämä alkuperäiset osat takaavat kestävän lujuuden myös ajoneuvon käytön aikana.

Jos ulkopeilien kotelossa on erikoismaali ja paljon tekniikkaa, sekä osto- että vaihtokustannukset korjaamolla nousevat nopeasti. Esimerkiksi harvinainen erikoistehosteinen maalaus klassikkoautoon voi joskus maksaa nelinumeroisen summan. Golf 4:n tai Golf 7:n ulkopeilien kotelon maalaaminen maksaa puolestaan 300-400 euroa.

Ulkopeilien kotelon vaihtaminen - sitten vakuutus maksaa

Jos ulkopeilin kotelo on vaurioitunut onnettomuudessa, vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiö maksaa kustannukset. Jos sinulla on kaskovakuutus, se kattaa yleensä ilkivallan. Osittainen vakuutus sen sijaan korvaa yleensä vain kustannukset, jos lasi on rikkoutunut ja kotelo on tiukasti kiinni peilissä.

Osta ulkopeilien kotelot verkossa kohtuulliseen hintaan

Internetissä ulkopeilien varaosat maksavat yleensä vain muutaman euron. Suurin osa näistä on pohjamaalattuja eli valmiita lopullista maalausta varten. Ostaessasi on tärkeää valita oikea malli ja sivupeili kuljettajan tai matkustajan puolelle (vasemmalle tai oikealle). Verkkokaupastamme löydät varmasti oikean ulkopeilikotelon tai halutessasi myös siihen sopivan peilin. Meillä on varaosia kaikkiin automerkkeihin, ja vakuutamme asiakkaamme paitsi tuotteidemme huippulaadulla myös salamannopealla toimituksella ja ilmaisella palautuslähetyksellä - jos osa ei vastoin odotuksia sovi.

Parhaat tuotteet kategoriasta Ulkopeilien kotelot

Sijoituskriteerit