Raitisilmasuodattimet

Takaluukun vaimentimet

(löytyi 2636 tulosta)

Moottoriajoneuvon takaluukun tai tavaratilan kaasujousi tunnetaan myös nimellä takaluukun vaimennin. Takaluukun vaimennin koostuu edellä mainitusta kaasujousesta, jossa on päätyasennon vaimennin. Runkoon asennettuna osana kaasujousi varmistaa, että takaluukku voidaan avata ja sulkea helposti. Se myös estää takaluukun äkillisen sulkeutumisen ja varmistaa, että se sulkeutuu manuaalisesti. Joissakin ajoneuvomalleissa tätä mekanismia käytetään myös konepellissä. Valmistajasta ja ajoneuvomallista riippuen jousien koko, määrä ja laajuus vaihtelevat. Motointegratorista löydät laajan valikoiman kaasujousia takaluukkuun tai tavaratilaan edulliseen hintaan.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Takaluukun vaimentimet.

Kaikki valmistajat

Mistä tunnistan viallisen kaasujousen?

Kaasujousen käyttöikä on suhteellisen pitkä. Useiden vuosien aikana ne kuitenkin kuluvat jatkuvasti, jolloin materiaalissa on näkymättömiä vuotoja. Kaasujousen sisällä oleva paine laskee, eikä se pysty enää tuottamaan voimaa, joka pitää takaluukun auki. Myös viallinen tai kuivunut tiiviste voi johtaa kaasujousen vikaan paineen menetyksen vuoksi. Ensimmäiset merkit suorituskyvyn heikkenemisestä on helppo tunnistaa. Jos työnnät tavaratilan takaluukkua hitaasti alaspäin sulkemisprosessin aikana ja takaluukku sulkeutuu lopulta itsestään, kannattaa harkita kaasujousen vaihtamista. Tällöin jousi ei enää pysty kantamaan painoa itsestään eikä toimi enää kunnolla. Vallitsevan rakenteensa vuoksi kaasujousia ei voi korjata tai täyttää uudelleen. Se koostuu suljetusta järjestelmästä, jossa on korkea paine, minkä vuoksi se on vaihdettava kokonaan.

Kaasujousien hoito ja asennus

Kaasujousen huolellinen käsittely voi pidentää sen käyttöikää huomattavasti. Nykyisin asennetut kaasujouset on suunniteltu siten, että ne voivat suorittaa enintään 5 iskun liikettä ympäristön lämpötilassa. Jos tämä arvo ylitetään tai kaasujousen käyttö tapahtuu liian korkeissa lämpötiloissa, kaasujousen sisälle kertyy lämpöä, mikä puolestaan lisää painetta ja voi johtaa sylinterin tiivisteen vuotamiseen. Ympäristön lämpötilalla on valtava vaikutus jousen sisällä olevaan kaasuun, sillä kaasu yksinkertaisesti laajenee korkeammissa lämpötiloissa. Takaluukun avaaminen ja sulkeminen väkisin kaasujousen toimiessa voi myös lyhentää komponenttien käyttöikää. Huolellisesti käsiteltyjen ja oikein asennettujen kaasujousien käyttöikä on jopa 30 000 liikettä. Kaasujousia pidetään huoltovapaina, eikä niitä tarvitse tarkastaa jatkuvasti.

Uuden kaasujousen asentaminen ei ole rakettitiedettä, ja se onnistuu nopeasti ja helposti myös maallikoilta. Asennuksen helpottamiseksi ei tarvita paljon muuta kuin litteä ruuvimeisseli, puhdas liina, uusi kaasujousi ja auttava käsi. Avustava käsi kiinnittää takaluukun työn ajaksi. Sen jälkeen kiinnitysklipsit voidaan löysätä ja vanha kaasujousi poistaa. Ennen uuden kaasujousen asentamista pallopäät on puhdistettava ja rasvattava kevyesti. Uusi jousi voidaan sitten asettaa paikalleen.

Asennuksen aikana kaasujousi asennetaan siten, että männänvarsi osoittaa alaspäin ja on enintään 45 asteen vaaka-asennossa. Tällä asennustavalla varmistetaan, että kaasujousen sylinterin sisäiset tiivisteet pysyvät voideltuina. Öljy sijaitsee kaasujousen sisällä. Jos se asennetaan väärin, esimerkiksi pystysuoraan tai männänvarren väärään suuntaan, öljy voi valua ulos sylinterin tiivisteistä. Tämä johtaa kaasujousen nopeaan kulumiseen. Kaasujousen oikea asennus lisää sen käyttöikää ja toimivuutta valtavasti. Asennuksen valmistuttua suoritettavassa tarkastuksessa voidaan tarkistaa oikea asento ja toiminta häiriöttömän toiminnan varmistamiseksi.

Tärkeitä turvallisuusohjeita kaasujousia käsiteltäessä

Koska kyseessä on suljettu järjestelmä, jossa on korkea paine, on noudatettava joitakin turvallisuusohjeita. Älä tee hitsaustöitä sylinterin pinnalla äläkä pinnoita kaasujousia. Kaasujousen avaaminen, polttaminen, murskaaminen, taivuttaminen tai lommottaminen on myös kielletty oman terveyden vuoksi. Kaasujousi ei saa altistua tärinälle.

Oikean kaasujousikoon löytäminen jokaiseen käyttötarkoitukseen

Oikea koko on tärkeä takaluukun kaasujouselle. Tärkeitä perusteita oikean koon määrittämiseksi ovat esimerkiksi asennetun takaluukun paino ja kaasujousen kiinnityskohta. Jotkut autonvalmistajat asentavat takaluukun vaimenninlaitteisiin jopa useita kaasujousia. Tämä vähentää täydellisen vikaantumisen riskiä, jos yksi jousi pettää. Myös itse kaasujousien rakenne on tärkeä kriteeri. Ympärysmitaltaan paksummat ja pituudeltaan lyhyemmät kaasujouset ovat luonnostaan tehokkaampia kuin liian pitkät ja ohuet kaasujouset. Jos jouset on asennettu pareittain, molemmat on vaihdettava, sillä paine-erot molemmissa toimivissa kaasujousissa johtavat komponenttien käyttöiän lyhenemiseen.

Osta takaluukun ja kuormatilan kaasujouset edullisesti verkosta

Motointegratorista löydät ajoneuvoosi sopivan kaasujousen noin 5 miljoonan auton varaosan valikoimasta. Tutustu valikoimaamme ja valitse laadukkaat varaosat sellaisilta valmistajilta kuin FEBI BILSTEIN, LESJÖFORS, MAGNETI MARELLI, KROSNO ja STABILUS. Luota monivuotiseen kokemukseemme autoalalta ja tule seuraavaksi tyytyväiseksi asiakkaaksemme. Tilaa jo tänään palkitussa verkkokaupassamme ja hyödy nopeasta toimituksesta ja asiantuntevasta asiakaspalvelustamme.

Parhaat tuotteet kategoriasta Takaluukun vaimentimet

Sijoituskriteerit