Raitisilmasuodattimet

Ovenkahvat

(löytyi 1600 tulosta)

Käsi sydämelle: Kuinka usein ajattelet autosi ovenkahvoja? Luultavasti vasta sitten, kun ne eivät enää toimi. Tai kun vaihdat autosi vanhat ovenkahvat uusiin, mahdollisesti sisäänvedettäviin tai valaistuihin ovenkahvoihin. Muuten näitä auton osia - joita käytetään useita kertoja päivässä - tuskin huomataan. Silti jokainen auton ovenkahva on pieni tekniikan ihme. Jopa auton puhtaasti mekaanisissa ovenkahvoissa lukemattomat osat lukittuvat toisiinsa. Ja kaikki tämä pienimmissä tiloissa. Nykyaikaiset auton ovenkahvat ovat vieläkin monimutkaisempia.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Ovenkahvat.

Kaikki valmistajat

Mutta mistä osista auton ovenkahva koostuu? Voiko vaurioituneen ovenkahvan vaihtaa itse? Mitä vaihtoehtoja viritysalalla on valaistujen tai sisäänvedettävien ovenkahvojen osalta? Ja mitä auton ovenkahvan vaihtaminen maksaa? Verkkokauppamme autoalan asiantuntijat antavat vastaukset seuraavassa tekstissä.

Auton ovenkahvan perusosat

Kuten jo mainittiin, auton ovenkahva on monimutkainen varaosa. Perinteinen (mekaaninen) kahva koostuu seuraavista osista:

- Pohjakannatin sisältää kaikki kahvan yksittäiset osat.

- Itse kahva on joko liikkuva (lukituksen avaaminen) tai jäykkä (auki vetäminen).

- Yläkuori toimii koristeena, ja se sijaitsee ovenkahvan päällä.

- Lukkosylinteri on auton avaimen vastine, ja se on ....

- ... kytketty lukituspulttiin. Tämä välittää pyörimisliikkeen lukkoon.

- Lukuisat jouset ja tiivisteet palvelevat ovenkahvan mekaniikkaa.

Nykyaikaisissa auton ovenkahvoissa on myös paljon elektroniikkaa. Esimerkiksi vastaanotin, joka mahdollistaa lukon avaamisen ja sulkemisen automaattisesti auton avaimen infrapuna- tai radiolähettimen avulla. Monet autonvalmistajat luottavat nykyään täysin avaimettomaan ajoneuvon lukituksen avausjärjestelmään. Tarvitset vain lähettimen, jota säilytät esimerkiksi housujen taskussa. Automaattisissa ovenkahvoissa on kosketuspiste, ja ne avaavat oven lukituksen heti, kun kosketat sitä.

On sanomattakin selvää, että näissä huipputekniikan ovenkahvoissa on mekaanisten osien lisäksi useita muita osia. Jos ovenkahvat ovat sisäänvedettäviä ja/tai valaistuja, niihin lisätään muita osia.

Auton sisäänvedettävistä ovenkahvoista puheen ollen..

Yhä useammat autonvalmistajat valitsevat sisäänvedettävät ovenkahvat korkealuokkaisiin malleihinsa. Ne ovat vakiovarusteena esimerkiksi uudessa Mercedes S-luokassa. Etu on ilmeinen. Ja sanan varsinaisessa merkityksessä. Upotetut ovenkahvat antavat auton yleisilmeelle virtaviivaisemman ja hienostuneemman ilmeen. Lisäksi upotetut ovenkahvat parantavat aerodynamiikkaa.

Kun omistaja avaa auton lukituksen, ovenkahvat avautuvat automaattisesti. Hyvä uutinen kaikille tuning-faneille on se, että sisäänvedettäviä ovenkahvoja on saatavilla jälkiasennussarjoina omiin automalleihin.

Tärkeää: Varmista ostaessasi, että sisäänvedettävät ovenkahvat täyttävät kaikki turvallisuusvaatimukset. Ne on myös voitava avata hätätilanteissa, kun sähkönsyöttö ei ole taattu.

Valaistut ovenkahvat

Toinen viritysvaihtoehto on autosi valaistut ovenkahvat. LED-valonauhat antavat futuristisen ulkonäön. Lisäksi ovenkahvat ovat helpommin löydettävissä pimeässä.

Autosi ovenkahvojen vaihtaminen itse

Jos autossasi on yksinkertainen, mekaaninen ovenkahva, voit vaihtaa sen itse pienellä osaamisella ja näppäryydellä. Jos et kuitenkaan ole kokenut harrastajamekaanikko, suosittelemme, että palkkaat autokorjaamon vaihtamaan kahvan.

Vinkki: Jos auton ovi ei aukea, se johtuu harvoin ovenkahvasta. On paljon todennäköisempää, että oven sisäpuolella oleva vaijerilenkki on viallinen. Voit tarkistaa tämän vain, jos irrotat oven sisäpaneelin.

Nykyaikaisissa autoissa, joissa on elektroniset ovenkahvat, vaihtaminen on hyvin monimutkaista. Tässä tarvitaan muutakin kuin mekaanista asiantuntemusta. Sinun pitäisi myös tietää tarkalleen, mitä olet tekemässä, kun on kyse elektroniikasta. Tässä tapauksessa suosittelemme matkaa ammattitaitoiseen autokorjaamoon.

Mitä uusi auton ovenkahva maksaa?

Uuden auton ovenkahvan hinta riippuu pääasiassa siitä, kuinka monimutkainen kahva on. Vanhoihin autoihin, joissa on yksinkertaiset, mekaaniset kahvat, investointi on selvästi alle 100 euroa. Jos kyseessä on kuitenkin sisäänvedettävä tai valaistu ovenkahva, jossa on elektroninen ajoneuvon lukituksen avaus, sinun on kaivettava paljon syvemmälle taskuusi.

Toinen ratkaiseva kustannustekijä on korjauksen laajuus. Jos kyse on vain auton ovenkahvan vaihtamisesta, työtä tarvitaan vain vähän. Jos kuitenkin joudut vaihtamaan koko kahvan lukko mukaan lukien, kustannukset alkavat kolminumeroisesta summasta ja voivat nousta hyvinkin nelinumeroiseksi.

Tärkeää: Kun ostat uusia ovenkahvoja, varmista, että ne sopivat täsmälleen ajoneuvon malliin. Vaikka ovenkahva näyttäisikin ensi silmäyksellä samalta kuin autossasi oleva ovenkahva, se ei tarkoita, että ne olisivat identtiset. Tarkista siis ennen ostamista autosi mallin ja valmistusvuoden lisäksi myös osan numero, alustan numero ja valmistuskuukausi.

Jos sinulla on kysyttävää henkilöautojen ovenkahvasta, asiantunteva asiakaspalvelumme on käytettävissäsi milloin tahansa.

Parhaat tuotteet kategoriasta Ovenkahvat

Sijoituskriteerit