Raitisilmasuodattimet

Öljypumpun tiivisteet

(löytyi 192 tulosta)

Öljypumpun tiiviste varmistaa, että moottorista ei pääse öljyä komponentteihin, joita ei ole suunniteltu sitä varten. Sinun on vaihdettava viallinen öljypumpun tiiviste, koska muuten et todennäköisesti läpäise vuositarkastusta.

Jos haluat vaihtaa osan, varaosan on vastattava täsmälleen ajoneuvoasi. Motointegratorista voit tilata tiivisteet helposti verkossa kaikille yleisimmille valmistajille ja ajoneuvotyypeille.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Öljypumpun tiivisteet.

Kaikki valmistajat

Miksi ajoituskotelon tiiviste tarvitaan?

Ajoituskotelo sijaitsee moottorin alueella ja täällä nokka-akselin lähellä. Tällä ajoneuvon alueella on komponentteja, kuten jakohihnoja, jotka toimivat ilman moottoriöljyä. Muut osat, kuten ajoitusketju, tarvitsevat kuitenkin moottoriöljyä, jotta moottorin käynti paranisi ja kuluminen vähenisi. Ajoituskannen tiiviste estää öljyn vuotamisen moottorin alueelta sellaisiin osiin, joille öljyä ei ole tarkoitettu.

Se voi kulua ajan myötä tai vioittua muista syistä (esimerkiksi epäasianmukaiset korjaukset). Tällöin on tarpeen vaihtaa.

Ajastuskannen tiivisteen vikojen syyt

Vääränlaisten korjausten lisäksi on muitakin mahdollisia syitä ajoituskannen tiivisteen vioittumiseen. Komponentit altistuvat huomattaville lämpötilavaihteluille vuoden aikana. Tietyinä vuodenaikoina ne voivat olla huomattavia, jopa lyhyessä ajassa. Tämän seurauksena tiiviste menettää elastisuutensa. Tämä johtaa pieniin halkeamiin, joihin nesteet ja hiukkaset kerrostuvat ja jotka siten edistävät materiaalin väsymistä.

Viallinen ajoituskannen tiiviste: Nämä ovat tyypillisiä oireita

Vika ajoituskannen tiivisteessä voi ilmetä monenlaisina oireina. Esimerkiksi tahaton öljyvuoto voi vahingoittaa jakohihnaa. Viallinen jakohihna on havaittavissa jauhavista äänistä. Pitkälle edenneessä vaiheessa moottori voi myös käydä epävakaasti ja menettää tehoa.

Vika ajoituskotelon tiivisteessä voi johtaa siihen, ettei ajoitusketju saa enää riittävästi öljyä. Tämä puolestaan voi vahingoittaa ketjua. Tämä näkyy moottoria käynnistettäessä (erityisesti kylmäkäynnistyksen yhteydessä) kolisevina ääninä, käydessä säröävinä ääninä ja moottorin varoitusvalon syttymisenä.

Voit myös huomata vian siitä, että öljy katoaa "sisäänpäin".

Ajoituskannen tiivisteiden vaihtaminen: Näin se tehdään

Jos haluat vaihtaa ajoituskannen tiivisteen, sinun on hankittava ajoneuvoosi sopiva osa. Jos osa ei sovi, se ei täytä tehtäväänsä (pitkään aikaan). Kiinnitä siis huomiota yhteensopivuuteen ostaessasi.

Voit yleensä vaihtaa ajoituskannen tiivisteen itse, jos sinulla on riittävästi taitotietoa ja välineitä. Sinun on kuitenkin oltava täysin varma, että osaat suorittaa toimenpiteet oikein. Virheellinen suorittaminen voi aiheuttaa vakavia moottorivaurioita. Jos siis olet epävarma, ota yhteys erikoisliikkeeseen.

Se, miten vaihto suoritetaan, riippuu myös kulloisestakin ajoneuvomallista. Suosittelemme seuraavia yleisiä ohjeita:

  1. Pääset käsiksi ohjauskoteloon, kun moottori on asennettu. Tästä syystä ajoituskannen tiivisteen vaihto on yleensä mahdollista tehdä korjaamolla kotona.
  2. Löysää generaattorin kiinnitys.
  3. Irrota kiilahihnat.
  4. Irrota kampiakselin hihnapyörä.
  5. Ruuvaa nyt irti ajoituskotelon kansi.
  6. Poista vanha tiiviste. Varmista, ettei tiivistepinnoille jää jäämiä.
  7. Asenna uusi tiiviste.

Yleensä ajoituskotelon tiiviste vaihdetaan, kun tietyt osat, kuten ajoitusketju, vaihdetaan. Työpajan lisäkustannukset ovat tällöin kohtuulliset, koska työmäärä lisääntyy vain vähän. Materiaalikustannukset ovat kohtuulliset. Merkistä ja mallista riippuen voit saada uudet tiivisteet alle 5 eurolla. Jos valitset tiivistesarjan, jossa on ylimääräisiä tiivisterenkaita, hinta alkaa noin 10 eurosta.

Tilaa ajoituskotelon tiivisteet verkossa Motointegratorilta

Oikea osa on erityisen tärkeä, kun vaihdat ajoituskannen tiivisteen. Motointegratorilta voit helposti tilata sopivan tiivistesarjan tai vain yksittäisen tiivisteen verkossa.

Anna ajoneuvon merkki, malli ja tyyppi tai tee haku avainnumeron perusteella. Tämän jälkeen sinulle näytetään sopivia tuotteita. Voit luottaa Motointegratorin laajaan tuotevalikoimaan. Olipa kyseessä sitten Corsa C:n timing cover -tiivisteen, Audi A6 Avant 2.0:n timing cover -tiivisteen tai BMW E36 316i:n tiivisteen vaihtaminen: Motointegratorista löydät etsimäsi hetkessä.

Tarjoamme sinulle reilun vastineen rahalle koko noin 5 miljoonan varaosan ja tarvikkeen valikoimassamme. Voit luottaa jatkuvasti korkeaan laatuun ja kohteliaaseen, ammattitaitoiseen neuvontaan.

Uudet tiivisteet lähetetään 2-4 arkipäivän kuluessa. Hyödy mutkattomasta palautuslähetyksestä jokaisen tilauksen yhteydessä.

Parhaat tuotteet kategoriasta Öljypumpun tiivisteet

Sijoituskriteerit