Raitisilmasuodattimet

Öljypohjan tiivisteet

(löytyi 370 tulosta)

Öljypohja on osa moottorin voitelujärjestelmää. Öljypohjan tiivisteet varmistavat, että öljypohja on tiivis ja hoitaa tehtävänsä hyvin. Polttomoottorit tarvitsevat moottoriöljyä estääkseen metallien välisen kitkan moottorissa ja ehkäistäkseen moottorivaurioita. Öljypohja toimii öljysäiliönä, ja se sijaitsee moottorilohkoa vastapäätä. Jos öljypohja vuotaa, öljyä ei ole enää riittävästi moottorin voiteluun. Seurauksena on moottorivaurio.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Öljypohjan tiivisteet.

Kaikki valmistajat

Öljypohjan tiivisteiden toiminta

Öljypohja on yleensä valmistettu syvävetoisesta metallilevystä. Hyötyajoneuvoissa suositaan muovisia öljypohjia. Öljypohja sisältää moottorin voiteluun tarvittavan moottoriöljyn. Öljypumppu imee öljyn öljypohjasta ja pumppaa sen öljynsuodattimen läpi moottorilohkon öljykanaviin. Öljyä valuu sitten takaisin öljypohjaan voitelupisteistä.

Öljypohja on yleensä kiinnitetty kampikammioon moottorin alimpaan kohtaan kampiakselivedon alle. Öljy voi valua öljyn tyhjennystulpan aukosta öljynvaihdon aikana. Lisäksi lämmennyt palautuva öljy jäähtyy ja vaahdottuu öljypohjassa. Öljypohjan jäähdytysvaikutusta voidaan parantaa kotelossa olevilla uurteilla.

Öljypohjan tiivisteiden tyypit

Aikaisemmin metalliset öljypohjan tiivisteet olivat yleisiä. Nykyään öljypohjan tiivisteitä on erityyppisiä: muovisia ja metallisia. Syynä materiaalivalinnan muutokseen on halu kevyempään ajoneuvoon ja siihen liittyvä pienempi polttoaineenkulutus. Tästä syystä autoteollisuus siirtyy yhä enemmän valmistamaan muovista valmistettuja öljypohjia ja käyttämään niitä ajoneuvoissa.

Viallinen öljypohjan tiiviste - oireet

Öljypohjan tiivisteet kuuluvat ajoneuvojen kuluviin osiin. Siksi ne on tarkistettava säännöllisesti, kun öljy vaihdetaan tai moottoria korjataan. Kun öljypohjaan ilmestyy naarmuja, halkeamia, muodonmuutoksia, rikkoutuneita kappaleita ja kovettumia, se on merkki siitä, että uudet öljypohjan tiivisteet on asennettava.

Merkkejä vuotavasta öljypohjasta ovat öljytahrat öljypohjassa, voitelujärjestelmän paineen aleneminen, lisääntynyt öljynkulutus ja öljytahrat ajoneuvon alla pitkän pysäköinnin jälkeen. Öljypohjan vikaantumiseen on monia syitä. Yleisin ongelma on epämuodostuma. Jos epämuodostuma on syynä, kampikammiokaasut ovat paineistettuja tai korkeat lämpötilat esiintyvät. Syitä ovat esimerkiksi tuuletusaukkojen tukkeutuminen, mäntien ja sylintereiden kuluminen, tiheä ajo suurilla nopeuksilla tai öljynerottimen asettaminen paikalleen.

Myös kolhujen aiheuttama öljypohjan tiivisteen vaurioituminen voi olla syynä. Tämä vaurio voi syntyä, jos ajat esteen yli tai jos öljypohjaan tunkeutuu vieraita esineitä. Monissa tapauksissa kyse on kuitenkin tiellä mahdollisesti esiintyvien aggressiivisten kemikaalien aiheuttamasta tiivisterenkaiden ennenaikaisesta kulumisesta. Joskus öljypohjan tiivisteen vaurioituminen johtuu myös sopimattomista voiteluaineista.

Öljypohjan tiivisteen vaihto

Jos öljypohjan tiiviste on viallinen, voit vaihtaa sen nopeasti itse. Tarvitset kuitenkin nostimen tai tunkin tätä varten. Kun ajoneuvo on nostettu ylös, voit irrottaa etulokasuojan ja moottorin alla olevan suojan. Lämmitä sitten moottori ja valuta öljy astiaan. Voit irrottaa öljypohjan tiivisteen. Ennen kuin asennat uuden osan, puhdista asennusalue öljystä, liasta ja vanhan tiivisteen jäämistä. Vasta sen jälkeen tulee asentaa uusi öljypohjan tiiviste. Molemmat puolet on voideltava erityisellä tiivisteellä.

Tämän jälkeen voit asettaa öljypohjan paikalleen ja kiinnittää kiinnityspultit valmistajan ohjeiden mukaisesti. Kun O-rengas on vaihdettu, kierrä tyhjennystulppa kiinni ja täytä voitelujärjestelmä huuhteluöljyllä. Käynnistä sitten moottori pienimmällä kierrosluvulla ja anna sen käydä. Heti kun moottori on jäähtynyt, anna huuhteluöljyn valua pois. Täytä sitten järjestelmä tuoreella öljyllä.

Öljypohjan tiivisteiden valmistajat

Öljypohjan tiivisteiden valmistajia on markkinoilla useita. Näitä ovat esimerkiksi Elring, Ajusa, Payen ja Reinz. Olemme vakuuttuneita näiden valmistajien laadusta ja pidämme näitä osia valikoimassamme. Näihin kuuluvat E39-öljypohjan tiiviste, Smart-öljypohjan tiiviste, BMW E46:n öljypohjan tiiviste, Audi A4 B5:n öljypohjan tiiviste, Golf 3:n öljypohjan tiiviste tai Golf 4:n öljypohjan tiiviste.

Osta öljypohjan tiiviste netistä edulliseen hintaan

Öljypohjan tiivisteitä on monia. Ajoneuvosi öljypohjaan tällä hetkellä asennettu tiiviste osoittaa, mikä on oikea tiiviste. Nämä voivat olla kumisia tai muovisia öljypohjan tiivisteitä. Jos tarvitset uusia öljypohjan tiivisteitä, sinun on varmistettava, että valitset oikeasta materiaalista valmistetut öljypohjan tiivisteet. Jos et ole varma, voit kysyä neuvoa asiakasneuvojiltamme. Verkkokaupastamme löydät yli 5 miljoonaa varaosaa ja lisävarustetta henkilöautoihin, kuorma-autoihin ja moottoripyöriin premium-valmistajilta ja huippumerkeiltä. Edulliset hinnat ja nopeat toimitusajat taataan joka tapauksessa.

Jos tilaat vahingossa väärän öljypohjan tiivisteen, tämä ei ole ongelma. Voit palauttaa vahingoittumattomat tavarat meille. Asiakaspalvelutiimimme auttaa sinua mielellään ja neuvoo sinua kaikissa palautuksiin liittyvissä kysymyksissä. Tutustu verkkosivuihimme ja tutustu itse valikoimaamme ja laatuumme.

Parhaat tuotteet kategoriasta Öljypohjan tiivisteet

Sijoituskriteerit