Raitisilmasuodattimet

Jarrusatulan osat

(löytyi 934 tulosta)

Jarrusatula on osa jarrujärjestelmää. Se muuntaa hydraulipaineen mekaanisiksi voimiksi. Jarrusatulat koostuvat erilaisista komponenteista, joista osa kuluu tietyn ajan kuluttua. Joskus jarrusatula tai yksittäiset osat on vaihdettava.

Motointegratorista löydät laadukkaat jarrusatulan osat kaikkiin merkittäviin automerkkeihin.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Jarrusatulan osat.

Kaikki valmistajat

Mikä on jarrusatulan tehtävä?

Jarrusatula on osa levyjarrujärjestelmää. Kun painat jarrupoljinta, syntyy hydraulipaine. Jarrusatula muuntaa tämän mekaaniseksi voimaksi painamalla jarrupalat jarrulevyjä vasten. Tämä luo kitkaa, joka käynnistää jarrutuksen. Ajoneuvon jokaisessa pyörässä on jarrusatula.

Jarrusatuloita on erilaisia muunnelmia. Erityisen mainitsemisen arvoisia ovat kelluva jarrusatula ja kiinteä jarrusatula.

Kelluva jarrusatula painaa vain sisäistä jarrupalaa. Rakenteensa ansiosta tämä jarrusatula varmistaa kuitenkin, että myös ulompi jarrupala painuu jarrulevyä vasten yhtä voimakkaasti kuin sisempi jarrupala ja käynnistää jarrutustehon.

Kiinteässä jarrusatulassa sekä sisempi että ulompi jarrupala painetaan kiinni.

Useimmissa jarrusatuloissa on mäntä. Tietyllä tavalla katsottuna mäntä on sydän, joka välittää jarrupaineen jarrupaloihin. On olemassa myös muunnelmia, joissa on useita mäntiä, muun muassa raskaissa hyötyajoneuvoissa.

Mitä jarrusatulan osia on saatavilla?

Jarrusatulan osia on erilaisia. Männän lisäksi on myös tiivisterenkaita, ohjainholkkeja ja säätöruuveja. Lisäksi on olemassa pölysuojuksia, jousia ja niihin kuuluvia pidikkeitä sekä voiteluaineita.

Kun ostat jarrusatulan korjaussarjan, se sisältää usein erilaisia jarrusatulan osia.

Miten jarrusatulan vika ilmenee?

Viallinen jarrusatula voi näkyä erilaisina oireina. Usein vaurioita ei edes huomaa ajon aikana. Tähän kannattaa kiinnittää huomiota:

  • Aseta ajoneuvo nostolavalle. Käännä jokaista pyörää erikseen. Jos jokin pyörä jumiutuu tai vetää, vika voi olla jarrusatulassa.
  • Kuulet vinkuvia ääniä ajon aikana.
  • Etsi selvästi lämpimiä pyöriä ja vanteita. Tarkista kaikkien neljän renkaan lämpötila, kun olet ajanut autolla ilman liian monta jarrutusta. Lämpötilan pitäisi olla suunnilleen sama kaikissa renkaissa. Jos näin ei ole, syynä voi olla vika jarrusatulassa.
  • Yhdessä renkaassa on erityisen paljon jarrupölyä.
  • Renkaan jarrulevy muuttuu sinertäväksi.
  • Vasemman tai oikean puolen jarrupalat ovat paljon kuluneemmat kuin toisella puolella.
  • Havaitset palaneen hajun. Pahimmassa tapauksessa näet jopa savua.
  • Aseta auto tasaiselle alustalle ja vaihda vapaalle. Yritä työntää autoa. Jos tämä ei onnistu, syynä voi olla jarrusatulassa oleva ongelma.

Jos jarrusatula on viallinen, sinun on mentävä lähimpään korjaamoon mahdollisimman pian. Jos havaitset jo palaneen hajua tai savua, ajoneuvo on hinattava pois.

Jarrusatulassa olevat viat vaikuttavat turvallisuuteen ainakin vakavissa tapauksissa. Jarrulevyjen ylikuumeneminen voi aiheuttaa vakavia vaurioita renkaille. Lisäksi vian luonteesta riippuen ei voida sulkea pois sitä, että jarrusatula voi irrota. Silloin syntyy hengenvaara!

Muista, että jarrusatulaa käytetään jarrutukseen. Jos se ei enää toimi kunnolla, se voi vaikuttaa jarrujärjestelmän muihin osiin. Esimerkiksi jarrupalat voivat kulua paljon nopeammin, jos jarrusatulan mäntä ei enää toimi oikein.

Mitkä ovat jarrusatulan vaurioitumisen syyt?

Jotkin jarrusatulan osat ovat kuluvia osia. Lämpötilan vaihtelut, kosteus ja mekaaninen rasitus voivat johtaa materiaalin väsymiseen ajan myötä. Myös ruoste on joskus ongelma, ja se vaikuttaa erityisesti mäntään. Ruosteinen mäntä menettää liikuntakykynsä.

Toinen syy on jarruneste. Jos se vaihdetaan tai täytetään liian harvoin, jarrujärjestelmään voi muodostua vesihöyryä. Tämä vahingoittaa koko jarrujärjestelmää ja siten myös jarrusatulaa.

Jarrusatulan korjaaminen: näin se toimii

Jarrusatulalla on merkitystä turvallisuuden kannalta. Siksi työ kannattaa tehdä vain, jos sinulla on tarvittava osaaminen ja varusteet, kuten nostolava. Useimmissa tapauksissa jarrusatula vaihdetaan eikä sitä korjata. Poikkeuksena on, jos vain likapartikkelit ja ruoste vaikeuttavat ohjausta, ja tämä voidaan korjata puhdistamalla.

Asennus edellyttää, että kyseinen pyörä ja jarruletku irrotetaan.

Korjauksen monimutkaisuuden vuoksi suositellaan käyntiä erikoiskorjaamossa. Korjaamo voi tarkistaa myös muut jarrujärjestelmän osat, kuten jarrulevyt ja jarrupalat. Erityisesti jos huomasit jarrusatulan vaurion myöhään, tämä on suositeltavaa jo pelkästään turvallisuussyistä.

Tilaa jarrusatulan osia Motointegratorin verkkokaupasta

Motointegratorista voit tilata jarrusatulan osia helposti verkosta. Valikoimaamme kuuluvat täydelliset jarrujärjestelmät, yksittäiset osat ja niihin liittyvät työkalut. Löydät jarrusatulan osia, kuten ruuveja, jousia, pidikkeitä, mäntiä tai ohjainholkkisarjoja. Tarvittaessa voit tilata täydellisen sarjan, joka sisältää kaikki jarrusatulan varaosat.

Löydät jarrusatulan osat huippumerkkien autoihin ja kaikkiin malleihin laadukkaasti ja edullisesti. Motointegrator tarjoaa sinulle yli 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta kaikkiin automerkkeihin.

Vieraile verkkokaupassamme, joka tarjoaa sinulle maksimaalisen turvallisuuden. Olemme ylpeitä korkeasta asiakastyytyväisyydestä ja asiantuntevasta asiakaspalvelusta. Vain muutamalla klikkauksella tilaat jarrusatulan osat - toimitus kestää vain 2-4 arkipäivää.

Parhaat tuotteet kategoriasta Jarrusatulan osat

Sijoituskriteerit