Raitisilmasuodattimet

Sytytystulpat – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 438 tulosta)

Moottoripyörä ilman sytytystulppaa? - Mahdotonta! Ainakin jos kyseessä on bensiinimoottori. Sytytystulpat ovat nimittäin vastuussa siitä, että imusekoitus syttyy ja palaa puhtaasti, kun moottori käynnistetään. Näin ollen toimivat sytytystulpat ovat tärkeitä moottoripyörässä. Ne takaavat korkean suorituskyvyn, alhaisen polttoaineenkulutuksen ja kohtuulliset epäpuhtauspäästöt. Monipuolisten toimintojensa vuoksi moottoripyörän sytytystulpat altistuvat valtaville rasituksille, mikä voi tietyissä olosuhteissa johtaa suureen kulumiseen.

Moottoripyörän sytytystulppien käyttöikä ei siis ole rajallinen. Mutta älä joudu paniikkiin! Meiltä löydät sopivat varaosat kohtuulliseen hintaan ja huippulaadulla. Palkittuna verkkokauppana takaamme korkean asiakastyytyväisyyden ja toimituksen kolmen seuraavan arkipäivän kuluessa.

Varaosat BREMBO
Sijoituskriteerit
Sytytystulppa NGK 95627, 1 Kappale
Valmistaja:   NGK
Valmistajan numero:   95627
8,96 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa Iridium IX NGK 7274
Valmistaja:   NGK
Valmistajan numero:   7274
13,41 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa Iridium IX NGK 5687
Valmistaja:   NGK
Valmistajan numero:   5687
11,78 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa Iridium IX NGK 5944
Valmistaja:   NGK
Valmistajan numero:   5944
10,74 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa Nickel DENSO W20ES-U
Valmistaja:   DENSO
Valmistajan numero:   W20ES-U
1,49 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa NGK ZGR7GI-13G 96760
Valmistaja:   NGK
Valmistajan numero:   ZGR7GI-13G 96
26,99 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa NGK 4011
Valmistaja:   NGK
Valmistajan numero:   4011
17,20 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa NGK 4830
Valmistaja:   NGK
Valmistajan numero:   4830
6,46 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa NGK CR6HSB-9 97
Valmistaja:   NGK
Valmistajan numero:   CR6HSB-9 97
7,21 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa Nickel DENSO U22EPR9, 1 Kappale
Valmistaja:   DENSO
Valmistajan numero:   U22EPR9
3,45 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa DENSO VK24PRZ11
Valmistaja:   DENSO
Valmistajan numero:   VK24PRZ11
17,47 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa DENSO IWM31
Valmistaja:   DENSO
Valmistajan numero:   IWM31
10,72 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa DENSO W14F-U
Valmistaja:   DENSO
Valmistajan numero:   W14F-U
1,48 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa DENSO Y27FER-C
Valmistaja:   DENSO
Valmistajan numero:   Y27FER-C
17,49 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Sytytystulppa DENSO W14FPR-UL
Valmistaja:   DENSO
Valmistajan numero:   W14FPR-UL
2,44 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää

Miten sytytystulpat on rakennettu?

Moottoripyörän sytytystulppa saattaa vaikuttaa huomaamattomalta, mutta tässä olennaisessa moottorin osassa on nerokasta tekniikkaa. Sytytystulpan liitäntä sijaitsee kapeammassa päässä. Sieltä sytytyspuolan tahdistettu korkeajännite saavuttaa sytytystulpan sytytysjohdon kautta. On tärkeää, että liitäntä - niin sanottu SAE-korkki tai 4 mm:n kierre - sopii aina käytettävään sytytystulppaan. Vain tällä tavoin voidaan taata tiukka istuvuus.

Samalla syntyvä virta siirtyy keskielektrodin kautta sytytystulpan toiseen päähän. Siellä virta muuttuu kipinäksi, joka puolestaan siirtyy maadoituselektrodiin ja sytyttää polttokammiossa olevan bensiini-ilmaseoksen. Keskielektrodissa sijaitseva vaimennusvastus varmistaa, että prosessi sujuu moitteettomasti. Se ei ainoastaan estä ei-toivottuja radiohäiriöitä vaan myös sähkömagneettisia pulsseja (EMP), jotka voivat muun muassa heikentää ja jopa vahingoittaa moottoripyörän herkkää sisäistä elektroniikkaa.

Viallisen sytytystulpan oireet

Jos epäillään, että sytytystulppa on viallinen, on toimittava nopeasti. Rikkinäiset sytytystulpat ovat selvästi tunnistettavissa, mutta sitä varten sytytystulpat täytyy ensin irrottaa. Miten voit siis varmistaa epäilyksesi poistamatta niitä?

Yksi yleisimmistä viallisen sytytystulpan oireista on moottorin hidas käynnistyminen. Yleensä moottoripyörä jyskyttää ja murisee kylmäkäynnistyksen aikana eikä oikein tahdo käynnistyä. Ja vaikka moottori käynnistyisikin onnistuneesti, vaurioitunut sytytystulppa heikentää moottorin suorituskykyä, mikä lisää polttoaineen kulutusta. Lisäksi kylmäkäynnistyksen aikana alkava nykiminen kiusaa myös ajon aikana. Pahimmassa tapauksessa moottori voi jopa hajota ajon aikana. Viimeistään silloin sinun kannattaa tarkistaa moottoripyöräsi sytytystulpat.

Voimakkaat noki- tai öljykertymät sekä vaurioitunut eriste ja valkoinen värimuutos ovat yleensä tyypillisiä viallisen sytytystulpan merkkejä. Tässä tapauksessa vain vaihtaminen auttaa. Jos et ole varma, mikä sytytystulppa sopii moottoripyörääsi, ota rohkeasti yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme.

Viallisia sytytystulppia ei saa koskaan aliarvioida! Pahimmassa tapauksessa moottori voi vaurioitua. Tämä muuttaa edullisen varaosan nopeasti kalliiksi korjauskuluiksi. Tästä syystä sinun tulisi noudattaa valmistajan suosittelemia vaihtovälejä mahdollisten toimintahäiriöiden välttämiseksi. Esimerkiksi BMW-moottoripyörän sytytystulpat tulisi tarkistaa kuuden kuukauden välein.

Missä sytytystulpat sijaitsevat moottoripyörässä?

Moottoripyörän sytytystulppien sijainti vaihtelee valmistajasta ja merkistä riippuen. Jos sytytystulppa on esimerkiksi syvällä sytytystulppakaivossa, jonka runko tai muut moottoripyörän osat peittävät, ajoneuvotyökalun sytytystulppa-avaimessa on yleensä nivel. Tällaisessa tapauksessa tarvitaan yleensä hieman näppäryyttä ja kärsivällisyyttä. Jotkin mallit on kuitenkin purettava kokonaan, jotta sytytystulppiin päästään käsiksi. Asiantuntijan asiantuntemus voi auttaa tässä.

Sytytystulppien vaihtaminen moottoripyörässä - opas

Sytytystulppien rakenne, diagnoosi ja sijainti on käyty läpi. Kun olet tilannut sopivat varaosat edullisesti verkkokaupastamme, voit odottaa toimitusta neljän seuraavan päivän kuluessa. Tämän jälkeen seuraa sytytystulppien vaihto. Ne on ensin irrotettava. Sytytystulppien liittimet saa irrottaa tai asettaa paikalleen vain paljain käsin. Pääsääntöisesti ei pidä käyttää työkaluja. Erityisesti alkeelliset välineet, kuten pihdit, ruuvimeisselit tai lattaraudat, ovat tabu. Tämä vain vahingoittaisi sytytystulpan liitintä. Vaikka poikkeuksia on, yksinkertainen käsityö riittää yleensä.

Seuraava vaihe on uusien sytytystulppien asentaminen:

1. Kasteisten sytytystulppien kierteet kannattaa rasvata pienellä keraamisella tahnalla. Tämä voitelee kierteen ja estää tulppaa jumiutumasta.

2. Työnnä nyt sytytystulppa käsin sytytystulppa-avaimeen ja kierrä se hitaasti sisään.

3. Jos tuntuu vastusta, kiristä sytytystulppa säädettyyn kiristysmomenttiin.

Tilaa oikea sytytystulppa verkosta kohtuulliseen hintaan

Riippumatta siitä, mikä moottoripyörän sytytystulppa sinun on vaihdettava, löydät taatusti oikean sytytystulpan verkkokaupastamme. Laaja merkkivalikoimamme ei jätä toivomisen varaa - mukaan lukien korkein laatu edulliseen hintaan. Hyödyt salamannopeasta toimituksesta ja asiantuntevasta asiakaspalvelusta.