Raitisilmasuodattimet

Jarrunestesäiliöt – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 59 tulosta)

Moottoripyörän jarrunestesäiliötä käytetään jarrujärjestelmän täyttämiseen jarrunesteellä, ja se on myös korvaussäiliö. Jos jarrunesteen taso laskee jarrutuksen aikana, jarrunestesäiliö varmistaa, että jarrujärjestelmässä on jarrunestettä, ja estää ilman pääsyn jarrujärjestelmään - edellyttäen, että moottoripyörän jarrunestesäiliö on asianmukaisesti täytetty. Motointegratorin verkkokaupasta löydät moottoripyörän jarrunestesäiliöt eri malleissa, ja voit ostaa meiltä jarrunestettä.

Varaosat BREMBO
Sijoituskriteerit
Korkki, jarrunestesäiliö TOURMAX RCD-104
Valmistaja:   TOURMAX
Valmistajan numero:   RCD-104
11,42 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Korkki, jarrunestesäiliö TOURMAX RCD-402E
Valmistaja:   TOURMAX
Valmistajan numero:   RCD-402E
20,10 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrusäiliön kalvo TOURMAX RVD-307
Valmistaja:   TOURMAX
Valmistajan numero:   RVD-307
19,49 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrunestesäiliö TOURMAX RVR-105
Valmistaja:   TOURMAX
Valmistajan numero:   RVR-105
23,34 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Korkki, jarrunestesäiliö TOURMAX RVD-104
Valmistaja:   TOURMAX
Valmistajan numero:   RVD-104
6,13 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Korkki, jarrunestesäiliö TOURMAX RCD-401E
Valmistaja:   TOURMAX
Valmistajan numero:   RCD-401E
40,60 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Korkki, jarrunestesäiliö TOURMAX RCD-301
Valmistaja:   TOURMAX
Valmistajan numero:   RCD-301
25,82 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrunestesäiliö TRW MCZ530
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MCZ530
13,91 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Korkki, jarrunestesäiliö TOURMAX RVD-310
Valmistaja:   TOURMAX
Valmistajan numero:   RVD-310
7,88 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Korkki, jarrunestesäiliö TOURMAX RVD-301
Valmistaja:   TOURMAX
Valmistajan numero:   RVD-301
10,93 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Korkki, jarrunestesäiliö TOURMAX RVD-109
Valmistaja:   TOURMAX
Valmistajan numero:   RVD-109
12,52 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrunestesäiliö TOURMAX RVR-401
Valmistaja:   TOURMAX
Valmistajan numero:   RVR-401
15,24 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrunestesäiliö TRW MCZ530C
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MCZ530C
84,31 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrunestesäiliö TRW MCZ530S
Valmistaja:   TRW
Valmistajan numero:   MCZ530S
78,76 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Korkki, jarrunestesäiliö TOURMAX RVD-202
Valmistaja:   TOURMAX
Valmistajan numero:   RVD-202
17,85 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Miksi jarruneste on niin tärkeää?

moottoripyörissä on autojen tapaan myös hydrauliset jarrujärjestelmät. Pieni määrä voimaa riittää tuottamaan suuria jarrutusvoimia. Voimansiirron väliaineena käytetään hydrauliöljyä (jarrunestettä), jonka on täytettävä jarrujärjestelmien erityisvaatimukset. Jarrunesteen on pysyttävä stabiilina korkeissa lämpötiloissa, eikä se saa olla kokoonpuristuvaa. Jarrujärjestelmissä voi esiintyä jopa 300 °C:n lämpötiloja. Kun tilaat jarrunestesäiliötä ja tarvittavaa jarrunestettä edullisesti Motointegratorin verkkokaupasta, kiinnitä huomiota jarrujärjestelmäsi valmistajan tarkkaan määrittelyyn.

Tarkista jarruneste säännöllisesti

Jarrunestesäiliöt voivat olla kirkasta muovia tai muuta läpinäkymätöntä materiaalia. Erityinen optinen muotoilu löytyy esimerkiksi alumiinista valmistetuista RIZOMAn moottoripyörien jarrunestesäiliöistä. Jos jarrunestesäiliö ei ole läpinäkyvä, siinä on näköikkuna tai "silmä" jarrunestetason lukemista varten. Lisäksi jarrunestesäiliön kansi voidaan tietenkin aina avata tason määrittämiseksi.

Periaatteessa jarrujärjestelmä on suljettu järjestelmä, joten jarrunestettä ei häviä. Jos levyjarrujärjestelmän jarrupalat ovat kuitenkin jo kuluneet, jarrumännät joutuvat venymään pidemmälle ja jarrunesteen taso laskee vastaavasti. Jarrunestettä on tämän jälkeen täydennettävä, jotta ilmaa ei pääse sisään. Samaan aikaan hyvin alhainen jarrunestetaso kuitenkin ilmoittaa mahdollisista syistä:

- jarrupalat ovat kuluneet ja ne on vaihdettava

- Jarrujärjestelmä vuotaa ja jarrunestettä häviää

Jarrupalojen vaihto on tyypillinen huoltotoimenpide, mutta jarrujärjestelmän vuoto on vika, joka on korjattava välittömästi.

Miksi vaihtaa jarrunestettä?

Jarrutettaessa syntyy lämpöä, joten jarrujärjestelmän osat ja siten myös jarruneste lämpenevät ja jäähtyvät jatkuvasti. Jarrunesteeseen muodostuu ja kerääntyy kondensaatiota, koska se vetää voimakkaasti puoleensa vettä (hygroskooppinen). Veden kiehumispiste on alhaisempi kuin jarrunesteen, ja se muodostaa höyrykuplia 100 °C:n lämpötilassa ja sen yläpuolella. Jarruputkissa olevat höyrykuplat reagoivat kuin ilma jarrujärjestelmässä. Ennen kuin jarruvoima siirtyy jarrumäntiin, kaikki höyrykuplat on ensin puristettava, mikä viivästyttää ja heikentää jarrutusta vaarallisesti.

Kuinka usein jarruneste vaihdetaan?

Useimmat valmistajat suosittelevat jarrunesteen vaihtamista normaalissa ajossa viimeistään 2 vuoden kuluttua. Jos kuitenkin ajat "nopeasti" tai ohitat usein, suosittelemme, että tarkastutat jarrunesteen kiehumispisteen vuosittain korjaamolla varmuuden vuoksi. Jos kiehumispisteen havaitaan olevan alle 200 °C, on erittäin suositeltavaa vaihtaa jarruneste jarrujärjestelmän moitteettoman toiminnan varmistamiseksi. Kun vaihdat jarrunestettä, kiinnitä kuitenkin huomiota valmistajan antamiin ohjeisiin.

Jarrunesteen vaihtaminen

Moottoripyörän jarrujärjestelmä on tarkoitettu sinun ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuteen, minkä vuoksi vain valtuutetut ammattilaiset saavat tehdä jarrujärjestelmään liittyviä töitä. Kerromme karkeasti, miten jarruneste vaihdetaan. On tärkeää, että jarrujärjestelmään ei pääse ilmaa ja että jarrujärjestelmä tyhjennetään uudelleen. Turvallisin tapa on tyhjentää vanha jarruneste ja täyttää se samalla uudella jarrunesteellä. Tämä takaa tasaisen vaihdon ilman, että ilmaa pääsee jarrujärjestelmään. Moottoripyöräkorjaamoilla on tähän sopivat laitteet, mutta se voidaan tehdä myös ilman niitä.

1. Jarrunestesäiliön korkin irrottaminen

Jarrunestesäiliössä on täyttöä varten korkki, joka on yleensä lukittu ruuveilla. Ennen korkin irrottamista suosittelemme ympäröivien alueiden peittämistä foliolla, sillä päälle kaadettu jarruneste on aggressiivista ja hyökkää maalipintaa vastaan. Täytä tarvittaessa jarrunestettä, jos taso on alle Max-merkin.

2. Etujarrujärjestelmä

Jarrusatuloissa on tyhjennysruuvit, jotka voidaan tunnistaa banjopulteiksi. Vedä kumikorkki pois huohotusruuvista ja liitä se läpinäkyvään ja sopivaan letkuun. Vie letkun toinen pää keräysastiaan tai isompaan lasiin (vähintään 400 ml:n tilavuus).

3. Jarrupaine

Käytä jarrua niin, että jarrujärjestelmään kohdistuu paine (toinen henkilö voi olla tarpeen). Kun jarru on kytkettynä, avaa tyhjennysruuvi sopivalla rengasavaimella/avainavaimella. Vanha jarruneste puristetaan ulos ja samalla jarrunestesäiliöön täytetään uutta jarrunestettä. Varmista, että taso ei laske alle min-merkin ja että jarru on jatkuvasti päällä, kun tyhjennysruuvi on auki.

Näet läpinäkyvän letkun läpi tai lasista viimeistään silloin, kun jarrunesteen väri muuttuu tummasta vaaleaksi. Sulje nyt tyhjennysruuvi uudelleen ja vapauta jarru. Suorita tämä toimenpide molemmille etujarrusatuloille. Jos pääjarrusylinterissä on myös huuhteluruuvi, toista toimenpiteet 2 ja 3 myös siinä.

4. Takajarrujärjestelmä

Noudata samaa menettelyä takajarrujärjestelmän osalta. Kun jarrunesteen vaihto on tehty, tarkista jarrujärjestelmän toiminta ja että kaikki tuuletusruuvit ovat ja pysyvät kuivina.

Käytä oikeaa jarrunestettä

Ennen kuin tilaat uutta jarrunestettä Motointegratorin verkkokaupasta, noudata valmistajan antamia ohjeita. Jarrunesteet luokitellaan eritelmän mukaan, Yhdysvalloissa DOT-luokituksen mukaan ja Euroopassa SAE- tai ISO-luokituksen mukaan. Useimmissa tapauksissa molemmat luokittelut on ilmoitettu.

- DOT 3: Kiehumispiste 205 °C

- DOT 4: Kiehumispiste 230 °C

- DOT 4 LV: kiehumispiste 250 °C

- DOT 5: Kiehumispiste 260 °C

DOT 5 -spesifikaation mukaista jarrunestettä ei saa sekoittaa muiden spesifikaatioiden mukaisten jarrunesteiden kanssa.

Motointegratorista saat jarrunesteet, jarrunestesäiliöt sekä monet muut moottoripyörien varaosat ja tarvikkeet huippulaatuisina esimerkiksi RIZOMA:lta, TOURMAX:lta tai TRW:ltä.