Raitisilmasuodattimet

Ilmansuodattimet – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 1457 tulosta)

Ilmansuodatin puhdistaa moottoripyörän palotilaan tulevan ilmavirran. Näin se säätelee automaattisesti palamiseen käytettävissä olevan hapen määrää ja suodattaa sen samalla. Voimakkaasti likaantunut tai viallinen moottoripyörän ilmansuodatin vaikuttaa kielteisesti moottorin palamisominaisuuksiin. Erityisesti kiihtyvyysarvot kärsivät tästä. Moottorivaurioiden välttämiseksi suositellaan komponentin säännöllistä vaihtoa. Motointegrator tarjoaa vaihtokappaleita edullisesti.

Varaosat BREMBO
Sijoituskriteerit
Ilmansuodatin HIFLO HFA4801
Valmistaja:   HIFLO
Valmistajan numero:   HFA4801
31,91 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin HIFLO HFA5102
Valmistaja:   HIFLO
Valmistajan numero:   HFA5102
9,70 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin HIFLO HFA1115
Valmistaja:   HIFLO
Valmistajan numero:   HFA1115
16,93 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin HIFLO HFA5106DS
Valmistaja:   HIFLO
Valmistajan numero:   HFA5106DS
5,33 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin HIFLO HFA6202
Valmistaja:   HIFLO
Valmistajan numero:   HFA6202
14,07 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin HIFLO HFA2917
Valmistaja:   HIFLO
Valmistajan numero:   HFA2917
30,82 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin HIFLO HFA6110DS
Valmistaja:   HIFLO
Valmistajan numero:   HFA6110DS
7,21 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin HIFLO HFA6108DS
Valmistaja:   HIFLO
Valmistajan numero:   HFA6108DS
5,33 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin HIFLO HFA2802
Valmistaja:   HIFLO
Valmistajan numero:   HFA2802
24,94 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin VICMA 8791
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   8791
12,03 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin RMS 10 060 2841
Valmistaja:   RMS
Valmistajan numero:   RMS 10 060 2841
12,69 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin HIFLO HFA4923
Valmistaja:   HIFLO
Valmistajan numero:   HFA4923
19,35 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin KN FILTERS HD-1611
Valmistaja:   K&N FILTERS
Valmistajan numero:   HD-1611
63,25 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin HIFLO HFF1029
Valmistaja:   HIFLO
Valmistajan numero:   HFF1029
17,54 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin HIFLO HFA1930
Valmistaja:   HIFLO
Valmistajan numero:   HFA1930
19,77 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää

Miksi moottoripyörä tarvitsee hyvän ilmansuodattimen?

Jotta moottoripyörä saavuttaisi moottorin maksimaalisen suorituskyvyn, tarvitaan hyvin säädeltyä ilmavirtaa. Venttiilikoneiston tai imusarjan epäpuhtauksilla on suuri vaikutus moottoripyörän toimivuuteen. Ilma, jota moottoripyörät tarvitsevat polttoaineen sisäiseen palamiseen, kulkee ilmansuodattimen läpi. Jos se pääsee moottoriin puutteellisesti tai vieraita aineita sisältäen, syntyy ajan myötä vaurioita. Nämä saostumat uhkaavat kuluttaa esimerkiksi männänrenkaita ja sylintereitä. Ne vaikuttavat myös laakereihin. Joissakin tapauksissa nämä ongelmat vaativat kalliita korjauksia. Moottoripyörän ilmansuodatin puhdistaa ilmavirtaa ja edistää moottoripyörän pitkäikäisyyttä.

Millaisia erilaisia moottoripyörän ilmansuodattimia on olemassa?

Moottoripyörien ilmansuodattimia on saatavana eri malleja. Niille on ominaista erilaiset edut ja haitat.

Paperinen ilmansuodatin

Klassinen versio koostuu paperisesta ilmansuodattimesta. Erityiset selluloosatyypit muodostavat ohuen, hieman huokoisen materiaalin. Paino vaihtelee 100 ja 200 gramman välillä neliömetriä kohti. Taittamalla saadaan aikaan suurempi pinta-ala tietyssä tilavuudessa. Muotoilun ansiosta komponentti suodattaa luotettavasti pienet hiukkaset pois ilmavirrasta.

Integroidut metalli- tai muoviosat takaavat paperisten ilmansuodattimien vakauden. Lisäksi malleissa on reunassa tiiviste. Tämä on valmistettu muovista tai vaahtomuovista. Edulliset moottoripyörän ilmansuodattimet sopivat muun muassa pienkoneisiin. Jos ajat moottoripyörälläsi reiteillä, joilla on vähän pölyä ja likaa, klassinen komponentti riittää. Materiaalinsa vuoksi se on kuitenkin yksi ajoneuvon tyypillisistä kuluvista osista. Koska puhdistus ei toimi, tukkeutuneet paperiset ilmansuodattimet on vaihdettava nopeasti.

Puuvillainen ilmansuodatin

Kestävä vaihtoehto paperisuodattimille koostuu useista kerroksista puuvillaharsoa, joka on käsitelty öljyllä. Lankasiivilät stabiloivat näitä. Huokoinen materiaali pidättää suuret likahiukkaset. Pienemmät vieraat aineet tarttuvat hieman öljyiseen pintaan. Toisin kuin paperista valmistetut moottoripyörän ilmansuodattimet, puuvillaversiot ovat uudelleenkäytettäviä. Käytön, pesun ja öljyämisen vuoksi ne kuluvat ajan myötä.

Vaahtomuovinen ilmansuodatin

Vaahtomuovista valmistetut moottoripyörän ilmansuodattimet ovat samanlaisia kuin puuvillasta valmistetut mallit. Puuvillaharson sijaan niissä käytetään suodatinelementtinä polyuretaanivaahtoa. Näitä ilmansuodattimia käytetään ensisijaisesti moottoripyörissä maastourheilussa.

Milloin moottoripyörän ilmansuodatin on vaihdettava?

Useat merkit viittaavat tukkeutuneeseen tai vialliseen ilmansuodattimeen. Moottorin suorituskyky heikkenee selvästi moottoriin tulevan likaisen ilmavirran vuoksi. Tyypillisiä oireita ovat ajoneuvon heikentynyt kiihtyvyys. Kaasuläppien toiminta on rajoitettua. Pitkällä aikavälillä on odotettavissa moottorin lisääntynyt kuluminen.

Lisäksi polttoaineen kulutuksen äkillinen kasvu viittaa vikaan ilmansuodattimessa. Suodattimen rajallinen suorituskyky varmistaa, että moottoriin pääsee saastunutta ilmaa. Puhtaan ilman osuus pienenee, mikä vaatii moottorilta enemmän tehoa. Jos tankkaat tavallista useammin ilman näkyvää syytä, moottoripyörän ilmansuodatin kannattaa tarkistaa.

Erkennen Sie Schäden oder starke Verunreinigungen, können Sie den Wechsel selbst in die Hand nehmen. Welche Werkzeuge Sie dafür benötigen, unterscheidet sich abhängig von Ihrem Motorrad. Teilweise erfordert der Austausch das Abschrauben von Tank- und Seitendeckel.

Moottoripyörän ilmansuodattimen vaihtaminen itse askel askeleelta

Moottoripyörän ilmansuodattimen vaihtaminen edellyttää useimmissa moottoripyörissä valmistelutöitä. Sinun on esimerkiksi irrotettava istuin ja säiliö. Irrota säiliö ja sulje bensiinihana, jos sinulla ei ole kalvohanaa. Ruuvaa sitten ilmansuodatinkotelon kansi irti ja irrota ilmansuodatinelementti. Suodattimeen voi päästä käsiksi vain sivulta.

Moottoripyörätyypistäsi riippuen imukanavan edessä on suojasäleikkö. Vaihtoehtoisesti kanavat ovat paljaana. Ennen ilmansuodatinkotelon irrottamista ne on tiivistettävä esimerkiksi rievulla. Tämä estää lian tai muiden vieraiden esineiden pääsyn aukkoon. Kun olet poistanut vanhan ilmansuodattimen, aseta uusi varaosa paikalleen. Varmista, että se on asennettu oikeaan suuntaan. Avaa tukkeutuneet kanavat ennen ilmansuodatinkotelon kokoamista uudelleen. Jos rätti jää vahingossa niihin jumiin, moottori ei saa riittävästi imuilmaa. Tämä johtaa "liialliseen rasvoittumiseen".

Etsi moottoripyörän ilmansuodatin Motointegratorilta

Moottoripyörän tuhoutuneen tai likaisen ilmansuodattimen vaihtamiseen tarvitaan oikea komponentti. Meiltä saat myös moottoripyörien kilpa-ilmansuodattimet, esimerkiksi K&N-merkkiset. Motointegratorilla on laaja valikoima laadukkaita varaosia valmiina. Moottoripyörien ilmansuodattimia tunnetuilta valmistajilta on saatavilla eri merkkeihin. Ne ovat mm:

  • ATHENA
  • HIFLO
  • K&N
  • CHAMPION
  • VICMA

Verkkokaupastamme löydät muutamalla klikkauksella moottoripyörääsi sopivat korkealaatuiset ilmansuodattimet eri valmistajilta. Edullisen hinnan lisäksi hyödyt myös nopeasta toimituksesta. Toimitamme tilauksesi enintään neljän päivän kuluessa.