Raitisilmasuodattimet

Ilmansuodattimet – MAATALOUS

(löytyi 1635 tulosta)

Ne tarjoavat optimaalisen suojan ja pidentävät kuorma-auton käyttöikää: ilmansuodattimet ja ilmansuodatusjärjestelmät poistavat nokea, siitepölyä, hienoa pölyä, lehtiä ja muita hiukkasia moottorin imujärjestelmän ilmasta. Näin varmistat moottorin tasaisen suorituskyvyn.

Sijoituskriteerit
Ilmansuodatin DONALDSON P181089
Valmistaja:   DONALDSON OFF
Valmistajan numero:   P181089
28,99 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Toissijainen ilmansuodatin HENGST FILTER E1549LS
Valmistaja:   HENGST FILTER
Valmistajan numero:   E1549LS
20,77 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin BOSS FILTERS BS01-366
Valmistaja:   BOSS
Valmistajan numero:   BS01-366
57,44 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin FLEETGUARD AF25509K
Valmistaja:   FLEETGUARD
Valmistajan numero:   AF25509K
56,59 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin MANN-FILTER C 9002
Valmistaja:   MANN-FILTER
Valmistajan numero:   C 9002
19,71 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin DONALDSON DBA5397
Valmistaja:   DONALDSON OFF
Valmistajan numero:   DBA5397
171,81 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin WIX 42134
Valmistaja:   WIX FILTERS
Valmistajan numero:   42134
25,97 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Toissijainen ilmansuodatin FLEETGUARD AF804M
Valmistaja:   FLEETGUARD
Valmistajan numero:   AF804M
50,99 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin PURRO PUR-HA0170
Valmistaja:   PURRO
Valmistajan numero:   PUR-HA0170
9,60 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin SF SL5941
Ilmansuodatin SF SL5941
Valmistaja:   SF
Valmistajan numero:   SL5941
26,72 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin SF SL1595
Ilmansuodatin SF SL1595
Valmistaja:   SF
Valmistajan numero:   SL1595
40,57 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin DONALDSON P141228
Valmistaja:   DONALDSON OFF
Valmistajan numero:   P141228
196,91 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin MANN-FILTER C 79/1
Valmistaja:   MANN-FILTER
Valmistajan numero:   C 79/1
6,12 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin FLEETGUARD AF4738
Valmistaja:   FLEETGUARD
Valmistajan numero:   AF4738
72,84 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ilmansuodatin FLEETGUARD AF4565
Valmistaja:   FLEETGUARD
Valmistajan numero:   AF4565
130,70 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää

Motointegratorin palkitusta verkkokaupasta löydät kaikki suositut ilmansuodattimet premium-valmistajilta, kuten DONALDSON, FLEETGUARD, HENGST ja WIX. Kaikille suodattimille on ominaista korkea laatu ja ammattitaito. Ilmansuodattimien lisäksi tarjoamme sinulle myös laadukkaita toissijaisia ilmansuodattimia, joilla on tärkeä rooli bensiinimoottorin kylmäkäynnistyksessä.

Ilmansuodatin - toiminto

Ilmansuodattimet pidättävät moottorissa kaikenlaisia vieraita hiukkasia, kuten nokea, pölyä ja siitepölyä. Näin ne varmistavat optimaalisen ilma-polttoaineseoksen koostumuksen kuorma-autojen ja kaikkien muiden moottoriajoneuvojen polttomoottorissa. Toisaalta ne lisäävät moottorin ja kaikkien muiden moottoritilan osien käyttöikää.

Moottoritilassa olevan polttoaineen syttymiseen tarvitaan happea. Kun tämä on imetty, ilmansuodatin poistaa pienimmätkin likahiukkaset, kuten noen ja pölyn. Muuten seos muuttuisi ajan mittaan liian rikkaaksi, mikä johtaisi polttoaineen kulutuksen dramaattiseen kasvuun. Koska pienet likahiukkaset toimivat kuin hiekkapaperi, moottori kuluu lyhyessä ajassa ja elektroniikkaan voi tulla vikoja. Lisäksi esimerkiksi männissä voi esiintyä naarmuja. Tästä syystä ilmansuodattimet edistävät pysyvästi kuorma-autosi arvon säilymistä.

Laadukkaan ilmansuodattimen käyttö takaa tehokkaan ilmankierron. On tärkeää, että suodattimet sopivat täydellisesti ajoneuvoon ja suodatinkoteloon. Moottorin tehon mukaan käytetään eri suodatinta. Mitä suurempi on kuorma-autosi moottorin iskutilavuus, sitä suurempi on ilmansuodatin.

Ilmansuodattimen materiaali

Laadukkaille ilmansuodattimille on ominaista korkea suodatusteho, suuri pölynpidätyskyky, ensiluokkaiset materiaalit sekä vakaat sisä- ja ulkoseinämät. Ne ovat kestäviä ja säilyttävät muotonsa. Suodattimessa käytetään erilaisia materiaaleja ajoneuvon ja sen käyttötarkoituksen mukaan. Muun muassa seuraavia välineitä käytetään:

  • Komposiittikuidut
  • Kasvikuidut
  • Paperimassa
  • Huopa

Moottoripalojen ehkäisemiseksi nämä materiaalit on myös varustettu palamista estävällä kyllästyksellä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että hehkuvat tuhkat eivät voi aiheuttaa vaurioita, jotka voisivat imeytyessään päästä moottoritilaan. Myös vesihiukkaset jäävät kiinni vastaavaan matriisiin.

Lisäksi erotetaan toisistaan pääsuodattimet ja esisuodattimet:

  • Pääsuodattimet eli päämoottorin suodattimet ovat pääasiassa sylinterinmuotoisia, vaikka muitakin muotoja esiintyy. Pääilmansuodatin on asennettu suodatinkoteloon. Vakaan rungon ja vastaavien tiivisteiden ansiosta ne suodattavat ilmaa luotettavasti.
  • Esisuodattimet tai niin sanotut lisäsuodattimet asennetaan kuorma-autoon pääsuodattimen lisäksi, erityisesti jos hyötyajoneuvoa käytetään usein maastossa. Toisin kuin sylinterimäiset esisuodattimet, levymuotoiset lisäsuodattimet ovat halvempia ja kompaktimpia.

Kuorma-auton ilmansuodattimen vaihtaminen

Kuorma-autosi moottorin tehosta riippuen ilmansuodattimen läpi virtaa useita satoja kuutiometrejä ilmaa tunnissa, joten se likaantuu ajan myötä yhä enemmän. Kuorma-auton ilmansuodatin on vaihdettava keskimäärin 10 000-15 000 kilometrin välein. Jos ajat usein maastossa tai likaisilla teillä, saatat joutua vaihtamaan sen jo 5 000 km:n jälkeen. Keskimääräinen käyttöikä riippuu myös vuodenajasta ja sääolosuhteista. Lisäksi kaupunkien keskustojen ilma on yleensä enemmän hienojakoisen pölyn saastuttamaa kuin maaseudulla.

Jos huomaat, että kuorma-autosi kuluttaa enemmän polttoainetta, että moottorin suorituskyky heikkenee ja että siitä saattaa jopa kehittyä mustaa savua, ilmansuodatin kannattaa tarkistaa. Koska ilmansuodatin vaimentaa myös moottorin ääntä, moottorin lisääntyvä melu on myös merkki mahdollisesta viasta. Jos suodatinta ei vaihdeta, moottori voi pahimmillaan vaurioitua.

Voit vaihtaa suodattimen joko itse tai teettää sen korjaamolla. Jos haluat vaihtaa ilmansuodattimen itse, sinun tarvitsee vain avata kotelo ja vaihtaa viallinen tai likainen ilmansuodatin uuteen.

Likaisen ilmansuodattimen puhdistamista ei suositella. Suodatinmateriaalin pieniä halkeamia ja vikoja ei voi havaita paljain silmin, joten epäpuhtauksia voi päästä moottoriin myös puhdistuksen jälkeen. Siksi vaihto on turvallinen ratkaisu.

Tilaa ilmansuodattimet verkossa Motointegratorilta

Jos tarvitset uuden ilmansuodattimen hyötyajoneuvoosi, löydät oikeat varaosat ja mahdolliset lisävarusteet Motointegratorista. Kun valitset osaa, varmista, että sinulla on oikea suodattimen numero, oikea korkeus sekä sopiva ulkohalkaisija ja sisähalkaisija. Jos sinulla on kysyttävää eri suodattimista, ota rohkeasti yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme. He neuvovat sinua kattavasti erilaisista ilmansuodattimista sekä kaikista muista verkkokauppamme 5 miljoonasta varaosasta. Tilaa vaihtosuodatin jo tänään ja hyödynnä Motointegratorin tarjoamat monet edut. Korkeimman laadun lisäksi vakuutamme alhaisilla hinnoilla, salamannopealla toimituksella ja ilmaisella palautuslähetyksellä. Tilaamasi tavarat ovat luonasi 2-4 arkipäivän kuluessa.