Raitisilmasuodattimet

Venttiilivarren tiivisteet

(löytyi 737 tulosta)

Venttiileillä on keskeinen rooli moottorissa. Toiminnan aikana nokka-akseli painaa niitä jousia vasten ja avaa ne. Venttiilin varren tiivisteet ovat tässä prosessissa olennaisia, koska ne antavat venttiileille tarvittavan välyksen ilman, että niiden tiiveys vaarantuu. Siksi jokaisessa venttiilissä on venttiilivarren tiiviste.

Venttiilivarren tiivisteet ovat kuluvia osia. Ennemmin tai myöhemmin ne on vaihdettava. Meiltä voit tilata venttiilinvarren tiivisteet kaikkiin tärkeimpiin ajoneuvomalleihin helposti verkossa ja saada ne muutamassa päivässä.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Venttiilivarren tiivisteet.

Kaikki valmistajat

Venttiilivarren tiivisteiden merkitys

Venttiilivarren tiivisteet ovat melko pieniä osia, joiden halkaisija on noin 1 cm. Tiivisteenä käytetään useimmiten kumia, mutta joskus myös muita materiaaleja.

Venttiilivarren tiivisteet antoivat venttiilille tarvittavan välyksen moottorin käydessä ja estivät samalla öljyn valumisen moottoritilasta sylinteriin. Jos öljyä pääsisi sylinteriin, seurauksena voisi olla huomattavia vaurioita. Siksi venttiilin varren tiiviste on välttämätön osa.

Mitä tapahtuu, jos venttiilivarren tiivisteet ovat viallisia?

Jos venttiilivarren tiivisteet ovat vialliset, tapahtuu juuri näin: öljyä pääsee sylinteriin. Näin ei tapahdu yhdessä hetkessä, mutta ajan mittaan se voi olla merkittävä ongelma. Moottorisi öljynkulutus kasvaa.

Tämä aiheuttaa jäämiä venttiileihin, mikä heikentää niiden toimintaa ja vaikuttaa siten epäsuorasti moottorin toimintaan. Älä siis odota liian kauan, jos venttiilivarren tiivisteet ovat rikkoutuneet, vaan korjaa ongelma joko itse tai käy korjaamolla.

Venttiilivarren tiivisteiden vaihto: näin se onnistuu

Jos haluat vaihtaa venttiilivarren tiivisteet itse, tarvitset riittävästi osaamista ja välineitä. Tiivisteisiin on yleensä vaikea päästä käsiksi. Jos sinulla ei ole korjaamon erikoistyökaluja käytössäsi, joudut irrottamaan sylinterinkannen kokonaan.

Tähän kuuluu johtojen, kaapeleiden ja muiden sylinterinkannen ympärillä olevien osien poistaminen. Sinun on myös irrotettava sytytystulpat ja nokka-akseli. Suunnittele sitten myös sylinterikannen tiivisteiden vaihto. Jos teet virheitä irrottaessasi ja myöhemmin asentaessasi osia uudelleen, on olemassa vaara, että moottori vaurioituu vakavasti. Suorita työ siksi vain, jos todella pystyt siihen itse.

Useimmille auton omistajille matka korjaamolle saattaa olla parempi vaihtoehto. Venttiilivarren tiivisteiden vaihtoon tarvittava materiaali on edullisempaa. Laskutettava työaika on huomattavasti kalliimpi. Hinta riippuu myös siitä, kuinka monta venttiilinvarren tiivistettä on vaihdettava.

Tavallisessa nelisylinterisessä moottorissa on kahdeksan tiivistettä. Toimenpiteen kesto riippuu myös auton merkistä ja mallista. Kokonaishinta (työaika + materiaali) on noin 250-1 500 euroa. Muista pyytää kustannusarvio huoltoliikkeeltäsi, koska vaihteluväli on suuri.

Viallisten venttiilivarren tiivisteiden syyt

Koska venttiilivarren tiivisteiden vaihtokustannukset eivät ole vähäiset, herää kysymys syistä. Voidaanko osien käyttöikää pidentää? Vastaus: Pääsääntöisesti ei. Venttiilivarren tiivisteet ovat kuluvia osia.

Ennen kaikkea moottoritilan korkeat lämpötilat ja jatkuva mekaaninen toiminta johtavat kulumiseen. Tiivisteet menettävät vähitellen kimmoisuutensa ja tiiveytensä.

Vialliset venttiilin varren tiivisteet: Miten tunnistaa ne ajoissa?

Ulkopuolelta ei voi päätellä, ovatko ajoneuvosi venttiilinvarren tiivisteet viallisia. Sinun on kuitenkin kiinnitettävä huomiota tiettyihin seikkoihin, jotta vika ei vaikuttaisi moottoriin liian pitkään. Kiinnitä erityistä huomiota seuraaviin oireisiin:

  • Niiden öljynkulutus on epätavallisen suuri ilman muuta selitystä. Öljynkulutus on liian korkea, jos se ylittää 0,25 l/1000 km (poikkeuksia on huomattavasti vanhemmissa ajoneuvoissa).
  • Suorita kylmäkäynnistys. Näetkö sinisiä pakokaasuja? Tämä on merkki viasta venttiilivarren tiivisteissä.
  • Voidaanko pakokaasujen lisääntyminen havaita vaihteiden vaihtamisen aikana? Tämä viittaa myös kuluneisiin tiivisteisiin.

Mikään edellä mainituista seikoista ei välttämättä todista venttiilivarren tiivisteen vaurioitumista. Myös muut syyt ovat mahdollisia. Käynti korjaamolla ei kuitenkaan voi missään tapauksessa olla haitaksi. Vaikka syynä olisi sylinterikannen tiivisteen vika tai vaihteiston vaurio, korjaus on välttämätön. Tarkka syy selviää todennäköisesti vasta, kun venttiilinvarren tiiviste on purettu korjaamolla.

Tilaa venttiilivarren tiivisteet helposti Motointegratorin verkkokaupasta

Motointegratorista voit tilata venttiilinvarren tiivisteet helposti verkosta. Verkkokauppamme tarjoaa komponentteja lukuisille valmistajille ja malleille. Tarvitsitpa sitten Alfa Romeo 2000 -venttiilinvarren tiivisteen tai Corsa D -venttiilinvarren tiivisteen - löydät sen täältä!

Myymälässämme on noin 5 miljoonaa korkealaatuista lisävarustetta ja varaosaa kaikille valmistajille. Löydät tärkeitä lisävarusteita, kuten venttiilivarren tiivisteen ulosvetäjän, joka helpottaa vaihtoa. Valikoimaamme täydentävät tiivisteelle tarkoitetut erityiset moottoriöljyn lisäaineet.

Motointegrator tarjoaa ainutlaatuisen laajan ja syvällisen tuotevalikoiman, jota täydentää ensiluokkainen palvelu. Voit luottaa salamannopeaan toimitukseen 2-4 arkipäivän kuluessa ja asiantuntevaan ja kohteliaaseen asiakaspalveluun.

Parhaat tuotteet kategoriasta Venttiilivarren tiivisteet

Sijoituskriteerit