-3% MP-varaosista

Valaistus – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 544 tulosta)

Näe ja tule nähdyksi - moottoripyörän hyvä valaistus on ehdoton edellytys turvalliselle liikenteelle. Palkitusta Motointegrator-verkkokaupasta löydät laadukkaita tuotteita valaistusjärjestelmääsi huippumerkeiltä, kuten BIKE IT, HONDA, VICMA ja YAMAHA. Tarjontamme ulottuu ajovaloista takavaloihin ja polttimoista suuntavilkkuihin sekä vilkkureleisiin. Lisäksi tarjoamme sinulle varaosia, tarvikkeita ja työkaluja, joilla voit vaihtaa, korjata tai virittää moottoripyöräsi valaistuksen.

Varaosat LEMFÖRDER
Sijoituskriteerit
Hehkulamppu VICMA 12V, 10W
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   VIC-L897
0,68 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Takavalo OXFORD EL382
Valmistaja:   OXFORD
Valmistajan numero:   EL382
54,22 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkuvalo - linssi VICMA 7300
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   7300
4,00 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkku VICMA VIC-9742
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   VIC-9742
9,63 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Takavalo VICMA 7505
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   7505
147,22 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkuvalokatkaisin RMS 24 611 0010
Valmistaja:   RMS
Valmistajan numero:   RMS 24 611 0010
10,90 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkuvalo VICMA 13789
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   13789
23,95 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkuvalo VICMA 7521
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   7521
16,34 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkuvalo - linssi VICMA 7296
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   7296
4,27 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Takavalo VICMA VIC-9992
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   9992
48,12 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkku VICMA VIC-4594
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   VIC-4594
34,99 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkuvalo - linssi VICMA 7268
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   7268
2,41 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkku OXFORD OX898
Valmistaja:   OXFORD
Valmistajan numero:   OX898
8,49 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkku OXFORD OX899
Valmistaja:   OXFORD
Valmistajan numero:   OX899
8,51 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkku OXFORD OX893
Valmistaja:   OXFORD
Valmistajan numero:   OX893
7,18 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Moottoripyörän valaistus - määräykset ja tärkeät valaisimet

Moottoripyörien valaistukseen sovelletaan useita eurooppalaisia ja kansallisia direktiivejä. EU:n lainsäädännön mukaan moottoripyörän valojen on oltava edessä valkoiset ja takana punaiset. Sivumerkintöjen on oltava keltaisia. Näin varmistetaan, että sinulla on aina hyvä näkyvyys tielle ja että muut tienkäyttäjät tunnistavat sinut kaksipyöräiseksi - riippumatta siitä, mihin aikaan päivästä tai yöstä olet tiellä ja millaiset sääolosuhteet vallitsevat.

Moottoripyörän tärkeimmät valot ovat:

Kauko- ja lähivalot

Otsalamppu ja linssi tarjoavat hyvän näkyvyyden. Kauko- ja lähivalaisimien valkoinen valo varmistaa, että näet ja sinut nähdään selvästi. Nykyään jokaisessa uudessa pyörässä on vakiovarusteena H4-valaisimet. Joissakin valmistajissa ja malleissa käytetään nyt jopa H7- ja/tai LED-tekniikkaa, myös kulmavaloissa. Yhdessä kirkaslasisten ajovalojen kanssa tämä takaa suuremman valotehon.

Selaa Motointegrator-verkkokaupan laajaa valikoimaa pää- ja etuvalaisimia premium-valmistajilta, kuten BIKE IT ja VICMA. Jos sinulla on kysyttävää ajovalosta, ota rohkeasti yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme. He neuvovat sinua kattavasti ja auttavat sinua löytämään oikean ajovalon pyörääsi.

Onko LED-valaistus sallittu moottoripyörässä?

LED-valot ovat yleensä sallittuja moottoripyörissä, kunhan ne ovat sovellettavien ohjeiden mukaisia. On tärkeää, että käytät valoja, joissa on nykyiset testitiivisteet. Jos haluat vaihtaa moottoripyöräsi valaistuksen LED-valaisimiin, jotta saat moottoripyörääsi enemmän turvallisuutta ja tiettyä visuaalista lisäarvoa, sinun on varmistettava oikea asennus. Saatat tarvita erityistä sovitinta koneesi muuntamiseen.

Moottoripyörän heijastimet

Moottoripyörän punainen takavalo on pakollinen. Jos koneessa on perävaunu tai sivuvaunu, siinä on oltava jopa kaksi takavaloa.

Monissa heijastimissa numerokilven valaistus (samoin kuin jarruvalo) on integroitu takavaloon. Jos takaheijastimessa ei ole näin, on asennettava lisänumerokilven valaistus. Tämä ei koske mopoja ja mopoautoja.

Sivuheijastimet

Monet intohimoiset ajajat, harrastajamekaanikot ja harrastajat käyttävät sivuheijastimia antaakseen koneelleen hieman lisää tehoa. Ne auttavat sinua myös näkymään paremmin pimeässä. Vuodesta 2017 lähtien ne ovat olleet pakollisia uusille EURO 4 -rekisteröidyille koneille (StVZO § 51a). Vanhemmat koneet ovat suojattuja.

Voit itse päättää, asennatko valonheittimet yksittäin vai pareittain. Sivukomponenttien korkeus on kuitenkin kiinteä: Valonheittimien on oltava vähintään 25 senttimetriä tien yläpuolella, mutta niitä ei saa asentaa yli 90 senttimetriä korkeammalle. Kolmiomaiset muodot eivät ole sallittuja.

Merkkivalot

Ajatko perävaunun tai sivuvaunun kanssa? Koneessasi on oltava merkkivalot , joista toinen on sivuvaunun ulkoreunassa ja toinen ajovalaisimessa.

Moottoripyörän jarruvalot

Peräänajojen välttämiseksi ajoneuvon päässä olevan punaisen jarruvalon on aina oltava selvästi näkyvissä. Se viestii takanasi ajavalle henkilölle, että olet vähentämässä nopeutta tai pysähtymässä.

Tärkeä huomautus: Sivuvaunuissa ei ole pakollisia jarruvaloja, jos ajoneuvo on rekisteröity ensimmäisen kerran ennen vuotta 1988 tai jos sen nopeus on alle 50 km/h.

Moottoripyörien vilkut

StVZO:n mukaankääntymis- tai suuntavilkut ovat pakolliset kaikissa suuremmissa moottoripyörissä. Niiden on oltava yhtä hyvin näkyvissä edestä ja takaa.

Jos haluat vaihtaa vilkut, noudatetaan seuraavia vaatimuksia:

  • Vilkkujen sisäreunojen on oltava vähintään 34 senttimetrin etäisyydellä toisistaan.
  • Vilkkujen ja takavalojen välisen etäisyyden on oltava vähintään 10 senttimetriä.
  • Huomaa myös, että vilkut on asennettava samalle korkeudelle ja symmetrisesti ajoneuvon keskelle.

Kun kääntymisvalot muunnetaan, tarvitaan usein merkkivaloreleitä, jotta varmistetaan niiden moitteeton toiminta.

Moottoripyörän lisävalot

Sumuvalot ja takasumuvalot eivät ole pakollisia lisävaloja, mutta ne voidaan asentaa. Ne on voitava kytkeä päälle erikseen. Myös takasumuvalon on oltava 10 senttimetrin etäisyydellä jarruvalaisimesta.

Myöskäänvaroitusvalot ja valonheittimet eivät ole moottoripyörien pakollisia osia. Monissa moottoripyörissä on kuitenkin varoitusvalot. Niillä voit kiinnittää huomiota vaaratilanteeseen, kun saavut ruuhkan päähän, onnettomuuden sattuessa tai jos pyöräsi hajoaa.

Moottoripyörän valojen virittäminen

Helpoin tapa antaa pyörällesi yksilöllinen ilme on hienosäätää valaistusta. Toisaalta LED-ajovalot takaavat maksimaalisen tehokkuuden ja kestävyyden, ja toisaalta ne näyttävät hyvältä. Mini-ledit ovat olleet trendinä jo muutaman vuoden ajan, ja ne ovat erittäin tehokkaita. Epäsymmetrinen muotoilu on päivänvalo.

Tärkeää: Kaikissa muuntamistoimenpiteissä on tärkeää noudattaa lakisääteisiä säännöksiä. Jos haluat asentaa moottoripyörääsi lisävalaistuksen, sen on oltava TÜV:n hyväksymä. Laiminlyönti voi johtaa sakkoihin.

Moottoripyörän valaistuksen yleisimmät testimerkit

Periaatteessa voidaan asentaa vain laissa säädettyjä tai lisäksi sallittuja valaisimia. Kaikki tieliikennekäyttöön hyväksytyt lisäajovalot, vilkut ja vastaavat voidaan tunnistaa seuraavista testimerkeistä:

  • EY-vaatimustenmukaisuusmerkki: EY-merkki koostuu suorakulmiossa olevasta e-kirjaimesta ja maakoodista. Suorakulmion lähellä on myös moninumeroinen hyväksyntänumero. Saksan maatunnus on 1.
  • ECE-merkki: ECE-testimerkki (myös E-kilpi) on ympyrän sisällä oleva iso E-kirjain. ECE on lyhenne sanoista Economic Commission for Europe. ECE-merkissä maakoodi on myös merkitty suoraan kirjaimen viereen.
  • Aaltoviiva: Aaltoviiva on yleensä kohokuvioitu. Se edustaa kansallista ABG-merkkiä. ABG on lyhenne yleisestä tyyppihyväksynnästä. ABG-merkinnällä varustetut ajoneuvon osat on hyväksytty vain tiettyihin malleihin. ABG-komponenttien laajennukset ja muutostyöt on hyväksytettävä TÜV:llä.
  • ABE-testin merkki: ABE tarkoittaa yleistä toimintalupaa. Kansallisen sinetin myöntää liittovaltion moottoriajoneuvoliikenneviranomainen (KBA). Ajoneuvoja ja ajoneuvon osia, joissa ei ole ABE-merkintää, ei saa käyttää yleisillä teillä.

Tilaa moottoripyörien valaistus verkossa osoitteessa Motointegrator

Motointegrator tarjoaa yli 5 miljoonaa varaosaa moottoripyöriin, autoihin ja kuorma-autoihin. Löydä LED-ajovalot, heijastimet, lisävalot sekä vilkut ja vilkkureleet koneeseesi. Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman valoja moottoripyörääsi. Kaikki komponentit ovat lakisääteisten vaatimusten ja ohjeiden mukaisia. Käytä laajaa suodatinta löytääksesi oikean varaosan pyörääsi. Tilaa moottoripyörän valaisimet jo tänään ja hyödy edullisista hinnoistamme ja salamannopeasta toimituksestamme. Voit siis olla varma, että tavarasi saapuvat perille täydellisessä kunnossa.