Matkailuautosesonki 2024

Sähköjohtosarjat – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 152 tulosta)

Vaikka sivuikkunoita ylös- tai alaspäin käännellessäsi on hieman nostalgista, sähköisillä ikkunansäätimillä ja vastaavilla johdinsarjoilla varustettu auto on hauskempi. Mutta voidaanko rakas Golf 2 -autosi varustaa helposti jälkiasennuksella sähkötoimisilla ikkunoilla? Voitko tehdä tämän päivityksen itse? Motointegratorin automekatroniikan asiantuntijat vastaavat molempiin kysymyksiin myöntävästi. Se vaatii kuitenkin jonkin verran tietotaitoa elektroniikasta, autosi sulakerasian määrityksen, muutaman tunnin ajan ja tasapainoisen mielentilan. Jos työskentelet täällä epätarkasti, saat enemmän ongelmia kuin iloa.

Varaosat febi bilstein

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Sähköjohtosarjat.

Kaikki valmistajat

Seuraavaksi käsittelemme aihetta yksityiskohtaisemmin. Kerromme, mitä tarvitset autosi sähköisten ikkunoiden jälkiasennukseen. Sitten tarkastelemme johtosarjaa lähemmin. Luetteloimme, mitä sinun tulisi etsiä, kun asennat sähköisten ikkunoiden johdinsarjaa. Lisäksi kuvaamme lyhyesti, miten pieneen autoosi asennetaan sähköiset ikkunat.

Uusien sähkötoimisten ikkunoiden johdinsarja

... on periaatteessa vain niputettuja kaapeleita, mukaan lukien liitännät, sähköikkunoiden virransyöttöä varten. Vanhoissa ajoneuvomalleissa yksi johdinsarja riittää antamaan virran kaikille tarvittaville osille (valot, pyyhkijät, mittarit jne.). Nykyaikaiset moottoriajoneuvot ovat liikkuvia tietokoneita. Tämä monimutkainen elektroniikka ei pärjää ilman lukuisia johdinsarjoja eri alueille.

Valmistusvuodesta ja mallista riippuen esimerkiksi Golf 2 on tässä suhteessa melko vaatimaton. Jos autoosi asennetaan jälkiasennuksena sähköiset ikkunat, siihen lisätään loogisesti toinen johdinsarja - muiden uusien osien lisäksi. Tässä on luettelo kaikista jälkiasennukseen tarvittavista komponenteista:

- Sopiva johdinsarja

- Keskikonsoli elektronisten ikkunansäätölaitteiden ohjauskytkintä varten

- Kaksi kytkintä

- Kaksi ikkunan säätölaitetta moottoreineen

- Kaksi taittuvaa vuorausta oven läpivientiä varten

- Kaksi pistokepidikettä

- Kaksi sokeaa korkkia kampireikiä varten

- Keskikonsolin kolme sokeaa korkkia

Tärkeää: Oletamme, että oletat vain kahden etuikkunan jälkiasennuksen elektronisilla ikkunansäätimillä.

Sähköiset ikkunat - johdinsarjan reititys

Kuten jo mainittiin, tätä yritystä varten sinulla pitäisi olla ainakin perustiedot autojen mekatroniikasta. Tietenkin myös kokemattomat harrastajamekaanikot voivat uskaltaa jälkiasentaa Golf 2:een sähköiset ikkunat. Tässä tapauksessa suosittelemme kuitenkin korjaamon palkkaamista.

Siistin ulkonäön vuoksi johdinsarja on johdotettava kojelaudan alle. Tätä varten sinun on ensin irrotettava kojelauta. Sitten on aika irrottaa keskikonsoli. Aseta sen tilalle uusi keskikonsoli ja kytke sähköikkunoiden kytkimet. Reititä kaapelit kytkentäkaavion mukaisesti. Vihje: Sähkökäyttöisten ikkunoiden piirikaaviot löytyvät helposti internetistä. Esimerkiksi täällä. Varmista, että kytkentäkaavio vastaa autosi mallia ja vuosimallia.

Seuraavaksi sinun on poistettava sivuovien sisäverhoilu ja asennettava kaikki elektronisten ikkunansäätölaitteiden tarvitsemat osat (esim. moottorit). Tässä tarvitaan paljon hienotunteisuutta. Erityisesti ovipaneelin (sisätilojen verhoilu) osalta. Kun olet irrottanut kahvan, kampiakselin, ovitapin, kahvan verhoilun ja - jos sellainen on - sähköisen ulkopeilin kytkimen, ovipaneeli on irrotettava varovasti. Sitä voi olla hyvin vaikea poistaa nivelestä. Älä kuitenkaan käytä liikaa voimaa, sillä ovipaneeli taipuu tai repeää helposti.

Kun olet kytkenyt kaikki kaapelit, tarkista, että auton sähköikkunat toimivat. Lopuksi on aika korjata verhoilu, konsolit jne.

Sähköikkunoiden uuden johdinsarjan kustannukset

Täydellinen sähkötoimisten ikkunoiden jälkiasennussarja, joka sisältää johdinsarjan autoosi, maksaa arviolta 50-200 euroa, jos ostat sen käytettynä. Vaihtoehtoisesti voit etsiä kaikki tarvittavat yksittäiset osat erikseen.

Elektronisten ikkunan säätimien jälkiasentaminen autoosi itse on hyvin aikaa vievää. Lisäkustannuksia ei kuitenkaan aiheudu. Jos teet sähkötoimisten ikkunoiden ja johdinsarjan asennuksen erikoisliikkeessä, sinulta veloitetaan noin kolmesta viiteen työtuntia. Kustannukset riippuvat työpajasta ja alueesta.

Mielestämme tämä investointi on jokaisen sentin arvoinen. Voit olla varma, että sähköikkunoiden johdinsarja on asennettu ammattitaitoisesti, eikä myöhempiä ongelmia esiinny. Lisäksi työ tehdään siististi, ja sisätilat näyttävät jälkiasennuksen jälkeen aivan uusilta.

Jos haluat säästää rahaa, kun asennat autoosi jälkiasennuksena sähköiset ikkunannostimet ja johdinsarjan, kannattaa tutustua autovaraosien verkkokauppaamme. Esimerkiksi Motointegratorista löydät sähköisten ikkunoiden johdinsarjoja uskomattoman edulliseen hintaan. Jos sinulla on kysyttävää, asiakaspalvelumme autoalan ammattilaiset auttavat sinua mielellään.