Matkailuautosesonki 2024

Peruutusvalot

(löytyi 11 tulosta)

Kaikki tulokset kategorialle Peruutusvalot.
Emme löytäneet mitään tuloksia ajoneuvolle Chevrolet ORLANDO (J309) 1.8 LPG, teho: 141 hv/104 kW

Auton takavalolla on suuri merkitys erityisesti pimeällä, ja se on valtava turvallisuustekijä ajoneuvon omistajille ja muille tienkäyttäjille. Kyse ei kuitenkaan ole yhdestä ainoasta valosta, vaan useista valonlähteistä, jotka loistavat taaksepäin ja tekevät näin auton näkyväksi muille tienkäyttäjille. Siksi on entistäkin tärkeämpää, että peruutusvalot toimivat. Jos peruutusvalo on viallinen, se on myös hallinnollinen rikkomus, josta voidaan määrätä sakko. Motointegrator-verkkokaupasta löydät autoosi sopivan peruutusvalon ja siihen tarvittavat lisävarusteet. Katso.

Sijoituskriteerit
Peruutusvalo WAS 1533AR W238
Valmistaja:   WAS
Valmistajan numero:   1533AR W238
9,25 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Peruutusvalo WAS 1531AR W236
Valmistaja:   WAS
Valmistajan numero:   1531AR W236
7,62 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Peruutusvalo WAS 1532AR W237
Valmistaja:   WAS
Valmistajan numero:   1532AR W237
7,98 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Peruutusvalo HELLA 2ZR 996 012-101
Valmistaja:   HELLA
Valmistajan numero:   2ZR 996 012-101
12,00 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Peruutusvalo WAS 1601N W241N
Valmistaja:   WAS
Valmistajan numero:   1601N W241N
37,55 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Peruutusvalo WAS 1228 W178
Valmistaja:   WAS
Valmistajan numero:   1228 W178
25,44 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Peruutusvalo VIGNAL D10840
Valmistaja:   VIGNAL
Valmistajan numero:   VALD10840
24,61 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Peruutusvalo WESEM HK1.42302
Valmistaja:   WESEM
Valmistajan numero:   HK1.42302.02
15,03 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Peruutusvalo WAS 1531 AR W236
Valmistaja:   WAS
Valmistajan numero:   1531 AR W236
8,36 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Peruutusvalo WAS 15
Valmistaja:   WAS
Valmistajan numero:   15 WE-93
1,58 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Peruutusvalo HELLA 2ZR 008 221-057
Valmistaja:   HELLA
Valmistajan numero:   2ZR 008 221-057
12,35 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Auton takavalo lyhyesti selitetty

Auton takavalot ovat taaksepäin suunnatut valot. Tämä valojen ryhmittely tarkoittaa, että jos valot vaurioituvat, koko sarja on vaihdettava. Tämä voi tulla kalliiksi. Sarjaan sisältyy takavalo, joka on pysyvästi punainen, kun se on kytketty päälle, ja se on yhdistetty edessä olevaan seisontavaloon. Valovoima on tässä tapauksessa viisi tai kymmenen wattia, ja kymmenen watin valovoima on lakisääteinen. Mukana ovat myös jarruvalo, vilkut, peruutusvalot, takasumuvalot, joissakin tapauksissa rekisterikilven valo ja sivumerkkivalot.

Takavalo

Takavalo tai takavalo punaisena on saatavana jatkuvana valona viiden tai kymmenen watin teholla. Yhdessä etumerkkivalon kanssa se tunnetaan myös pysäköintivalona.

Jarruvalo

Jarruvalo on punainen, ja sen valovoima on 21 wattia. Ennen vuotta 1983 ensirekisteröidyissä ajoneuvoissa jarruvalot voivat olla keltaiset. Uudemmissa ajoneuvoissa sen on oltava punainen.

Merkkivalo

Merkkivalo on suuntavilkku tai osoitin. Se on väriltään oranssi, vaikka vuoden 1969 lopusta lähtien on sallittu myös punaiset merkit. 1990-luvulta lähtien on usein asennettu valkoinen peitinlinssi, jossa on oranssi lamppu.

Peruutusvalot

Peruutusvalot ovat valkoisia, ja niiden valovoima on 16 tai 21 wattia. Sitä ei pidä sekoittaa takavaloon.

Takasumuvalot

Takasumuvalot on integroitu tarvittaessa. Ne loistavat punaisina ja eri valovoimaisuuksilla. Nykyään valon voimakkuus on yleensä 21 wattia, 19 wattia tai 2 wattia HP-lampuilla.

Sivumerkkivalot

Joissakin tapauksissa sivuvalaisimet ovat myös osa auton peruutusvaloja. Ne loistavat keltaisina tai punaisina, ja niiden valovoima on yleensä 3, 5 tai 10 wattia. Nykyään valonlähteinä käytetään lähes yksinomaan LED-valoja, jotka ovat taloudellisia ja pitkäikäisiä. Näiden valojen yksi haittapuoli on kuitenkin tullut esiin vuosien varrella. Jos useat takavalot palavat samaan aikaan mutta eri voimakkuudella, henkilö ei voi enää erottaa yksittäisiä valoja toisistaan, kun hän vilkaisee niitä nopeasti. Hän näkee ne lohkona.

Rekisterikilven valaistus

Rekisterikilven valot eivät aina ole osa auton takavaloja. Ne ovat vain osa sitä. Rekisterikilven valot ovat valkoiset, ja niiden valovoima on 5 wattia.

Auton viallisen takavalon tunnistaminen

Turvallisuussyistä autosi takavalo on tarkistettava säännöllisesti. Yksi tapa tehdä tämä on tehdä silmämääräinen tarkastus. Jos näkyviä vaurioita ei ole, valitusta ei voida tehdä. Valaisimet, virtapiirit, relekela ja sulakkeet on kuitenkin myös tarkistettava säännöllisesti. Yleismittarin avulla automekaanikot korjaamolla tarkistavat toimivuuden ja tunnistavat viat. On selviä merkkejä siitä, että auton takavalo tarvitsee huoltoa:

  • Takavalon lamput on usein vaihdettava.
  • Valaisimen sisälle kertyy kondenssivettä.
  • Jotkut lamput ovat osittain tai kokonaan rikki.
  • Valo syttyy vain viiveellä tai valo välkkyy.
  • Valo loistaa vain hämärästi.

Auton takavalon vikojen syyt

Auton takavalo on sijaintinsa vuoksi altis mekaanisille vaurioille, kuten onnettomuuksille pysäköinnin aikana, kiveniskemille, tienkäyttäjien varomattomuudelle tai vieraiden esineiden aiheuttamille vaurioille. Myös huolimaton hoito voi aiheuttaa vikoja, esim. kulumista.

Johdotuksen vaurioituminen on usein tärkein syy takavalojen toimintahäiriöihin. Nämä johtuvat yleensä liitäntöjen ja koskettimien kosteudesta, liasta, eristysvaurioista, huonoista liitännöistä elementtien välillä, jännitteen vaihteluista tai huonolaatuisista komponenteista.

Takavalossa esiintyy usein vikoja, jotka johtuvat kotelotiheyden vähenemisestä. Lika ja kosteus tunkeutuvat ja tuhoavat heijastimen ja koskettimet. Tämän seurauksena valot huurtuvat. Piirin jännitteen epävakaus aiheuttaa LEDien, sulakkeiden ja lamppujen palamisen. Jos ajoneuvossa käytetään liian suurta tehoa, valaisin voi sulaa.

Auton takavalon ostaminen ja korjaaminen

Jos auton takavalo on viallinen, palaneet lamput ja lampunpitimet vaihdetaan ja koskettimet ja liitännät puhdistetaan. Korjaaminen ei aina edellytä komponenttien purkamista. Usein riittää, että irrotat valaisimen takaosan, irrotat polttimon pidikkeen ja otat polttimon ulos. Joskus on kuitenkin tarpeen poistaa koko valojärjestelmä.

Motointegratorin verkkokaupasta löydät sopivat peruutusvalot ja vastaavat komponentit noin 5 miljoonan auton varaosan ja tarvikkeen valikoimasta. Vakuutu tuotteidemme laadusta ja osta tarvitsemasi autonosat jo tänään.