Matkailuautosesonki 2024

Oven korjaussarjat

(löytyi 605 tulosta)

Olipa kyseessä sitten klassiset autonovet tai liukuovet - auto ilman toimivia ovia on yleensä mahdoton ajatus. Eri ovet koostuvat lukuisista osista. Monet näistä osista voivat aiheuttaa ongelmia pitkän ajan kuluttua ulkoisten vaikutusten tai kulumisen vuoksi. Kun näin käy, sinulla on oltava oikeat varaosat käsillä. Motointegratorilta löydät aina oikean osan auton oveen, sillä tarjolla on erilaisia ovikorjaussarjoja.

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Oven korjaussarjat.

Kaikki valmistajat

  • Abarth
  • Acura
  • Aixam
  • Alfa Romeo
  • Andoria
  • ARO
  • Aston Martin
  • Audi
  • Austin
  • Avia
  • Bedford
  • Bentley
  • BMW
  • Buick
  • Cadillac

Auton ovien rooli

Auton ovet eivät ole vain aukko matkustajille, ostoksille, matkatavaroille tai muulle lastille. Ne täyttävät myös joitakin vaatimuksia, jotka eivät yleensä ole suoraan mielessäsi. Puhtaasti visuaalisesta näkökulmasta ne ovat tärkeä osa auton suunnittelua. Niiden pitäisi näyttää hyvältä, jatkaa erilaisia muotoilulinjoja ja edistää myös aerodynamiikkaa. Jälkimmäistä tarvitaan myös mahdollisimman alhaisen polttoaineenkulutuksensaavuttamiseksi. Auton ovien olisi myös tässä tapauksessa oltava mahdollisimman kevyetja painettava mahdollisimman vähän. Tämä puolestaan voi aluksi olla ristiriidassa viimeisen tärkeän ominaisuuden, turvallisuuden, kanssa. Sivutörmäyksen sattuessa ovien on tarjottava paras mahdollinen istumapaikka etu- ja takaistuimilla oleville matkustajille. Kaikista näistä syistä auton ovet ovat yleensä monien osienhyvin harkittua yhteispeliä.

Auton ovien osat

Ajoneuvon varustuksesta riippuen auton ovi sisältää monia osia, laitteita ja toimintoja. Ennen kaikkea sähköiset ikkunat, keskuslukitusjärjestelmä ja usein myös ulkopeilit varmistavat, että auton oven sisällä on paljon toimintaa. Lisäksi on olemassa saranat, ovenkahvat ja liukuovien tapauksessa rullaohjaimet, jotka ovat yleensä hieman monimutkaisempia. Liukuovia voidaan käyttää myös sähköisesti. Yhdessä muiden ovea ympäröivien osien kanssa monet osat yhdistyvät.

Mahdolliset kuormat

Kaikki nämä osatekijät voivat kuitenkin omalla tavallaan aiheuttaa ongelmiatai johtaa ongelmiin. Ovien lukemattoman avaamisen ja sulkemisen vuoksi osat, kuten saranat, voivat kulua pitkällä aikavälillä. Lisäksi pelätty ruostevoi vaikuttaa eri osiin. Eikä siinä kaikki: lyhytaikaisia vahinkoja aiheuttavat myös pienet ja suuret onnettomuudet. Tässäkin tapauksessa eri komponentit saattavat vaatia korjausta tai täydellistä vaihtoa. Onneksi kaikkiin näihin tapauksiin on olemassa sopivia oven korjaussarjoja.

Oven korjaussarjojen tyypit

Korjaussarjat on tarkoitettu monille auton ovien eri osille. Niissä käsitellään pääasiassa kolmea alaa:

  • Saranat ja rullanohjaimet
  • Kahvat
  • Korirakenteet ja tiivisteet

On parasta tarkastella näitä kolmea kohtaa lyhyesti yksitellen.

Saranat ja rullanohjaimet

Nämä oletettavasti pienet osat pitävät liikkeen kasassa - kirjaimellisesti. Ne pitävät ovia ja mahdollistavat ovien avaamisen ja sulkemisen. Liukuovien rullaohjaimet ovat vieläkin kehittyneempiä. Jos tässä tapahtuu kulumista tai muodonmuutoksia tuhansien ja taas tuhansien liikkeiden jälkeen tai ulkoisten vaikutusten vuoksi, asiat voivat muuttua epämiellyttäviksi. Pahimmassa tapauksessa ovi ei voi enää avautua tai sulkeutua kunnolla. Myös ruostuminen voi tulla ongelmaksi tässä vaiheessa vanhemmissa autoissa. Kun näin käy, on korkea aika hankkia oikeat korjaussarjat saranoiden tai rullaohjainten vaihtamiseksi.

Kahvat

Ilman ovenkahvoja oven avaaminen ja sulkeminen olisi vaikeaa. Tämä koskee sekä sisä- että ulkopuolisia kahvoja. Valitettavasti myös ne voivat ajan myötä kulua, kärsiä ulkoisista vaurioista tai niiden sisäpuolisessa toiminnassa voi olla ongelmia. Pelastukseksi voivat tulla korjaussarjat, joissa on uudet ovenkahvat sisä- tai ulkopuolelle.

Korirakenteet ja tiivisteet

Saranoiden lisäksi useimmiten vaurioituvat rungon osat ja tiivisteet. Korin osat voivat olla pahasti naarmuuntuneita tai epämuodostuneita onnettomuuksien tai vastaavien onnettomuuksien jälkeen. Vaihtoehtoisesti ajan hammas voi nakertaa niitä ruosteen muodossa. Tällöin voi olla tarpeen vaihtaa ovi kokonaan tai ainakin yksittäiset korielementit. Lopuksi, tai jopa paremmin, auton ovien tiivisteet ovat lopullinen "sinetti". Ne varmistavat, että vesi tai tuuli ei pääse tunkeutumaan oven raoista. Jos ne kuitenkin huokoistuvat tai vaurioituvat muulla tavoin ajan myötä, tarvitaan myös tässä tapauksessa oikea korjaussarja.

Auton oven säätäminen

Vialliset tiivisteet eivät kuitenkaan aina ole syyllisiä tiiviysongelmiin. Väärin kohdistettu auton ovivoi myös estää tiivisteitä toimimasta täydellä tehollaan. Jos näin on, auton ovea voidaan säätää saranasta ja sulkukorvakkeesta. Tämä ei sinänsä ole suuri asia, mutta vaatii yleensä vähintään neljä taitavaa ja osaavaa kättä ja mahdollisesti erikoistyökaluja, jotta ruuvit saadaan kiinni.

Päätelmä

Auton ovet voivat olla hyvin laaja osa autoa. Ne sisältävät usein monia toimintoja ja komponentteja. Tämä tuo tiettyjä mukavuuksia jokapäiväiseen elämään, mutta sisältää aina erilaisia virhelähteitä ja mahdollisia puutteita. Onneksi näihin tapauksiin on olemassa sopivia korjaussarjoja. Motointegratorista löydät varmasti oikeat varaosat auton oviin ja niihin liittyviin komponentteihin.

Parhaat tuotteet kategoriasta Oven korjaussarjat

Sijoituskriteerit