Matkailuautosesonki 2024

Öljynpaineanturit

(löytyi 300 tulosta)

Polttomoottorin yksittäiset osat on voideltava jatkuvasti moottoriöljyllä. Tätä varten öljypumppu kuljettaa öljyä järjestelmän läpi. Öljynpaineanturi valvoo tarvittavaa painetta. Uudemmat autot suorittavat lyhyen itsetestin aina moottorin käynnistyksen yhteydessä: Kun sytytysvirta kytketään päälle, öljynpaineen merkkivalo syttyy hetkeksi. Punainen öljykannun symboli häviää taas heti, kun moottori käynnistetään. Silloin kaikki on kunnossa.

Jos öljynpaineen merkkivalo palaa autossasi moottorin käydessä, sinun ei pidä jatkaa ajamista: Pysäytä ja sammuta moottori, muutoin vaarana on moottorin vaurioituminen. Vihje: Tarkista, onko moottoriöljyä vielä riittävästi jäljellä. Voit tarkistaa tämän öljyn mittatikun avulla. Täytä tarvittaessa moottoriöljyä. Jos näin ei tapahdu, tarvitaan vianetsintää. Syynä voi olla viallinen sylinterinkannen tiiviste, öljynpaineanturi tai kaapelissa on ongelma.

Jos öljynpaineanturi on todella rikki, saat Motointegratorilta kahdesta neljään arkipäivän kuluessa korvaavan vaihtoauton huippuvalmistajilta, kuten AUTLOG, BLUE PRINT, BOSCH, COLORSTAT BY VERNET, DELPHI, FAE, FEBI tai HELLA. Voit suorittaa asennuksen itse tai antaa sen korjaamon tehtäväksi.

Varaosat febi bilstein

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Öljynpaineanturit.

Kaikki valmistajat

Mikä on öljynpaineanturi?

Jokaisessa nelitahtimoottorissa on öljynpainekytkin tai öljynpaineanturi. Kun auto on käynnissä, moottoriöljy kuljetetaan kaikkiin moottorin liikkuviin osiin öljypumpun avulla. Tähän tarvitaan tietty paine. Jos öljynpaine on liian alhainen, nokka-akselille ja muille moottorin tärkeille osille ei pääse riittävästi öljyä. Jos näin tapahtuu, moottori vaurioituu hyvin lyhyessä ajassa. Tämän estämiseksi öljynpainetta on seurattava jatkuvasti. Tästä vastaa öljynpaineanturi. Se sijaitsee moottorilohkossa öljynsuodattimen lähellä.

Vanhemmissa ajoneuvoissa on vain öljynpainekytkimet, kun taas nykyaikaisissa ajoneuvoissa on öljynpainekytkimet tai öljynpaineanturit, jotka voidaan asentaa eri kohtiin:

  • suoraan öljypumppuun
  • korkea- tai matalapainealueelle
  • sylinterinkanteen

Oireet, joista voit tunnistaa viallisen öljynpainekytkimen

Öljynpainekytkimen tiiviste altistuu korkealle paineelle ja eri lämpötiloille. Vuosien mittaan materiaali kärsii ja voi johtaa kytkimen vikaantumiseen. Myös kosteuden tunkeutuminen voi aiheuttaa anturin vikaantumisen, samoin kuin onnettomuuden aiheuttamat vauriot.

Voit tunnistaa öljynpaineeseen tai öljynpaineanturiin liittyvän ongelman öljykannun symbolista. Kun kytket sytytysvirran päälle, vastaavan merkkivalon pitäisi syttyä lyhyeksi ajaksi ja sammua taas heti, kun käynnistät moottorin. Syttyykö öljykannu moottorin käydessä vai vilkkuvatko ne jatkuvasti? Jos öljytaso on oikea ja öljynpaine on nolla, syynä voi olla viallinen öljynpaineanturi. Toinen merkki voivat olla viestit "Öljynpaine liian korkea" tai "Öljynpaine liian alhainen". Kannattaa myös vilkaista öljynpainekytkimen ympäristöä. Tämä on yleensä hieman piilossa öljynsuodattimen lähellä. Onko öljynpainekytkimen tulppa öljyinen? Tämä voi myös olla merkki viasta.

Nykyaikaisiin autoihin asennetaan usein öljytason mittari. Jos osoitin liikkuu edestakaisin, saavuttaa yhtäkkiä nollan tai pysähtyy enimmäisasentoon, anturi on tarkistettava. Jos autossasi ei ole tällaista mittalaitetta, voit myös tarkastuttaa anturin korjaamossa.

Vaihda öljynpaineanturi

Öljynpainemittaus selventää, liittyvätkö mahdolliset ongelmat todella öljynpaineanturiin. Jos epäilys vahvistuu, osa kannattaa vaihtaa uuteen.

Voit tehdä vaihdon itse muutamassa minuutissa tai jättää sen korjaamon tehtäväksi. Kustannukset ovat kohtuulliset, 15-60 euroa, vaikka asennus voi vaihdella ajoneuvosta riippuen. Se riippuu siitä, pääseekö osaan helposti käsiksi vai onko ensin irrotettava muita osia.

Tilaa öljynpaineanturit edullisesti Motointegratorilta

Uudet öljynpaineanturit ja muut varaosat ajoneuvoosi kannattaa tilata suoraan Motointegratorilta. Palkitusta verkkokaupastamme löydät yli 5 miljoonaa varaosaa kaikkiin automerkkeihin.

Meiltä saat edullisia ja laadukkaita autonosia. Kehittynyt hakutoimintomme auttaa sinua löytämään oikean ilmansuodatinkotelon nopeasti ja helposti. Jos tarvitset apua, sinulla on kysyttävää tai olet jumissa tilausprosessin kanssa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiantunteva tiimimme auttaa sinua mielellään valitsemaan oikeat öljynpaineanturit.

Saat varaosat paikalle vain kahdesta neljään arkipäivässä ja voit aloittaa niiden asentamisen.

Tilaa uusi öljynpaineanturi Motointegratorilta ja hyödy edullisista hinnoista, korkeasta laadusta ja nopeasta toimituksesta.

Parhaat tuotteet kategoriasta Öljynpaineanturit

Sijoituskriteerit