Raitisilmasuodattimet

Kääntövarret ja räikät

(löytyi 192 tulosta)

Kierrekahvat ja räikkä ovat hyödyllisiä työkaluja, ja niitä voidaan käyttää monin tavoin. Myös räikkäavainta ja vastaavia käytetään usein ajoneuvojen työstössä. Oikea versio helpottaa korjauksia huomattavasti - esimerkiksi työskenneltäessä ahtaissa tiloissa.

Varaosat BREMBO
Sijoituskriteerit
Räikkä HANS 3/8 tuumaa lukolla (48 Zähne)
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   3160NQ
30,46 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Räikkä TOPTUL 1/2 tuumaa 130mm (45 Zähne)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   CHDI1613
16,26 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Räikkä pikalukolla HANS 3/8 tuumaa (72 hammasta)
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   3132GQ
21,47 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Räikkä TOPTUL 1/2 tuumaa 430mm (72 hammasta)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   CJKN1643
40,85 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Räikkä TOPTUL 1/2 tuumaa 400mm (48 Zähne)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   CJCK1640
44,60 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Räikkä HANS 3/8 tuumaa lukolla
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   3181
31,42 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Räikkä HANS 1/2 tuumaa lukolla (24 Zähne)
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   4120NQ
22,35 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Ratsi 3/8 tuuman räikkä TOPTUL CAUB1229
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   CAUB1229
17,69 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
23,19 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Räikkä TOPTUL 1/2 tuumaa 265mm (45 Zähne)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   CJPI1627
41,79 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Avain TOPTUL 1/2 tuumaa 420mm
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   CADC1642
19,24 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Räikkä TOPTUL 1/4 tuumaa Pituus 90mm (45 Zähne)
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   CHDI0809
14,43 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Räikkä HANS 1/4 tuuman nivelellä
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   2700P
4,13 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Kierrettävä kädensija TOPTUL 3/4 tuumaa T-Typ Pituus 450mm
Valmistaja:   TOPTUL
Valmistajan numero:   CTCJ2418
50,52 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää
Salpa 1/2 tuumaa HANS 4101GQ-72
Valmistaja:   HANS
Valmistajan numero:   4101GQ-72
35,00 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulut
2-4 arkipäivää

Motointegrator tarjoaa laajan valikoiman kierrekahvoja ja räikkälaitteita, ja se takaa korkean laadun ja edulliset hinnat koko tuotevalikoimassa.

Mitä ovat kierrekahvat?

Kiertokahvat ovat työkaluja, joissa on pyörivä käyttöelementti. Työkaluja kutsutaan usein pallokahvoiksi, sylinterikahvoiksi tai taittokahvoiksi, ja niitä käytetään monilla eri teollisuudenaloilla - myös autojen korjauksessa. Pyörivien kahvojen suunnittelua säännellään DIN 98 -standardissa, joka koskee pyöriviä pallokahvoja. Työkalut on valmistettu teräksestä, alumiinista tai muovista. Siinä on kahvaosa ja akseliosa. Kahvaosa ja akseliosa toimitetaan yleensä erikseen. Tämä mahdollistaa akseliosan hitsaamisen tai niittaamisen erikseen.

DIN 98 -standardin mukaisia muotoja ja mittoja on erilaisia. Esimerkiksi D-muoto DIN, jossa on lieriömäinen tappi, ja E-muoto, jossa on kierteitetty tappi. Myös kahvan halkaisijoita on useita erilaisia.

Mitä ovat salvat?

Räikkärit - joita kutsutaan myös räikkäriksi tai räikkäruuvinvääntimiksi - ovat ruuvinvääntötyökaluja. Suurin etu jakoavaimeen verrattuna on se, että salpaa ei tarvitse asettaa uudelleen jokaista kierrosta varten, kun työskennellään ahtaissa paikoissa. Sen sijaan salpaa liikutetaan edestakaisin kulman kautta.

Salpa voi kääntyä tyhjänä pyörimissuuntaa vastaan. Kun muttereita kiristetään ja löysätään, vääntömomentti välittyy siis vain yhteen suuntaan. Heti kun sitä käännetään vastakkaiseen suuntaan, alkaa salvan varsinainen toiminta ja voimansiirto pysähtyy. Tämä tuottaa tietynlaisen äänen, josta työkalu on saanut nimensä.

Salpojen rakenne on määritelty standardissa DIN 3122:2017-04. DIN-standardissa määritellään mitat, nimitykset ja testimomentit. Muodollisesti ottaen räikkä on siis veto-osa, jossa on ulkoinen neliö käsikäyttöisiä hylsyjä varten.

Ratapit voidaan jakaa eri muotoihin DIN:n mukaan. Erilaisia räikänauhoja on ristikahvalla (muoto A), kampikahvalla (muoto B), hylsykahvalla (muoto E), nivelkahvalla (muoto F) ja kulmakahvalla (muoto G). Lisäksi on olemassa käännettäviä (muoto C) ja kytkettäviä (muoto D) salpoja.

Valmistajat ovat keksineet muita tuoteominaisuuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi painonapit, jotka mahdollistavat räikkäpään vapautustoiminnon.

Salpoja on eri kokoja. Koko ilmoitetaan tuumina, ja se viittaa nelikulmaisen aseman sivupituuteen. Puoli tuuman räikkiä käytetään useimmissa autojen korjaustöissä. Yleensä saatavilla olevat koot vaihtelevat ¼ tuuman ja 1 tuuman välillä.

Kierrettävien kahvojen ja salpojen muunnelmat

Käytännössä kääntyville kahvoille ja räpylöille on myös muita käyttöalueita kuin moottoriajoneuvon ahtaissa kohdissa tehtävät työt. Esimerkiksi raksilla varustettua kiinnityshihnaa käytetään usein tavaroiden turvalliseen kuljettamiseen paikasta A paikkaan B. Kiinnityshihnan raksilla varustettu raksituki tukee kiinnityshihnaa. Kiinnityshihnan salpa auttaa kiinnittämään kuorman.

Jotta kiinnityshihna voidaan kiinnittää oikein, salpa avataan ensin ja kiinnityshihnan löysä pää työnnetään salpaan. Nyt hihna vedetään tiukalle, kunnes kuorma on kiinnitetty tukevasti. Tämän jälkeen hihna kiristetään kokonaan salpalla ennen salvan sulkemista.

Kiertokahvoilla ja räpylöillä on tärkeä rooli mekaanikoille ja tee-se-itse -tekijöille. Siksi tuotteita on saatavilla lukemattomia yhdistelmiä ja malleja. Tee-se-itse-rakentajat ja mekaanikot hankkivat yleensä räikkäavainsarjan, joka sisältää erikokoisia ja -muotoisia räikkiä. Sarjaa voidaan säilyttää kiinteässä salpalaatikossa. Monet sarjat sisältävät yli 100 osaa.

Kierrekahvojen ja räikkien yleiset käyttötavat

Ratscheja ja kiertokahvoja käytetään erityisen usein töissä, joissa on rajoitetusti vapaata tilaa. Lisäksi käytetään usein niin sanottuja pistorasioita. Erilaisten räikkäkokojen ja -muotojen ansiosta ratkaisuja löytyy kaikkiin teollisuuden tarpeisiin. Ratscheja käytetäänkin autokorjaamoissa ja raskaassa teollisuudessa. Esimerkkejä käytöstä autokorjaamoissa:

- 1 tuuman räikkä: Suurille ruuveille, esimerkiksi ajoneuvon ulkoverhoilussa

- ¾ tuuman salvat kuorma- ja pakettiautojen osalta

- ½ tuuman räpylät renkaiden ja renkaanvaihdon sekä moottorin työstöön

- 3/8 tuuman räikkä moottoripyörätöissä käytettävät räikkärit

- ¼ tuuman räikkä autojen sisätilojen tai elektroniikan työstämiseen

Tilaa vääntökahvat ja raksit verkossa Motointegratorilta

Motointegratorilta voit tilata DIN-standardin mukaisia kierrettäviä kahvoja ja salpoja kaikenkokoisina ja -muotoisina. Varastoimme laajan valikoiman kaikkien suurimpien valmistajien tuotteita ja tarjoamme reilun hinta-laatusuhteen koko valikoimassa. Tarvitsitpa sitten 1 tuuman räikkäruuvimeisseliä tai ¼ tuuman räikkäsarjaa, löydät taatusti etsimäsi.

Motointegrator on yksi parhaista verkkokauppiaista. Verkkokaupamme luotettavuus sekä palvelun laatu vaikuttavat osaltaan tähän luokitukseen. Jos tilaat, olemme tukenasi. Ota yhteyttä ammattitaitoiseen ja kokeneeseen asiakaspalveluumme ennen tilaustasi, sen aikana ja sen jälkeen, niin annamme meidän neuvoa sinua yksilöllisesti. Kun olet tehnyt päätöksesi, lähetämme tavarasi 2-4 arkipäivän kuluessa. Palautuslähetykset ovat aina mutkattomia.