Matkailuautosesonki 2024

Tarvitsetko apua?

Soita0800 413 714
Puhelinpalvelu ma-pe 9-17

Käytä chattia

Aloita chat

Etsi hehkulamppuja tyypin tai valmistajan mukaan

Hehkulamput HB4

(löytyi 11 tulosta)

Kaikki tulokset kategorialle Hehkulamput HB4.
Emme löytäneet mitään tuloksia ajoneuvolle Honda ACCORD VII (CL, CN) 2.2 i-CTDi (CN1), teho: 140 hv/103 kW

Motointegratorista löydät monia ajoneuvoosi sopivia polttimoita, esimerkiksi HB4-lamppuja. Ajoneuvon hehkulamppujen on aina toimittava, ja niiden toiminta tarkastetaan aina moottoriajoneuvon yleistarkastuksen yhteydessä. Jos olet liikkeellä pimeällä, sinua voidaan sakottaa puutteellisesta valaistuksesta, ellet pysty esittämään korvaavaa lamppua.

Sijoituskriteerit
Hehkulamppu halogeeni BOSCH HB4 Pure Light 12V, 55W
Valmistaja:   BOSCH
Valmistajan numero:   1 987 302 153
Hehkulampun tyyppi:  HB4
Lampun tyyppi:  Halogeeni
3,76 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu halogeeni OSRAM HB4 Night Breaker Laser 12V/51W, 2 Kappale
Valmistaja:   OSRAM
Valmistajan numero:   9006NL-HCB
Hehkulampun tyyppi:  HB4
Lampun tyyppi:  Halogeeni
25,62 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu halogeeni OSRAM HB4 Night Breaker Laser 12V, 51W
Valmistaja:   OSRAM
Valmistajan numero:   9006NL
Hehkulampun tyyppi:  HB4
Lampun tyyppi:  Halogeeni
13,82 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu halogeeni PHILIPS HB4 WhiteVision Ultra 12V, 55W
Valmistaja:   PHILIPS
Valmistajan numero:   9006WVUB1
Hehkulampun tyyppi:  HB4
Lampun tyyppi:  Halogeeni
17,71 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu halogeeni PHILIPS HB4 Vision 12V, 55W
Valmistaja:   PHILIPS
Valmistajan numero:   9006PRC1
Hehkulampun tyyppi:  HB4
Lampun tyyppi:  Halogeeni
6,07 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu halogeeni PHILIPS HB4 X-tremeVision Pro150 12V, 51W
Valmistaja:   PHILIPS
Valmistajan numero:   9006XVPB1
Hehkulampun tyyppi:  HB4
Lampun tyyppi:  Halogeeni
18,27 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu halogeeni OSRAM HB4 Standard 12V, 55/51W
Valmistaja:   OSRAM
Valmistajan numero:   9006-01B
Hehkulampun tyyppi:  HB4
Lampun tyyppi:  Halogeeni
5,13 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu halogeeni OSRAM HB4A Standard 12V, 51W
Valmistaja:   OSRAM
Valmistajan numero:   9006XS
Hehkulampun tyyppi:  HB4A
Lampun tyyppi:  Halogeeni
5,63 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu halogeeni OSRAM HB4 12V, 55/51W
Valmistaja:   OSRAM
Valmistajan numero:   9006
Hehkulampun tyyppi:  HB4
Lampun tyyppi:  Halogeeni
4,44 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu halogeeni OSRAM HB4 Cool Blue Intense NextGen 12V/51W, 2 Kappale
Valmistaja:   OSRAM
Valmistajan numero:   9006CBN-HCB
Hehkulampun tyyppi:  HB4
Lampun tyyppi:  Halogeeni
18,93 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu halogeeni NEOLUX HB4 12V, 51W
Valmistaja:   NEOLUX
Valmistajan numero:   NLX9006
Hehkulampun tyyppi:  HB4
Lampun tyyppi:  Halogeeni
3,42 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Sumuvalojen asentaminen ajoneuvoon ei muuten ole pakollista. Jos sinulla on sumuvalot, niiden on kuitenkin myös toimittava. Jos tilaat uusia HB4-lamppuja tai muita valonlähteitä Motointegratorilta, tarkista aina, minkä tyyppinen lamppu on ja minkä pistorasian kanssa se on yhteensopiva. Eri lamput voivat näyttää hämmentävän samankaltaisilta, mutta ne eivät ole keskenään vaihdettavissa.

Mikä on auton valaisimien tarkoitus?

Ajoneuvojen valaisimien tarkoituksena on, että voit nähdä ja tulla nähdyksi pimeässä. Lisäksi niillä on merkinantovaikutusta, esimerkiksi siitä, mihin olet kääntymässä, että olet jarruttamassa, tai varoitussignaalina (varoitusvalot). Yleensä lamppujen tehot on määritelty ennalta kapeissa rajoissa, jotka tunnistat niiden tehosta. Uudet tekniikat voivat kuitenkin poiketa tästä, kuten esimerkiksi ksenon- tai LED-lamput.

Lähivalo

Lähivalot ovat niin kutsutut, koska ne eivät häikäise vastaantulevaa liikennettä, kun ajovalot on säädetty oikein. Tätä tarkoitusta varten ajoneuvojen ajovalot on varustettu hajavalolinsseillä, jotka tuottavat epäsymmetristä ja ylöspäin rajoitettua valoa. Maissa, joissa on oikeanpuoleinen liikenne, valaistaan pääasiassa tien oikea puolikas ja tien oikea reuna, jotta esimerkiksi jalankulkijat ovat helposti havaittavissa. Maissa, joissa on vasemmanpuoleinen liikenne, asia on päinvastoin.

Jos lähivalot on kytketty päälle, myös seisontavalojen on oltava samanaikaisesti päällä. Näin varmistetaan, että jos toinen lähivalojen ajovaloista ei toimi, ajoneuvon ääriviivat voidaan silti tunnistaa pimeässä.

Lähivalon tyypillisiä valonlähteitä ovat:

- H1

- H3

- H4

- H7

- Ksenon-kaasupurkauslamput

Ajoneuvotyypistä riippuen lähivalopolttimoista on olemassa myös muita erikoisversioita, esimerkiksi kun lähi- ja kaukovalot on valmistettu yhdellä polttimolla (Bilux- polttimot). Tässä tapauksessa lähi- ja kaukovalojen hehkulangat on erotettu toisistaan metalliliuskalla. HB4-lamppuja, joissa on P22D-kanta, kehitettiin yhdysvaltalaisia ajoneuvoja varten etuajovaloja varten. Tällä välin myös eurooppalaisissa ja japanilaisissa ajoneuvoissa on kuitenkin HB4-lamppu.

HB4-lamppu halogeenitekniikalla

Visuaalisesti HB4-lamppu eroaa hyvin paljon tavallisesta H4-lamppuun verrattuna. HB4-lamput, kuten kaksisäikeiset H4-lamput, sisältävät halogeenikaasua. HB4-lampussa on kuitenkin vain yksi hehkulanka, joten se ei tarjoa yhdistettyä lähi- ja kaukovaloa.

Ulkonäöltään se muistuttaa HB3-lamppua, mutta P22D-kannan kanssa siinä on vain nokka kiinnitystä varten. HB3- ja HB4-lamput eivät näin ollen ole yhteensopivia vastaavien sokkelien kanssa. HB4-lampun teho on 51 wattia 12 voltin jännitteellä; on myös 55- ja 60-wattisia versioita. Se on hieman heikompi kuin HB3-lamppu.

HB4-lamppua käytetään lähivalona, jossa lampun kärjessä on pinnoite. HB4-lamppuversioita on saatavana myös kauko- ja sumuvaloja sekä kaarrevaloja varten.

Motointegratorista löydät Osramin HB4-lampun "COOL BLUE INTENSE" -version, joka on noin 20 % kirkkaampi kuin tavallinen HB4-lamppu. Lisäksi värispektri on lähempänä valkoista päivänvaloa, joten pidemmätkin ajomatkat pimeässä rasittavat silmiä vähemmän.

Vialliset ajovalot ja lamput

Kuljettajia opetetaan autokoulussa tarkistamaan valaistusjärjestelmä ennen ajamisen aloittamista. Harvoin teoria ja käytäntö poikkeavat näin paljon toisistaan, koska tuskin kukaan ottaa sitä huomioon jokapäiväisessä elämässä. Uudemmat ajoneuvot huomaavat nyt tärkeän ajoneuvon valaistusjärjestelmän vian ja ilmoittavat siitä toimintahäiriöilmaisimella. Mitkä ovat yleisimmät syyt, joiden vuoksi ajovalot tai muut moottoriajoneuvojen valaisimet eivät toimi?

Virheellinen asennus

Jopa ennen ajovalon polttimon asentamista ilmenee usein vikoja. Monet ihmiset koskettavat lamppua käsin, jolloin lasiin jää rasvaa. Koska ajovalojen polttimot, kuten HB4- polttimot, kuumenevat erittäin kuumiksi käytön aikana, niiden on johdettava lämpö tasaisesti lasipolttimon läpi ympäröivään ilmaan. Jos lasissa on rasvaa, lämmönsiirto ei onnistu yhtä hyvin ja käyttöikä lyhenee nopeasti. Poista vaihtolamput suojapakkauksesta vasta juuri ennen asennusta ja käsittele lamppua vain käsineillä tai paperipyyhkeellä.

Oikean polttimon ostaminen

Vaikka polttimot näyttäisivät samanlaisilta, kiinnitä aina huomiota auton polttimoiden tarkkaan nimitykseen. Kun irrotat viallisen polttimon ajovalaisimesta, tarkka tyyppimerkintä on painettu tai leimattu kantaan. Vaihtoehtoisesti löydät vastaavat tiedot alustatyypistä ja tehosta autosi käyttöoppaasta. Monet valmistajat tarjoavat kattavat luettelot ajoneuvojen lampuista ja niihin kuuluvista jalustoista esimerkiksi autolamppujen yleiskatsauksessa tai Osram Bulb Finder -palvelussa. Sillä välin on myös olemassa korvaavia LED-lamppuja, esimerkiksi HB4 LED-lamppu, jolla on hyväksyntä. Tässäkin tapauksessa kanta on sovitettava, mutta teho watteina ilmaistuna voi vaihdella huomattavasti, sillä LED-autolamput vaativat vain 10-15 wattia samaan valotehoon kuin tavalliset lamput.

Motointegratorilla on laaja valikoima polttimoita lähes kaikkiin ajoneuvoihin. Motointegrator-verkkokaupasta saat myös laadukkaat ksenonkaasupurkauslamput tai kokonaiset ajovalot.