Matkailuautosesonki 2024

Tarvitsetko apua?

Soita0800 413 714
Puhelinpalvelu ma-pe 9-17

Käytä chattia

Aloita chat

Etsi hehkulamppuja tyypin tai valmistajan mukaan

Hehkulamput H5W, H6W

(löytyi 8 tulosta)

Hehkulamput, kuten H6W- tai H5W-lamppu, kuuluvat moottoriajoneuvojen merkkivalaisimiin, ja niillä on erilaisia käyttökohteita. H5W- ja H6W-lamput kuuluvat hehkulamppuihin, joiden käyttöikä on rajallinen. Koska autojen polttimot altistuvat jatkuvalle tärinälle ajon aikana, polttimoissa voi esiintyä vikoja jo ennen keskimääräisen käyttöiän päättymistä, esimerkiksi jos hehkulanka rikkoutuu tärinän vuoksi. Motointegratorilta saat nopeasti ja edullisesti korvaavat H5W- ja H6W-lamppujen sekä monien muiden ajoneuvosi lamppujen lamput.

Sijoituskriteerit
Hehkulamppu toissijainen OSRAM H6W Standard 12V, 6W
Valmistaja:   OSRAM
Valmistajan numero:   64132
Hehkulampun tyyppi:  H6W
Lampun tyyppi:  Sekundär
31,45 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu toissijainen OSRAM H5W Miniwat 12V/5W, 2 Kappale
Valmistaja:   OSRAM
Valmistajan numero:   64111-02B
Hehkulampun tyyppi:  H5W
Lampun tyyppi:  Sekundär
6,46 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu OSRAM H6W Ultra Life 12V/6W, 2 Kappale
Valmistaja:   OSRAM
Valmistajan numero:   64132ULT-02B
Hehkulampun tyyppi:  H6W
Lampun tyyppi:  Sekundär
9,33 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu toissijainen NEOLUX H6W 12V, 6W
Valmistaja:   NEOLUX
Valmistajan numero:   NLX434 K10SZT
Hehkulampun tyyppi:  H6W
Lampun tyyppi:  Sekundär
14,62 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu toissijainen BOSCH H6W Pure Light 12V, 6W
Valmistaja:   BOSCH
Valmistajan numero:   1 987 302 232
Hehkulampun tyyppi:  H6W
Lampun tyyppi:  Sekundär
26,68 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu toissijainen BOSCH H6W Pure Light 12V/6W, 2 Kappale
Valmistaja:   BOSCH
Valmistajan numero:   1 987 301 035
Hehkulampun tyyppi:  H6W
Lampun tyyppi:  Sekundär
4,82 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu halogeeni PHILIPS H6W WhiteVision Ultra 12V/6W, 2 Kappale
Valmistaja:   PHILIPS
Valmistajan numero:   12036WVUB2
Hehkulampun tyyppi:  H6W
Lampun tyyppi:  Halogeeni
15,72 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Hehkulamppu toissijainen PHILIPS H6W 12V/6W, 2 Kappale
Valmistaja:   PHILIPS
Valmistajan numero:   12036B2
Hehkulampun tyyppi:  H6W
Lampun tyyppi:  Sekundär
4,89 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Mihin H5W- ja H6W-lamppuja käytetään?

H5W- ja H6W-merkkiset polttimot ovat molemmat BAX9s-kantaan tarkoitettuja merkkilamppuja. Ne eivät ole tyypillisiä ajovalopolttimoita, vaan niitä voidaan käyttää ajovaloissa pysäköintivalopolttimoina tai paikannusvaloina. Muita tyypillisiä H6W- ja H5W-sovelluksia ovat:

- Sivun merkkivalo

- peruutusvalo

- etuvalaisin

- merkkivalo

- Nopeusmittarin valo

- Jarruvalo

- Päiväajovalot

- Sisävalaistus

- Moottoripyörien rekisterikilven valo

H5W:n nimellisteho on 5 wattia ja H6W:n 6 wattia. Henkilöautoihin se on saatavana 12 voltin käyttöjännitteellä, kuorma-autoihin on valittavissa myös 24 voltin versiot.

Miten H6W- tai H5W-lamppu vaihdetaan?

Ennen kuin vaihdat polttimon ajoneuvoosi, tarkista mahdolliset muut vian syyt. Ovatko kaikki sulakkeet ehjiä ja kaapelipistokkeet kunnolla kiinni polttimoissa? Onko kyseisessä lampussa kosteutta tai jopa vettä? Vanhemmissa ajoneuvoissa lamppu ei useinkaan ole viallinen, vaan kanta tai liitäntäkoskettimet ovat syöpyneet. Tässä tapauksessa edes uusi lamppu ei saa tarvittavaa yhteyttä maahan tai positiiviseen napaan.

Vialliset lamput tunnistaa yleensä joko palaneesta hehkulangasta tai lampun mustasta värimuutoksesta. Jos kumpaakaan näistä ei havaita, lamppu voi silti olla viallinen.

Lamppujen käyttöikä lyhenee, jos kosketat lampun lasia kädelläsi. Hehkulamput kuumenevat voimakkaasti ja luovuttavat lämpöä tasaisesti lasin läpi ympäröivään ilmaan. Jos käsistäsi joutuu rasvaa lasille, tasainen lämmönsiirto estyy ja lamppu vioittuu nopeasti. Jätä Motointegratorin uudet polttimot pakkaukseen, kunnes olet valmis asentamaan polttimon. Suosittelemme käyttämään tähän tarkoitukseen kangaskäsineitä tai käsittelemättömiä paperipyyhkeitä.

Varmista ennen polttimon vaihtamista, että sytytysvirta ja valot on kytketty pois päältä ja että ajoneuvo on varmistettu käsijarrulla pois vierimistä vastaan.

Viallisen polttimon vaihtaminen uuteen voi vaihdella riippuen siitä, mitä lamppua käytetään. Etualueen pysäköintivalona H5W- tai H6W-lampulla voi olla oma lamppukotelo tai se voidaan integroida pääajovaloon, mikä on yleisempi tapa.

Useimmissa ajoneuvoissa polttimot löytyvät moottoritilassa olevan muovikannen takaa. Huomaa polttimon pistokkeen sijainti ja irrota se. H6W- ja H5W-lampun kanta on BAX9s-kanta eli niin sanottu bajonettikanta. Irrottaaksesi H6W- tai H5W-lamppujen polttimot jalustasta, sinun on työnnettävä lamppua kevyesti sisään jousta vasten, kunnes vapautat polttimon kaksi kiinnitystappia ja lamppu voidaan kääntää. Aseta uudet polttimot päinvastaisessa järjestyksessä.

Jos kyseessä on viallinen H6W- tai H5W-lamppu ajoneuvon takavaloissa, pääset yleensä käsiksi polttimoon tavaratilan kautta. Tätä varten sinun on irrotettava tavaratilan sisäverhoilu polttimon tasolta. Monissa ajoneuvoissa on salvat tai painonapit, joiden avulla voit irrottaa ja kiinnittää sisäverhoilun uudelleen. Lisätietoja tästä saat myös ajoneuvon käyttöoppaasta luvusta "Valaistus".

Ajoneuvosta ja polttimosta riippuen polttimo voidaan joutua irrottamaan, jotta polttimoihin pääsee käsiksi.

Aseta polttimot vain oikeaan kantaan

Erityisesti ajoneuvojen polttimot voivat usein olla samanlaisia, mutta vaadittavassa kannassa on pieniä eroja. Jos tilaat H6W- tai H5W-lamppuja halvalla Motointegratorilta, tarkista etukäteen, onko ajoneuvossasi BAX9s-pistorasia niitä varten. Voit selvittää sen ajoneuvosi käyttöoppaasta tai irrottamalla viallisen lampun. Jos käytät vahingossa samanlaisia polttimoita eri kantaan, lamppu ei yleensä syty ja kanta voi vaurioitua.

BAX9s-kantaan on saatavana myös H6W LED-lamput. LED-lampuissa ei ole hehkulankaa, vaan ne perustuvat puolijohdetekniikkaan. Tämä tarkoittaa, että ne kuluttavat hyvin vähän virtaa, tuottavat tuskin lainkaan lämpöä ja niiden käyttöikä on moninkertainen tavallisiin hehkulamppuihin verrattuna. Varmista kuitenkin, että LED-lamput on myös hyväksytty tieliikenteeseen.

Kaikkien moottoriajoneuvojen valaisimien on aina toimittava Saksan tieliikennelupamääräysten (StVZO) mukaisesti

Nykyaikaiset ajoneuvot valvovat valoja ja näyttävät polttimon vikaantumisen varoitusviestinä, joskus jopa tarkalleen, mistä polttimosta on kyse. Muissa ajoneuvoissa on suositeltavaa tarkistaa valaistuslaitteet aika ajoin ja erityisesti ennen pidempiä matkoja. Rekisterikilven valaistus ja pysäköintivalot ajovaloissa jäävät usein huomiotta, koska ne jäävät kirkkaiden ajovalojen polttimoiden varjoon, kun lähivalot on kytketty päälle.

Jos olet jälkiasentanut lisäajovalot, esimerkiksi sumuvalot tai lisäkaukovalot, myös näiden valaisimien on toimittava. Motointegratorista löydät H5W- ja H6W-lamppuja sekä monia muita lamppuja ajoneuvoosi nopeasti ja kohtuulliseen hintaan. Suosittelemme myös ajoneuvoosi sopivaa koko vaihtolamppukoteloa, jotta voit auttaa itseäsi nopeasti tien päällä milloin tahansa