Raitisilmasuodattimet

Hammashihnan kiristimet

(löytyi 147 tulosta)

Hammashihnan kiristin pitää hihnan jatkuvasti kireällä, jotta hammashihna voi pysyvästi siirtää kampiakselin liikkeen nokka-akselille. Jos hammashihnan kiristin ei enää toimi, hihna ei ole enää kireällä. Tämä voi johtaa moottorin vaurioitumiseen. Tämän vahingon välttämiseksi sinun on tarkistettava säännöllisesti, että hammashihnan kiristin on kulunut, ja vaihdettava se tarvittaessa.

Verkkokaupastamme löydät uuden hammashihnan kiristimen premium-valmistajilta ja huippumerkiltä edulliseen hintaan. Lukuisat positiiviset asiakasarvostelut puhuvat komponenttiemme laadun ja erinomaisen asiakaspalvelumme puolesta.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Hammashihnan kiristimet.

Kaikki valmistajat

Hammashihnan kiristin: toiminta

Moottori ei voi toimia ilman jakohihnaa. Se muun muassa pyörittää nokka-akselia ja varmistaa, että imu- ja pakoventtiilit avautuvat ja sulkeutuvat oikeaan aikaan. Hammashihnan kiristin varmistaa, että hihna on kiristetty oikein. Jos se ei enää toimi oikein, moottori vaurioituu vakavasti.

Hammashihna välittää siis kampiakselin pyörimisliikkeen nokka-akselille, jonka nokka-akselit välittävät voimansiirtoelementtejä, kuten keinuvivut tai venttiilinnostimet. Ne varmistavat, että venttiilit avautuvat ja sulkeutuvat oikealla hetkellä. Polttokammioon syötetään ilma-polttoaineseos näiden venttiilien kautta. Moottorin männät saavat käyttövoimansa tämän seoksen palamisesta. Jotta männät voivat liikkua moottorissa ylös- ja alaspäin, venttiileitä on ohjattava oikein.

Hammashihnoja voidaan käyttää myös tasapainotusakselien, vesipumppujen ja ruiskutuspumppujen käyttämiseen.

Hammashihnan kiristimien valmistajat

Hammashihnan kiristimien markkinat ovat suuret. AISINin, INA:n, FEBI Bilsteinin ja SNR:n kaltaiset premium-valmistajat ovat kuitenkin vakiinnuttaneet asemansa korkealaatuisten komponenttien valmistajina ja tarjoavat korkealaatuisia hammashihnan kiristimiä. Verkkokaupastamme löydät valikoiman vakiintuneita valmistajia.

Kiilahihnat ja hammashihnat: ero

Kiilahihnoja ja hammashihnoja käytetään usein keskenään vaihdettavina. Niillä on kuitenkin eri tehtävät. Kiilahihna käyttää apulaitteita ja hammashihna synkronoi ja käyttää nokka-akselia. Hammashihna on valmistettu muovikomposiittimateriaalista, ja sen sisäpuolella on vahvat hampaat, jotka takaavat liukumattoman kulun vetopyörissä, jotka ovat myös hammastettuja. Tämä on ainoa tapa pitää venttiilien aukioloajat synkronoituina.

Lisäksi kiilahihna on vaihdettava tai kiristettävä säännöllisesti tarkastusten yhteydessä. Hammashihnat on vaihdettava vasta, kun ne saavuttavat tietyn iän tai kun niillä on ajettu tietty määrä kilometrejä.

Hammashihnat: erilainen ympäristönsuojelu

Tiesitkö, että jakohihnat suojelevat myös ympäristöä? Hammashihnoille on ominaista erittäin tasainen käynti ja pieni liikkuva massa. Tämä vaikuttaa myönteisesti polttoaineenkulutukseen ja CO2-päästöihin. Lisäksi hammashihnakäyttö merkitsee huomattavasti vähemmän vaivaa moottorin etupään tiivistämiseen verrattuna konsepteihin, joissa käytetään hammasrattaita tai hammasketjuja. Näin voidaan säästää resursseja moottorin kehitystyössä ja tuotannossa. Sekä ympäristöä että ilmastoa suojellaan.

Hammashihnan kiristimen ja hammashihnan vaihtaminen

Se, milloin hammashihna on vaihdettava, riippuu ajoneuvotyypistä. Vaihtoväli on usein 100 000 ja 200 000 kilometrin välillä. Tarkka vaihtoväli löytyy ajoneuvon käyttöoppaasta. Moottoritilassa oleva tarra kertoo myös, milloin hammashihna on viimeksi vaihdettu. Myös hammashihnan iällä on merkitystä. Hammashihna on vaihdettava viimeistään kymmenen vuoden kuluttua. Hammashihna on myös tarkistettava säännöllisesti halkeamien tai kireyden varalta väliajoin.

Tarpeettomien jälkikorjausten välttämiseksi hammashihnan kiristin vaihdetaan myös hammashihnan vaihdon yhteydessä. Myös vesipumppu on suositeltavaa vaihtaa hammashihnan ja hammashihnan kiristimen vaihdon yhteydessä, jos se saa käyttövoimansa hammashihnalta. Jos näin ei tehdä, uutta hammashihnaa käyttävä vanha vesipumppu voi aiheuttaa vaurioita, esim. vesipumpun tukkeutumisen.

Jos jakohihna katkeaa moottorin käydessä, moottorin männät ja venttiilit voivat iskeytyä voimakkaasti toisiinsa. Tämä johtaa kalliisiin moottorivaurioihin. Juuri tällaisten vahinkojen välttämiseksi on noudatettava ajoneuvon valmistajan säännöllisiä huoltovälejä.

Vaihda hammashihnan kiristin ja hammashihna itse?

Voinko vaihtaa hammashihnan kiristimen ja hammashihnan itse? Yleissääntönä on, että tämän vaihdon saa tehdä vain kokenut mekaanikko, koska siihen tarvitaan erikoistyökaluja ja kokemusta. Joissakin malleissa esimerkiksi moottori on irrotettava kiinnikkeistään ja tyhjennettävä. Lisäksi nokka- ja kampiakseli eivät välttämättä enää kulje täysin synkronoidusti sen jälkeen, kun hammashihnan kiristin ja hammashihna on vaihdettu. Tämän vuoksi tämä työ on annettava erikoiskorjaamon tehtäväksi.

Osta hammashihnan kiristimet halvalla verkossa

Hammashihnan kiristimen ja hammashihnan vaihtokustannukset voivat vaihdella suuresti. Tarkka hinta riippuu moottorin monimutkaisuudesta, esim. siitä, kuinka helposti se on saatavilla. Vaihdosta voi tulla maksettavaksi jopa 500 euroa ja enemmän (jopa nelinumeroinen summa).

Kustannusten säästämiseksi voit ostaa vaihdossa tarvittavat osat, kuten hammashihnat ja hammashihnan kiristimet, edullisesti verkosta. Verkkokaupastamme löydät laadukkaat hammashihnan kiristimet ja hammashihnat ensiluokkaisilta valmistajilta ja huippumerkeiltä edulliseen hintaan. Jotta voit toimia nopeasti, takaamme lyhyet toimitusajat kahdesta neljään arkipäivään.

Parhaat tuotteet kategoriasta Hammashihnan kiristimet

Sijoituskriteerit