Raitisilmasuodattimet

Tarvitsetko apua?

Soita0800 413 714
Puhelinpalvelu ma-pe 9-17

Käytä chattia

Aloita chat

Etsi öljyjä parametrin mukaan

ValmistajaSAE viskositeettiluokkaTilavuus [litraa]Standardi
Valitse Valitse Valitse Valitse
vaihda

Etsi öljyjä parametrin mukaan

Ajoneuvoöljyt

(löytyi 2 tulosta)

Ne voitelevat, suojaavat, jäähdyttävät ja ylläpitävät - jokaisessa ajoneuvossa käytetään monenlaisia öljyjä. Moottoriöljy on kiistatta yksi autojen tärkeimmistä voiteluaineista. Käytä käytännöllistä öljyhakuamme ja löydä autoosi sopiva ajoneuvoöljy. Motointegratorin laajaan valikoimaan kuuluu moottoriöljyjä ensiluokkaisilta valmistajilta, kuten CASTROL, LIQUI MOLLY, MOTUL, SHELL, TOTAL ja VALVOLINE.

Huomautuksia jäteöljyn hävittämisestä

Käytetty öljy on vaarallista jätettä. Koska se saastuttaa ympäristöä, on tärkeää antaa se sellaisen yrityksen haltuun, joka kerää ja/tai käsittelee jäteöljyä. Jäteöljyn päästäminen ympäristöön tai sen polttaminen ulkona on lainvastaista.

Ympäristön suojelemiseksi säilytä käytetty öljy sopivassa tiiviissä astiassa ennen sen viemistä keräyspisteeseen. Voit jättää jäteöljyn maksutta kunnan vaarallisen jätteen vastaanottopisteeseen, joita on yleensä huoltamoiden yhteydessä ja öljyjätehuollon järjestävän yrityksen toimipaikoissa.

Näytä lisää

Sijoituskriteerit
Ei ole saatavillaMoottoriöljy CASTROL Magnatec Stop-Start 5W30 C2 4L
Huomautuksia jäteöljyn hävittämisestä
Moottoriöljy CASTROL Magnatec Stop-Start 5W30 C2 4L
Valmistaja:   CASTROL
Valmistajan numero:   MAGNATEC 5W-30 C2 SS
SAE-viskositeettiluokka:  5W30
38,02 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulutTuotteen litr hinta: 9,51 €
2-4 arkipäivää
Ei ole saatavillaMoottoriöljy CASTROL Magnatec Stop-Start 5W30 C2 1L
Huomautuksia jäteöljyn hävittämisestä
Moottoriöljy CASTROL Magnatec Stop-Start 5W30 C2 1L
Valmistaja:   CASTROL
Valmistajan numero:   MAGNATEC 5W-30 C2 SS
SAE-viskositeettiluokka:  5W30
12,61 €Sisältää arvonlisäveron, plus toimituskulutTuotteen litr hinta: 12,61 €
2-4 arkipäivää

Ajoneuvoöljy - ajoneuvon tärkeä voiteluaine

Moottoriöljyllä on useita tärkeitä tehtäviä. Voiteluaineena se vähentää moottorin liikkuvien osien kitkaa. Samalla öljy jäähdyttää eri komponentteja ja estää siten mäntiä ja vastaavia kuumenemasta liikaa ajon aikana. Koska laadukkaat ajoneuvoöljyt sisältävät myös lukuisia lisäaineita, ne puhdistavat, ylläpitävät ja suojaavat moottoria kulumiselta ja korroosiolta. Tämä parantaa myös moottorin suorituskykyä, mikä vaikuttaa myönteisesti polttoaineen kulutukseen.

Mikä öljy millekin ajoneuvolle?

Moottoriöljy on ajoneuvokohtaista. Ajoneuvoöljy on siksi sovitettava kunkin auton yksilöllisiin vaatimuksiin. Tästä syystä sinun on aina käytettävä valmistajan ajoneuvollesi määräämää öljyä, jotta vältät suorituskyvyn heikkenemisen ja mahdolliset moottorivauriot. Voit selvittää autoosi tarvittavan öljyn ajoneuvosi omistajan käsikirjasta.

Autoöljyjen luokitukset

Mineraaliöljy tai synteettinen öljy

Tuotantotekniikasta riippuen ajoneuvoöljyt voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan: Mineraaliöljy, puolisynteettinen öljy ja täyssynteettinen öljy.

Mineraaliöljyt ovat yleensä halvempia kuin puolisynteettiset tai täyssynteettiset öljyt. Tämä johtuu niiden suhteellisen yksinkertaisesta tuotannosta. Toisin kuin synteettiset öljyt, mineraaliöljyt saadaan raakaöljystä tislaamalla ja jalostamalla. Käyttökelvottomat komponentit lajitellaan prosessin aikana pois. Synteettiset öljyt taas valmistetaan raakaöljystä ja maakaasusta, ja käyttökelvottomat osat muunnetaan kemiallisilla prosesseilla. Tästä on useita etuja: Toisaalta synteettisillä öljyillä on erityisominaisuuksia. Toisaalta niitä voidaan helposti jalostaa lisäaineilla.

SAE-viskositeetti

SAE on lyhenne sanoista Society of Automotive Engineers, amerikkalainen järjestö, joka määrittelee erilaisia standardeja autoteollisuudelle. SAE-arvoa käytetään ilmaisemaan ajoneuvoöljyn viskositeettia eli juoksevuutta. Dynaaminen ja kinemaattinen viskositeetti erotetaan toisistaan:

  • Dynaamisella viskositeetilla tarkoitetaan ajoneuvoöljyn juoksevuutta alhaisissa lämpötiloissa. Se ilmoitetaan numerolla (0-25), jota edeltää kirjain "W" (talven viskositeettiluokka). Mitä alhaisempi talviviskositeettiluokka on, sitä paremmin öljy virtaa alhaisissa lämpötiloissa tai kylmäkäynnistyksessä.
  • Kinemaattinen viskositeetti puolestaan ilmoittaa dynaamisen viskositeetin ja nesteen tiheyden suhteen 100 °C:ssa. Tätä kutsutaan myös kesäviskositeettiluokaksi. Mitä korkeampi luokka, sitä viskoosisempi öljy on 100 °C:ssa.

Ajoneuvoöljyt ovat yleensä moniasteisia öljyjä, jotka soveltuvat monenlaisiin lämpötiloihin. Esimerkiksi SAE 5W30 -luokan moottoriöljy kattaa lämpötila-alueen -25 °C-25 °C.

Matalaviskoosiset ajoneuvoöljyt

Myös matalaviskoosiset öljyt kuuluvat moniasteisiin öljyihin. Ne ovat erityisen ohuita , ja niille on ominaista alhainen talviviskositeettiluokka (SAE 0W tai SAE 5W). Ne on kehitetty erityisesti minimoimaan moottorin kitka ja siten säästämään polttoainetta. ACEA:n eritelmän mukaan säästön on oltava vähintään 2-4 prosenttia verrattuna SAE 15W40 -luokan vakiotuotteeseen

Tärkeää: Matalaviskositeettisia öljyjä saa käyttää vain moottoreissa, jotka on hyväksytty niitä varten. Muussa tapauksessa moottori voi vaurioitua vakavasti.

API-spesifikaatio

Käytätkö amerikkalaista autoa? Silloin autoosi sovelletaan todennäköisesti American Petroleum Instituten(API) laatuvaatimuksia. Nämä on merkitty kirjaimilla. Ensimmäinen kirjain tarkoittaa moottorin tyyppiä. Erittelyn S (Service) mukainen moottoriöljy on tarkoitettu bensiinimoottoreille ja erittelyn C (Commercial) mukainen ajoneuvoöljy dieselmoottoreille. Toinen kirjain kuvaa ajoneuvon suorituskykyluokkaa . Bensiinimoottoreiden nykyinen korkein API:n mukainen suorituskykyluokka on merkitty N-kirjaimella.

ACEA-luokitukset

Samoin kuin API, myös Association des Constructeurs Européens d'Automobiles(ACEA) määrittelee ajoneuvoöljyjen laatuominaisuudet, mutta Euroopan markkinoita varten. Muun muassa BMW, VW, Renault ja Daimler ovat ACEA:n jäseniä.

ACEA käyttää myös kirjaimia eri ajoneuvotyyppien tunnistamiseen:

  • Henkilöautojen bensiinimoottoreihin soveltuvissa ajoneuvoöljyissä on merkintä A.
  • Henkilöautojen, pakettiautojen ja pienten kuljetusajoneuvojen dieselmoottorit on merkitty B-merkinnällä.
  • Ajoneuvoihin, joissa on hiukkassuodattimet tai muut pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmät, on tarkoitettu luokan C ajoneuvoöljy.
  • E-luokan moottoriöljy on tarkoitettu kuorma-autojen dieselmoottoreihin.

Tilaa ajoneuvon öljy verkossa Motointegratorilta

Käytännöllisen öljyhakumme avulla löydät nopeasti ja helposti ajoneuvoosi sopivan moottoriöljyn. Syötä hakunaamariin tarvittaessa viskositeettiluokka ja -standardi sekä öljyn valmistaja ja tilavuus (litroina). Voit valita ensiluokkaisia ajoneuvoöljyjä edulliseen hintaan. Kaikki ajoneuvojen öljyt ovat korkealaatuisia.

Ajoneuvoöljyjen ja muiden voiteluaineiden lisäksi Motointegratorin laajaan valikoimaan kuuluu yli 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta kaikkiin automerkkeihin. Hyödy laajasta tuotemerkkien valikoimasta sekä salamannopeasta toimituksesta.