-3% MP-varaosista

Vilkkureleet – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 11 tulosta)

Varaosat LEMFÖRDER
Sijoituskriteerit
Suuntavalaisimen katkaisija DZE DZE00895
Valmistaja:   DZE
Valmistajan numero:   DZE00895
12,20 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkurele VICMA 21152
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   21152
16,08 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Suuntavalaisimen katkaisija DZE DZE00883
Valmistaja:   DZE
Valmistajan numero:   DZE00883
12,20 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkurele VICMA 21153
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   21153
14,23 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkurele VICMA 21155
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   21155
10,60 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkurele INPARTS IP000048
Valmistaja:   INPARTS
Valmistajan numero:   IP000048
1,83 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkurele VICMA 21154
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   21154
13,13 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkurele VICMA 21157
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   21157
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Suuntavalaisimen katkaisija DZE DZE00890
Valmistaja:   DZE
Valmistajan numero:   DZE00890
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Vilkkurele INPARTS IP000047
Valmistaja:   INPARTS
Valmistajan numero:   IP000047
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Vilkkuvalokatkaisin VICMA VIC-21190
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   21190
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla

Kuormasta riippuvaisten ja kuormasta riippumattomien ilmaisureleiden välinen ero

Jos haluat korvata moottoripyöräsi merkkivalot muilla, joiden virrankulutus on erilainen, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota asennettuun vilkkureleeseen. Se ei ehkä ole yhteensopiva muiden merkkivalojen kanssa, ja se on myös vaihdettava. Erillisiä ja siten vaihdettavia vilkkureleitä ei kuitenkaan asenneta kaikkiin moottoripyöriin.

Kuormituksesta riippuvaiset merkkireleet

Suuntavilkkujen kuormituksesta riippuvat releet ohjaavat vilkkumistaajuutta vilkkujen virran määrän avulla. Jos käytetään muita lamppuja, joiden nimellisteho (wattia) on suurempi tai pienempi, vilkkumistaajuus muuttuu tai suuntavilkku ei toimi enää lainkaan. Jos merkkivalon lamppu vikaantuu, kuormituksesta riippuvainen rele syöttää jäljelle jäävälle merkkivalolle huomattavasti korkeamman kellotaajuuden. Siksi kuormituksesta riippuvien vilkkureleiden kanssa voidaan käyttää taloudellisempia LED-valoja vilkkulamppuina vain, jos virrankulutus on mukautettu vastuksilla alkuperäisiin vilkkulamppuihin.

Tällöin energiansäästöä ei enää saavuteta. LED-merkkivalaisimilla on kuitenkin edelleen etuja, esimerkiksi pienempi koko, suuri kestävyys tärinää ja iskuja vastaan ja moninkertainen elinikä hehkulamppuihin verrattuna.

Kuormituksesta riippumaton vilkkurirele

Kuormituksesta riippumattomien vilkkureleiden kanssa absorboidun nimellistehon on oltava vain esimerkiksi vilkkureleen tukemalla alueella:

- 1-10 wattia

- 1-100 wattia

- 1-150 wattia

Kuormituksesta riippumaton rele tarvitaan yleensä, jos nykyiset suuntavalaisimet korvataan taloudellisemmilla valoilla. Voit kuitenkin myös helposti korvata viallisen kuormituksesta riippuvan merkkivaloreleen kuormituksesta riippumattomalla merkkivaloreleellä ja säilyttää nykyiset merkkivalot. Näin olet varautunut tulevaisuuteen siltä varalta, että haluat vaihtaa suuntavilkut jossain vaiheessa tulevaisuudessa.

Motointegratorilta saat palkitussa verkkokaupassamme vilkkureleet moniin eri moottoripyörämerkkeihin ja moottoriajoneuvoihin 2-, 3- tai 4-napaisilla liitännöillä.

Mitä etsiä vilkkureleistä?

Merkkivaloreleet saavat virtaa, kun sytytysvirta kytketään päälle. Tämä syöttöjohto menee kuitenkin ensin merkkivalokytkimelle, joka keskeyttää virransyötön joutokäyntitilassa. Kun vilkkukytkintä käytetään, vilkkurirele kytkee jännitteen oikealle tai vasemmalle suuntavilkulle edessä ja takana, riippuen vilkkukytkimen kytkinasennosta.

Moottoripyörän suuntavilkkujen varoitusvilkku ei yleensä ole lakisääteinen, mutta se voidaan toteuttaa lisäkytkimellä vilkkureleestä riippuen. Varoitusvalojen taajuus ja kesto voivat poiketa suuntavilkkujen taajuudesta. Jotta varoitusvilkku toimisi mahdollisimman pitkään akun avulla, valon kesto on vain lyhyt ja jaksojen välit ovat usein pidemmät energian säästämiseksi.

Useimmissa vilkkureleissä on myös liitäntämahdollisuus merkkivaloa varten. LED-merkkivaloissa voi ilmetä ongelma, että molemmat puolet vilkkuvat samanaikaisesti, jos merkkivaloa ei ole kytketty tai se on viallinen.

Toisin kuin kuormituksesta riippuvaiset vilkkureleet, jotkin kuormituksesta riippumattomat vilkkureleet tarjoavat myös mahdollisuuden säätää vilkkutaajuutta ja liittää lisäsignaalilähettimiä, esimerkiksi putkiston.

Varovaisuus, jossa on integroitu ohjaamoon sijoitettu merkkivalo

Useimmissa moottoripyörämalleissa vilkkulähetin on suunniteltu erilliseksi releeksi, ja se on helppo vaihtaa. Joissakin nykyaikaisissa moottoripyörissä mittarilähetin on integroitu ohjaamon elektroniikkaan. Tässä tapauksessa on käytettävä vain määritettyjä polttimoita tai käännyttävä valmistajan tai erikoisliikkeen puoleen etukäteen, jos kyseessä on muuntaminen. Valaistusjärjestelmän tai suuntavilkkujen muuttaminen voi vahingoittaa elektroniikkaa.

LED-merkkivalot, joissa on kuormituksesta riippuvat merkkivaloreleet

Kuten jo mainittiin, kuormituksesta riippuvaiset vilkkureleet vaativat tietyn kuormituksen toimiakseen oikein. Jos esimerkiksi vaihdat 21 watin hehkulampun vain 3 watin LED-lamppuun, tarvitset vastuksen puuttuvia 18 wattia varten. Vastus on kytketty rinnakkain ledin kanssa ja muuntaa tarpeettomat 18 wattia lämmöksi. Kuormasta riippuva vilkkurele tuottaa edelleen 21 wattia ja toimii normaalisti.

Kun asennat lediä, varmista, että napaisuus on oikea, sillä ne eivät toimi kuten hehkulamput, joiden napaisuus on käännetty. Ota huomioon myös vastusten tuottama lämpö, äläkä kiinnitä niitä lämpötilaherkkiin materiaaleihin.

Suosituksemme on käyttää suoraan kuormituksesta riippumatonta vilkkurelettä. Säästät itsellesi paljon johdotus- ja juottotöitä. Lisäksi lisävastusten ja kaapeleiden käyttö lisää vikariskiä. Kuormituksesta riippumattomat vilkkureleet on nopea asentaa ja ne ovat puhdas ja luotettava ratkaisu.

Motointegratorista saat kuormituksesta riippumattomat vilkkureleet, vilkkulamput tai vilkkulinssejä huippuvalmistajilta huippulaatuisina. Motointegrator tarjoaa lähes 5 miljoonaa varaosaa ja lisävarustetta moniin moottoripyöriin ja moottoriajoneuvoihin edulliseen hintaan. 2-4 arkipäivän kuluttua artikkeli on jo sinulla. Jos sinulla on kysyttävää, asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. Motointegratorista saat esimerkiksi VICMAn, BIKE IT:n tai INPARTSin merkkivaloanturit.