-3% MP-varaosista

Suuntavilkut – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 383 tulosta)

Varaosat LEMFÖRDER
Sijoituskriteerit
Lasi, vilkkuvalo VICMA 7241
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   7241
9,67 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkku VICMA VIC-9742
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   VIC-9742
9,63 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkuvalo VICMA 6706
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   6706
7,00 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkku RMS 24 647 0145
Valmistaja:   RMS
Valmistajan numero:   RMS 24 647 0145
4,40 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkuvalo VICMA 9610
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   9610
80,67 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkku VICMA VIC-4597
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   VIC-4597
24,42 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lasi, vilkkuvalo VICMA 9147
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   9147
4,26 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkuvalo VICMA 7184
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   7184
27,87 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lasi, vilkkuvalo VICMA 8934 Vasen
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   8934
9,29 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkuvalo - linssi VICMA 7300
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   7300
4,00 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkkuvalo VICMA 11949
Valmistaja:   VICMA
Valmistajan numero:   11949
33,18 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkku OXFORD OX889
Valmistaja:   OXFORD
Valmistajan numero:   OX889
8,51 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkku OXFORD OX888
Valmistaja:   OXFORD
Valmistajan numero:   OX888
8,51 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkku OXFORD OX819
Valmistaja:   OXFORD
Valmistajan numero:   OX819
12,58 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vilkku OXFORD OX817
Valmistaja:   OXFORD
Valmistajan numero:   OX817
6,79 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Mitkä ovat moottoripyörien vilkkuja koskevat määräykset?

Alkuperäisestä rekisteröinnistä riippuen EY-lainsäädäntö tai StVZO määrää moottoripyörän suuntavilkkujen etäisyyden toisistaan. Periaatteessa vilkut on asennettava pareittain, eli yhteensä 4 kappaletta. Ohjaustangon suuntavilkut (ox-eye) ovat sallittuja vain yhdessä takavalojen kanssa, jos alkuperäinen rekisteröinti on tehty 01.01.1987 jälkeen.

Moottoripyörien suuntavilkkujen etäisyys toisistaan

StVZO:n mukaan moottoripyörien etuvalaisimien on oltava vähintään 340 millimetrin päässä toisistaan. Takavalot on asennettava vähintään 240 millimetrin etäisyydelle.

Jos moottoripyörään sovelletaan EY-lainsäädäntöä, edessä on noudatettava 240 mm:n vähimmäisetäisyyttä ja takana 180 mm:n vähimmäisetäisyyttä suuntavilkkujen välillä.

Asennuskorkeus on myös säännelty, ja se on vähintään 350 mm ja enintään 1 200 mm. Oksasilmien osalta 560 mm:n vähimmäisetäisyyttä ja yhdistelmää takasuuntavilkkujen kanssa sovelletaan ensirekisteröintiin 1. tammikuuta 1987 jälkeen.

Myös vilkkujen osalta on säädetty kytkentätarkastus. StVZO:n mukaan optisten ja akustisten signaalilaitteiden välillä ei tehdä eroa.

Moottoripyörien vilkkumisen taajuus

Lainsäädännössä säädetään myös siitä, kuinka monta kertaa minuutissa merkkivalo syttyy ja sammuu, mutta siihen sisältyy marginaali. Toisen puolen vilkkujen on vilkuttava vaiheittain, eli moottoripyörän etu- ja takavalojen on vilkuttava samanaikaisesti. Vilkkumistaajuus on 90 kertaa minuutissa, mutta se voi vaihdella 30 kertaa ylös- tai alaspäin. Tämän seurauksena vilkkumistaajuus on 60-120 kertaa minuutissa. Saksassa merkkivalokytkimen painamisen ja moottoripyörän merkkivalon vilkkumisen välillä saa kulua enintään 1,5 sekuntia. Sveitsissä se voi olla jopa vain 1 sekunti.

Erilaiset releet moottoripyörän suuntavilkkujen ohjaamiseen

Valopylväitä ohjataan yleensä releiden avulla. On olemassa kuormituksesta riippuvaisia ja kuormituksesta riippumattomia kääntymismerkkireleitä. Jos moottoripyörään on asennettu kuormituksesta riippuvaiset releet, vilkkutaajuus määräytyy vilkkuvalon polttimoiden virrankulutuksen mukaan. Jos yksi merkkivalo tai merkkivalon polttimo vikaantuu, toinen merkkivalo ja merkkivalo vilkkuvat noin kaksi kertaa nopeammin. Tämä tarkoittaa, että vikaantuminen on välittömästi havaittavissa. Haittapuolena on kuitenkin se, että voidaan käyttää vain merkkilamppuja, joiden virrankulutus on sama. Ongelmaksi muodostuu, jos haluat käyttää moottoripyörässäsi muita vilkkuvaloja. Silloin saattaa olla tarpeen vaihtaa myös vilkkurele.

Kuormituksesta riippumattomat releet pitävät kellotaajuutensa riippumattomana moottoripyörän suuntavilkkujen vastaavasta virrankulutuksesta. Tässä tapauksessa vaihtaminen on mahdollista ongelmitta releen annettujen eritelmien puitteissa. Kuormituksesta riippumattomat releet soveltuvat yleensä myös nykyaikaisille LED-valopylväille. Tällöin vilkkumistaajuus ei ole ainoastaan riippumaton LED-valojen alhaisemmasta virrankulutuksesta, vaan yleensä jopa vilkkumistaajuutta voidaan säätää.

Moottoripyörien LED-vilkkujen edut

Kuormasta riippuvaisella releellä varustettujen LED-valopylväiden muuntamisessa LED-valopylväisiin on ongelmana LEDien pieni virrankulutus. LEDit on mahdollista varustaa sarjavastuksella, joka nostaa virrankulutuksen takaisin vilkkuvalaisimien polttimoiden arvoihin. Tällöin ei kuitenkaan saavuteta enää virransäästöjä. Kuormituksesta riippumaton rele on parempi tilata LEDeille suoraan Motointegratorilta. Tällöin virrankulutus vähenee ja toiminta on vikasietoista.

LED-merkkivalojen pienempi virrankulutus säästää polttoainetta, koska generaattorin on tuotettava vähemmän virtaa. LEDit eivät myöskään kuumene kuten hehkulamput. Yleisin syy merkkilampun rikkoutumiseen on hehkulangan tuhoutuminen. Joko se palaa loppuun tai rikkoutuu voimakkaan tärinän vuoksi. LEDit perustuvat puolijohdetekniikkaan, joten niissä ei ole herkkää hehkulankaa ja ne ovat myös erittäin kestäviä. Oikealla virtalähteellä niiden käyttöikä on lähes rajaton. Tämä tarkoittaa, että moottoripyörässä on vähemmän vilkkuvikoja, uusien polttimoiden kustannukset ovat pienemmät eikä polttimoiden vaihtaminen vaadi huoltoa.

Mitä on otettava huomioon, kun asennat vilkut moottoripyörään?

Kun asennat kytkentäilmaisimen, varmista, että se on selvästi näkyvissä. Tämä pätee myös, jos sinulla on esimerkiksi tankkilaukku. Älä sijoita kaapeleita johdotettaessa liian lähelle pakokaasua tai pakosarjaa. Varmista, että kaikki liitännät ja koskettimet on suojattu säältä. Korroosio liitoksissa aiheuttaa usein vikoja. Monet syöpyneet liitokset voidaan kunnostaa viilalla tai hienolla hiekkapaperilla. Monet indikaattorikotelot on koottu tiivisteillä. Jos vilkut ovat vanhat, tiivisteet ovat huokoisia ja vesi voi tunkeutua niihin.

Motointegratorin verkkokaupasta saat nopeasti ja edullisesti uudet vilkut moottoripyöriin tai muihin moottoriajoneuvoihin. Valitse premium-valmistajien, kuten VICMAn, BIKE IT:n, OXFORDin ja monien muiden valmistajien valikoimista