-3% MP-varaosista

Puskurit ja kaatumatapit – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 276 tulosta)

Varaosat LEMFÖRDER
Sijoituskriteerit
Moottorinsuoja / Crash Pad RDMOTO RDM-H4-2
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-H4-2
65,12 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moottorinsuoja / Crash Pad RDMOTO RDM-H44SD
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-H44SD
93,77 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moottorinsuoja / Crash Pad RDMOTO RDM-H46S
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-H46S
69,40 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Crash Pad RDMOTO RDM-H44
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-H44
46,89 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moottorinsuoja / Crash Pad RDMOTO RDM-H43SD
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-H43SD
665,72 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moottorinsuoja / Crash Pad RDMOTO RDM-H41S
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-H41S
66,77 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moottorinsuoja / Crash Pad RDMOTO RDM-H2
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-H2
197,24 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moottorinsuoja / Crash Pad RDMOTO RDM-H39SD
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-H39SD
89,60 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moottorinsuoja / Crash Pad RDMOTO RDM-H43S
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-H43S
70,44 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Crash Pads RDMOTO RDM-BN8SD
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-BN8SD
358,00 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moottorinsuoja / Crash Pad RDMOTO RDM-CF40S
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-CF40S
362,23 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Crash Pad RDMOTO RDM-PM1
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-PM1
6,24 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Crash Pad RDMOTO RDM-CAPPVPK-S
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-CAPPVPK-S
12,48 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Crash Pad RDMOTO RDM-CAPPM_1_2-B
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-CAPPM_1_2-B
49,67 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Crash Pad RDMOTO RDM-CAPPM_1_2-G
Valmistaja:   RDMOTO
Valmistajan numero:   RDM-CAPPM_1_2-G
44,42 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Miten moottoripyörän törmäystyynyt toimivat?

Moottoripyöräilijänä sinulla on suojavarusteet, jotka koostuvat suojakypärästä ja suojista. Nämä suojavarusteet on suunniteltu vaimentamaan tai vähentämään merkittävästi liike-energiaa kolareissa ja onnettomuuksissa ja suojaamaan ajajaa vakavilta vammoilta. Törmäyssuojat ovat moottoripyörän suojavarusteita, jotka suojaavat sitä pieniltä ja suurilta vaurioilta. Ne kiinnitetään moottoripyörän niihin osiin tai niiden läheisyyteen, jotka joutuvat kosketuksiin maanpinnan kanssa törmäystilanteessa. Ne ovat niin sanotusti sivusuuntaisia välikappaleita, jotka liukuvat maata pitkin kaatumisen sattuessa vahingoittamatta moottoripyörän ulkonevia osia.

Moottoripyörästä ja verhoilusta riippuen tarvitaan usein useita moottoripyörän suojapehmusteita kaikkien haavoittuvien osien suojaamiseksi. Suojapehmusteet eivät tietenkään voi lieventää kaikkia onnettomuuksia tai putoamisia, sillä jokainen putoaminen on tarkasteltava erikseen. Törmäystyynyt estävät kuitenkin korkeat korjauskustannukset jopa lievien kaatumisten yhteydessä. Riski pienenee merkittävästi, ja kokemus on osoittanut, että suojapehmusteiden kustannukset kuoletetaan ensimmäisen putoamisen jälkeen. Motointegrator-verkkokaupasta löydät suojapehmusteet sekä monia muita varaosia ja tarvikkeita moottoripyörääsi.

Mitä suojapehmusteita on saatavilla moottoripyöriin?

Törmäystyynyt on kehitetty moottoripyörien yleisimpiä vaurioita koskevien havaintojen perusteella. Koska monet moottoripyörät eroavat toisistaan, on tarpeen suunnitella useita törmäystyynyjä erityisesti yhtä moottoripyörätyyppiä varten. Vaihtoehtoisesti on olemassa yleiskäyttöisiä turvatyynyjä, jotka on helppo asentaa useimpiin moottoripyöriin. Ennen kuin tilaat Motointegratorilta moottoripyörääsi yleisturvatyynyt, tutustu kuitenkin kiinnityskohtiin ja tarvittavaan kiinnitysmateriaaliin, jotta voit varmistaa, että ne sopivat moottoripyörääsi ja antavat halutun suojaavan vaikutuksen.

Useimmissa tapauksissa moottoripyörän runko on moottoripyörän levein osa. Siksi ei ole yllättävää, että runkoon kiinnitettäviä törmäystyynyjä käytetään useimmiten. Runkojen suojaamiseen on periaatteessa olemassa kahdenlaisia törmäyssuojia.

Litteät törmäystyynyt

Litteät törmäystyynyt ovat hyvin huomaamattomia, koska ne asennetaan lähelle runkoa. Ne kiinnitetään yleensä kahdella ruuvilla. Litteät törmäystyynyt suojaavat myös moottoripyörien verhoilua ja vähentävät hankaavien naarmujen riskiä. Tällaiset litteät törmäyssuojat on usein valmistettu moottoripyörätyyppeihin, esimerkiksi Yamaha MT-09 tai Kawasaki Z 900, sopiviksi.

Pitkät törmäystyynyt

Litteitä, huomaamattomia törmäyspehmusteita vastapäätä ovat hieman pidemmät välilevyt. Ne eivät ole aivan yhtä huomaamattomia kuin litteät törmäystyynyt, mutta ne pystyvät vaimentamaan iskuja. Ne työntyvät verhoilun ulkopuolelle ja tarjoavat vielä kattavamman suojan kuin litteät törmäyssuojat.

Motointegratorin palkitusta verkkokaupasta löydät myös moottoripyörän muihin osiin sopivia suojapehmusteita edulliseen hintaan. Tämä vähentää akselien, moottorin tai moottoripyörästä riippuen myös kardaanin vaurioitumisriskiä. Ne suojaavat myös naarmuilta moottoripyörää käsiteltäessä tai estävät lian pääsyn herkkiin osiin.

Miten kiinnität törmäyssuojat moottoripyörään?

Törmäystyynyt valmistetaan sen mukaisesti kiinnitysvaihtoehdoilla, jotka löytyvät suojattavista osista tai niiden läheisyydestä. Moottoripyörässäsi jo olevat reiät otetaan huomioon tai olemassa olevat ruuvit sisällytetään. Mallista riippuen voi olla tarpeen korvata alkuperäinen ruuvi pidemmällä versiolla.

Huomioi myös törmäystyynyjen asennuksessa käytettävät kiristysmomentit. Motointegratorin laajasta työkaluvalikoimasta löydät myös momenttiavaimet, joten et enää koskaan kiristä pultteja liikaa ja mahdollisesti tuhoa kierteitä tai revi pultteja irti.

Yleiskäyttöisten törmäystyynyjen kohdalla katso mukana toimitetusta kiinnitysmateriaalista, sopivatko esimerkiksi pulttien koot (yleensä 10 mm) moottoripyörääsi.

Törmäystyynyt eivät suojaa kaikilta onnettomuuksilta

Törmäystyynyjä ei ole suunniteltu suurilla nopeuksilla tapahtuvia vakavia onnettomuuksia varten. Niitä ei ole suunniteltu tähän tarkoitukseen, vaikka törmäyspehmusteet ovatkin joissakin tapauksissa pystyneet lieventämään vahinkoja onnettomuustyypistä riippuen.

Törmäystyynyt suojaavat tehokkaasti alhaisen nopeuden ja kaatumisen aiheuttamilta vaurioilta. Molemmat näistä tapahtuvat käytännössä paljon useammin kuin vakavat onnettomuudet, varsinkin kun kuljettajan jarrutusreaktio vähentää yleensä merkittävästi liike-energiaa, joka syntyy uhkaavissa vakavissa onnettomuuksissa.

Mutta pienetkin onnettomuudet ovat yhtä harmillisia ja voivat tulla nopeasti kalliiksi, varsinkin jos niitä sattuu usein. Monet valmistajat varustavat törmäystyynynsä vaimennuskerroksella tai ennalta määrätyllä murtumispisteellä, jotta vakavammissa onnettomuuksissa moottoripyörään asennettu törmäystyyny ei lisää esimerkiksi rungon vaurioita.

Törmäyspehmusteet, kiinnitysmateriaalit, työkalut ja monet muut varaosat ja lisävarusteet löytyvät Motointegratorin verkkokaupasta premium-valmistajilta, esimerkiksi RDMOTOlta, RIZOMAlta tai BIKE IT:ltä