- Pusty
Työsylinterit
(löytyi 552 tulosta)
Kun astut polkimelle, kytkin avautuu ja voit kytkeä vaihteen. Tämän mahdollistavat pää- ja apusylinterit. Kytkimen olennaisina osina ne mahdollistavat tarkan voimansiirron ja luotettavan toiminnan.
Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Työsylinterit.
Kaikki valmistajat
- Abarth
- Acura
- Aixam
- Alfa Romeo
- Andoria
- ARO
- Aston Martin
- Audi
- Austin
- Avia
- Bedford
- Bentley
- BMW
- Buick
- Cadillac
- Chery
- Chevrolet
- Chrysler
- Citroen
- Cupra
- Dacia
- Daewoo
- DAF
- Daihatsu
- Dodge
- Elaris
- Ferrari
- Fiat
- Ford
- Ford USA
- FSO
- GAZ
- GEO
- GMC
- Great Wall
- Honda
- Hummer
- Hyundai
- Infiniti
- Innocenti
- Isuzu
- Iveco
- Jaguar
- Jeep
- KIA
- Lada
- Lamborghini
- Lancia
- Land Rover
- LDV
- Lexus
- Lincoln
- Lotus
- MAN
- Maserati
- Maybach
- Mazda
- Mercedes-Benz
- MG
- Mini
- Mitsubishi
- Nissan
- Opel
- Peugeot
- Plymouth
- Pontiac
- Porsche
- Renault
- Renault Trucks
- Rover
- Saab
- Seat
- Sevic
- Skoda
- Smart
- Ssangyong
- Steyr
- Subaru
- Suzuki
- Tata
- Tesla
- Toyota
- Trabant
- UAZ
- Volvo
- VW
- Wartburg
- Zastava
- ZAZ
- ZIL
Motointegrator-verkkokaupasta löydät laadukkaat työsylinterit huippumerkeiltä, kuten ABE, BLUE PRINT, FEBI BILSTEIN ja SACHS. Valitse autosi ajoneuvo, malli ja valmistusvuosi, niin näyttöön tulee valikoima sopivia työsylintereitä.
Työsylinterin toiminta ja tehtävä
Ajoneuvosi kytkin on hydraulinen järjestelmä. Kun kytkinpoljinta painetaan, hydraulipaine muodostuu pääsylinterissä olevan pysäytystangon (päämäntä ) kautta. Tämä paine siirretään hydrauliikkalinjan kautta työsylinteriin (toissijainen mäntä), joka puolestaan siirtää sen niin sanottuun tapettiin (vapautusvipu ). Tämä aktivoi automaattikytkimen ja kytkin avautuu. Kun otat jalan pois kytkimeltä, järjestelmän paine laskee ja kytkin sulkeutuu.
Työsylinterien rakenne
Pää- ja työsylinterit ovat rakenteeltaan hyvin samankaltaisia. Molemmat sylinterit koostuvat tukevasta kotelosta, jonka sisällä on mäntä ja holkki. Kytkimen työsylinteri on liitetty kytkimen pääsylinteriin liitännän kautta. Erilaiset tiivisteet takaavat häiriöttömän toiminnan. Sylinterin sisällä oleva mäntä on kiinnitetty jousiin, jotta ruuvipyörä voi liikkua ulos- ja sisäänajossa. Tarvittaessa työsylinteri voidaan tyhjentää tyhjennysventtiilin kautta. Näin käy esimerkiksi silloin, kun järjestelmässä oleva hydrauliikka- tai jarruneste on vaihdettava. Hydraulinesteenä käytetään yleensä jarrunestettä. Usein kytkin on jopa suoraan yhteydessä auton jarrujärjestelmän jarrunestesäiliöön.
Samoin järjestelmä on tyhjennettävä, kun pää- ja työsylinterit on vaihdettu uusiin varaosiin.
Optimaalisen voimansiirron varmistamiseksi työsylinteri on keskimäärin isompi kuin pääsylinteri. Suuremman halkaisijansa ansiosta se voimistaa kytkinpolkimelle kohdistuvan voiman moninkertaisesti. Tämä periaate perustuu fysikaaliseen yhtälöön p = F/A ja vastaavasti F = p*A.
Viat ja niiden oireet työsylinterissä
Työsylinteri on yksi auton kuluvista osista. Se altistuu sekä voimakkaalle mekaaniselle että kemialliselle rasitukselle. Tästä syystä pää- ja apusylinterit on huollettava ja kunnossapidettävä säännöllisesti ja vaihdettava välittömästi, jos niissä ilmenee vikoja. Tyypillisiä työsylinterin vaurioita ja vikoja ovat kuluminen, korroosio ja vuodot letkuissa ja tiivisteissä.
Nämä viat voivat johtua eri syistä. Jarruneste on hygroskooppista, eli se vetää puoleensa vettä. Jos kytkimen hydraulijärjestelmässä on kuitenkin vettä, riittävää painetta ei voida enää rakentaa. Mahdollinen seuraus: "astut tyhjyyteen", kun painat kytkinpoljinta. Samanlainen vaikutus ilmenee, jos tiiviste on vaurioitunut. Voit tunnistaa tämän siitä, että jarrunesteen määrä paisuntasäiliössä on alhainen. Ajoneuvon alle voi muodostua lätäkkö. Jarrunesteessä oleva vesi voi myös aiheuttaa korroosiota sylinterin seinämiin.
Jos hydraulineste on muulla tavoin saastunut, myös männänvarret voivat vaurioitua. Tämä tarkoittaa, että mäntiä voidaan liikuttaa vain rajoitetusti ja ne voivat juuttua.
Vaihda työsylinteri
Jos huomaat, että "potkaiset kytkintä tyhjäkäynnille" tai että kytkin on erityisen vaisu, käy korjaamolla tai tarkista kytkin itse. Jos kytkin ei toimi, et pysty vaihtamaan vaihteita kunnolla, mikä voi johtaa komponenttien vakavaan kulumiseen, kulumiseen ja ylikuumenemiseen.
Korjaamolla tarkastetaan ensin hydraulinesteen paisuntasäiliö. Jos se on riittävästi täytetty ja kaikki tiivisteet ovat ehjiä, seuraava vaihe on tarkistaa työsylinteri. Jos vika löytyy, sylinteri vaihdetaan varaosaan. Työsylinterin irrottaminen ja asentaminen on suhteellisen yksinkertaista. Ainoastaan kaksi kiinnitysruuvia ja hydrauliikkalinja on löysättävä. Yleensä pääsylinterin ja hydrauliikkalinjojen vaihtamisen yhteydessä vaihdetaan myös pääsylinteri ja hydrauliikkalinjat. Pää- ja työsylinteriin kohdistuu yleensä yhtä suuri rasitus, joten on suositeltavaa vaihtaa molemmat osat samalla kertaa.
Jos teetät vaihdon erikoisliikkeessä, sinun on varauduttava maksamaan noin 250 euroa puhtaasta työajasta. Lisäksi tulevat varaosien kustannukset.
Voit säästää rahaa tilaamalla laadukkaan työsylinterin ja uuden pääsylinterin Motointegratorilta. Löydät oikean osan käyttämällä käytännöllistä hakua ja/tai erilaisia suodattimia. Ihannetapauksessa sinulla pitäisi olla käden ulottuvilla avainnumero, mallinumero, moottorin numero, vaihteiston numero ja mahdollisesti vanhan pääsylinterin varaosanumero. Tämä tekee etsinnästä helppoa. Jos sinulla on vielä kysyttävää eri komponenteista, asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.
Osta työsylinterit Motointegratorilta
Motointegratorin palkitussa verkkokaupassa on laaja valikoima varaosia ja tarvikkeita kaikkiin automerkkeihin. Korkeimman laadun lisäksi tarjoamme edullisia hintoja, salamannopean 2-4 arkipäivän toimituksen ja ilmaisen palautuslähetyksen. Kytkimen työsylinterien ja kytkimen pääsylinterien lisäksi valikoimassamme on myös muita voimansiirron varaosia vetoakseleista ja nivelistä erilaisiin voimansiirron osiin, laakereihin, vauhtipyöriin ja kytkinlevyihin.