Varaosat Varaosat

Pyöränmutterit – Chevrolet

(löytyi 2 tulosta)

Varaosat MAGNETI MARELLI
Sijoituskriteerit
Akselitiiviste, pyöränlaakeri BTA 47100603BTA
Valmistaja:   BTA
Valmistajan numero:   47100603BTA
4,22 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Pyöränmutteri KOREA 47000305
Valmistaja:   KOREA
Valmistajan numero:   47000305
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla

Mikä on akselimutteri ja mihin sitä käytetään?

Akselimutteri on erityisen tärkeä kiinnitys, jolla voidaan kiinnittää turvallisesti vetoakseli ja ajoneuvon eri liikkuvat nivelet. Akselimutterit muodostavat yhdessä akselipulttien kanssa tärkeän kokonaisuuden ja ovat välttämättömiä nykyaikaisissa ajoneuvoissa. Erityisesti akselimutterit ovat melko pieniä ja huomaamattomia osia. Ne ovat kuitenkin erittäin tärkeitä ajoneuvon kannalta. Yhdessä akselipultin kanssa akselimutteri voi kiinnittää vetoakselin ja nivelet aiottuun asentoon. Akselimutterin on myös pystyttävä kompensoimaan suhteellisen suuria voimia. Mutteri ei kuitenkaan saa olla liian kireä, ja epäselvissä tapauksissa sen on oltava mahdollisimman helppo ja mutkaton löysätä. Akselimutterissa on tietenkin oltava sopiva kierre suhteessa vastaavaan akselipulttiin. Vain silloin se on todella hyödyllinen ja helppokäyttöinen.

Mistä akselinmutteri on tehty?

Ensinnäkin akselinmutteri on valmistettu erityisen vahvasta ja kestävästä materiaalista. On myös tärkeää, että ne ovat mahdollisimman kevyitä. Tämän vuoksi useimmat akselimutterit on valmistettu teräksestä. Koska ne on suojattava ruosteelta, ne päällystetään yleensä sinkkikerroksella. Akselimutteri ei kuitenkaan saa olla liian kevyt. Siksi teräs on yleensä paras valinta. On myös tärkeää, että akselimutterin kierre on sama kuin akselipultin. Vain siten nämä kaksi osaa voidaan liittää toisiinsa optimaalisesti. Tämä olisi erittäin kohtalokasta näille erityisen tärkeille osille ja voisi pahimmassa tapauksessa johtaa onnettomuuksiin.

Akselimutterit sijaitsevat autossa seuraavissa kohdissa

Akselin mutteri sijaitsee yleensä vetoakselissa tai vetoakselin nivelissä. Akselimutteri on löysättävä erityisesti silloin, kun nämä kaksi osaa on vaihdettava. Akselimutteri on kiristettävä tiettyyn momenttiin. Tämä on erilainen jokaisessa ajoneuvossa, ja se on tutkittava erikseen. Akselimutterin löysääminen ei ole aina helppoa. Ensin on tärkeää edetä vetoakselille tai vetoakselin niveliin asti. Ajoneuvotyypistä riippuen tämä voi olla hyvin aikaa vievää. Varsinaisen akselimutterin löysääminen on sitten suhteellisen yksinkertaista ja suoraviivaista. Akselimutteri on asennettu moniin ajoneuvoihin, joten se ei ole näkyvissä ulkopuolelta.

Mitä tehdä viallisille akselimuttereille?

Melko harvinaisissa tapauksissa akselin mutteri voi murtua. Tällöin se on ehdottomasti vaihdettava. Muussa tapauksessa akselipultti ei enää pysy tukevasti paikallaan. Akselipultti voidaan pitää paikallaan vain sopivalla akselimutterilla. Näin ollen akselinmutteri on aina vaihdettava, jos siinä on vikaa. Vaihtoprosessi voi olla mittava, sillä akselimutterit on yleensä asennettu siten, että ne voidaan vaihtaa vain suurella vaivalla. Useimmissa tapauksissa muut osat on irrotettava, ennen kuin akselinmutteri voidaan vaihtaa. Vaikka kyseessä on vain melko pieni komponentti, voi tässä tapauksessa olla tarpeen tehdä suuri korjaus. Erityisesti työvoima on tässä tapauksessa merkittävä kustannustekijä. Uusia muttereita valittaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota niiden oikeaan halkaisijaan ja kierteityyppiin, sillä ne voivat vaihdella ajoneuvon mukaan. Suosittelemme, että käytät alkuperäistä mutteria vastaavan korvaavan mutterin löytämiseksi.

Tilaa akselimutterit yksinkertaisesti verkosta

Jos etsit sopivaa akselimutteria, voit tilata sellaisen yksinkertaisesti ja helposti verkkokaupastamme Motointegratorista. Myymälässämme on noin 5 miljoonaa varaosaa useisiin eri automerkkeihin. Sopiva akselimutteri on saatavana esimerkiksi tuotemerkeiltä BTA, febi bilstein, HANS PRIES, SKF ja WAGNER. Verkkokaupastamme voit hakea nimenomaan tällaista akselimutteria automalliisi. Tämän ansiosta voit tehdä ostoksia turvallisesti Internetissä. Asiakasystävällisyys ja myymälän käyttäjäystävällisyys ovat meille erityisen tärkeitä. Meiltä löydät laadukkaat tuotteet kohtuulliseen hintaan. Jos sinulla on kysyttävää jostain tietystä tuotteesta kaupassamme, voit yksinkertaisesti ottaa yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalvelutiimiimme.