Matkailuautosesonki 2024

Ohjauspylvään yhdistelmäkytkimet – VENEET

(löytyi 578 tulosta)

Niin sanotut ohjauspylvään kytkimet sijaitsevat ohjauspylvään vasemmalla ja oikealla puolella ohjauspyörän ja kojelaudan välissä. Niiden avulla vilkkua, valoja ja tuulilasinpyyhkimiä voidaan käyttää kätevästi yhdellä kädellä ilman, että kuljettajan tarvitsee irrottaa kätensä ohjauspyörästä. Jos ohjauspylvään kytkimet vaurioituvat esimerkiksi onnettomuuden seurauksena tai jos niissä on kulumisen merkkejä, ne on vaihdettava.

KÄlä huoli: verkkokaupastamme löydät laadukkaita varaosia huippuvalmistajilta, kuten AKUSAN, FEBI BILSTEIN, MAGNETI MARELLI, MEAT & DORIA, MEYLE, VALEO ja VEMO. Toimitamme tilauksesi neljän arkipäivän kuluessa, jotta voit asentaa uuden ohjauspylvään kytkimen nopeasti.

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Ohjauspylvään yhdistelmäkytkimet.

Kaikki valmistajat

Mihin ohjauspylvään kytkimiä käytetään?

Nykyaikaisten autojen ohjauspylvään kytkimet on liitetty ohjauspylvääseen ohjausyksikön avulla. Nämä komponentit muodostavat ohjauspylväsmoduulin, joka muuntaa vivun eri tilat väyläsignaaleiksi.

Ohjauspylvään kytkimet sijaitsevat ohjauspyörän alapuolella ohjauspylväässä, ja niitä käytetään monenlaisiin mekanismeihin. Niiden tavanomaiset toiminnot ovat seuraavat:

  • Suuntavilkku: Suuntavilkku aktivoidaan painamalla vipua ylös tai alas.
  • Ajovalojen vilkku: Jos vedät vipua itseäsi kohti, kuulet ajovalojen vilkun äänen.
  • Tuulilasin puhdistus: Aktivoi tuulilasinpyyhkimet kiertävällä liikkeellä.
  • Valo: Lähivalo voidaan kytkeä päälle kääntämällä.
  • Kaukovalot: Kytke kaukovalot päälle työntämällä ohjauspylvään kytkintä eteenpäin.
  • Torvi: Yläosassa on painike, joka käynnistää torven.
  • Vakionopeussäädin: Monissa ajoneuvoissa vakionopeudensäädin voidaan säätää ohjauspylvään kytkimestä.

Sinun ei tarvitse päästää irti ohjauspyörästä minkään tällaisen toiminnon aikana, mikä on erittäin mukavaa sinulle kuljettajana ja takaa turvallisuutesi ajon aikana.

Ohjauspylvään kytkimen vika: oireet

Ohjauspylvään kytkimen käyttöikä on yleensä suunniteltu auton käyttöiän mukaan. Ne kestävät yleensä koko auton käyttöiän. Auton käyttötavasta riippuen auton sisällä olevat koskettimet voivat kuitenkin kulua. Tämä voi johtaa siihen, että toiminnot menevät kokonaan epäkuntoon tai eivät enää toimi luotettavasti. Ohjauspylvään kytkin voi myös rikkoutua onnettomuuden seurauksena. Jos ohjauspylvään kytkin on rikki, sen vaihtamista ei voi välttää. Osan korjaaminen ei ole mahdollista.

Jos ohjauspylvään kytkin on viallinen, se näkyy erilaisina oireina:

  • Vipu ei toimi tavalliseen tapaan. Sitä ei voi säätää.
  • Kaukovalot eivät sammu. Tai se kytkeytyy päälle samaan aikaan kuin lähivalot.Kaukovalot eivät sammu. Tai se kytkeytyy päälle samaan aikaan kuin lähivalot.
  • Ajoneuvon sisällä on palaneen haju. Joskus kytkimestä tulee savua.
  • Vilkkuvalot eivät enää reagoi, kun suuntavilkku aktivoidaan.
  • Vipua ei voi enää liikuttaa tai se ei kytkeydy kunnolla.
  • Tuulilasinpyyhkimet eivät toimi. Joitakin tiloja ei voi enää asettaa.
  • Dacialla viallisesta ohjauspylvään kytkimestä kertoo torvi, joka ei enää toimi.

Vikojen syyt

Ohjauspylvään kytkimen koteloon voi päästä kosteutta tai likaa. Tämä voi johtaa ruostumiseen ja ylikuumenemiseen. Lämpötila nousee, jolloin muoviosat sulavat. Jos koskettimien väliin muodostuu hiilikerros, se voi aiheuttaa oikosulun tai johtaa kytkimen syttymiseen.

Kytkin voi myös rikkoutua kosketuspisteiden tai liukukappaleen kulumisen vuoksi. Tämä on kuitenkin asteittainen prosessi. Vika ilmenee siten, että ohjauspylvään kytkin ei enää toimi oikein.

Auton ohjauspylvään kytkimen vaihtaminen

Ohjauspylvään kytkintä ei voi korjata. Jos ohjausvivussa on toimintahäiriö, koko osa on vaihdettava. Joissakin tapauksissa on tarpeen irrottaa auton ohjauspyörä. Myös turvatyyny on irrotettava. Jos et halua irrottaa ja asentaa tätä turvallisuuden kannalta tärkeää komponenttia itse, on parasta kääntyä ammattikorjaamon puoleen.

Voit silti säästää rahaa: tilaa oikea ohjauspylvään kytkin nopeasti ja edullisesti Motointegrator-verkkokaupasta ja palauta se korjaamolle yhdessä autosi kanssa.

Tilaa uudet ohjauspylvään kytkimet edullisesti Motointegratorilta

Verkkokaupastamme löydät yli viisi miljoonaa varaosaa ja tarviketta kaikkiin automerkkeihin. Ei ole väliä, tarvitsetko ohjauspylvään kytkimen Audi A4 B5:een, Dacia Lodgyyn, Fiat Dobloon vai Mercedes A-Classiin: Meiltä saat oikean varaosan ensiluokkaisessa laadussa huippuvalmistajilta - ja edulliseen hintaan.

Korkeimman laadun ja laajan varaosavalikoiman lisäksi asiakastyytyväisyys on meille tärkeää ja se näkyy myös erinomaisissa asiakasarvioissa. Tilaa uusi ohjauspylvään kytkin autoosi Motointegratorilta nyt.