-3% suodattimista

Lukkopultit ja -mutterit

(löytyi 21 tulosta)

Lukitus- tai kiinnitysruuveja käytetään autoissa eri kohdissa. Tämä koskee esimerkiksi jarrulevyjä ja vanteita. Vaikka osat ovat melko pieniä ja huomaamattomia, viat voivat aiheuttaa seurannaisvahinkoja.

Motointegratorista voit tilata lukitusruuvit helposti kaikille valmistajille ja malleille. Voit luottaa korkeaan laatuun, nopeaan toimitukseen ja reiluihin hintoihin.

Varaosat SACHS
Sijoituskriteerit
Lukitusruuvi JOST JAE3050410155
Valmistaja:   JOST
Valmistajan numero:   JAE3050410155
15,81 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lukitusruuvit JOST JAE0020810910
Valmistaja:   JOST
Valmistajan numero:   JAE0020810910
2,39 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lukitusruuvit JOST JAE000081061410
Valmistaja:   JOST
Valmistajan numero:   JAE000081061410
13,42 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lukitusruuvit JOST JAE002081041410
Valmistaja:   JOST
Valmistajan numero:   JAE002081041410
20,03 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lukitusruuvit JOST JAE002081001410
Valmistaja:   JOST
Valmistajan numero:   JAE002081001410
16,37 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lukitusruuvi BLOCKY ZAB BLOCKY BR25
Valmistaja:   BLOCKY
Valmistajan numero:   ZAB BLOCKY BR25
17,62 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lukitusruuvi BLOCKY ZAB BLOCKY B330
Valmistaja:   BLOCKY
Valmistajan numero:   ZAB BLOCKY B330
17,62 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lukitusruuvit JOST JAE0020810008
Valmistaja:   JOST
Valmistajan numero:   JAE0020810008
1,48 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lukitusruuvit JOST JAE0020800201
Valmistaja:   JOST
Valmistajan numero:   JAE0020800201
3,12 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lukitusruuvi BLOCKY ZAB BLOCKY B728
Valmistaja:   BLOCKY
Valmistajan numero:   ZAB BLOCKY B728
19,82 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lukitusruuvi BLOCKY ZAB BLOCKY B323
Valmistaja:   BLOCKY
Valmistajan numero:   ZAB BLOCKY B323
20,27 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Pyörän lukitus BLOCKY ZAB BLOCKY B130
Valmistaja:   BLOCKY
Valmistajan numero:   ZAB BLOCKY B130
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Pyörän lukitus BLOCKY ZAB BLOCKY B229
Valmistaja:   BLOCKY
Valmistajan numero:   ZAB BLOCKY B229
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Lukitusruuvi BLOCKY ZAB BLOCKY B430
Valmistaja:   BLOCKY
Valmistajan numero:   ZAB BLOCKY B430
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Lukitusruuvi BLOCKY ZAB BLOCKY B425
Valmistaja:   BLOCKY
Valmistajan numero:   ZAB BLOCKY B425
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla

Jarrulevyjen lukitusruuvit

Jarrulevyn alueella on lukitusruuvit. Niitä käytetään jarrulevyjen kiinnittämiseen paikalleen. Jarrulevyjä ei kiinnitetä pelkästään lukitusruuveilla vaan pyöränpulteilla. Lukitusruuvi on kuitenkin tärkeä. Jos se puuttuu, tässä kohdassa on avoin reikä. Tästä reiästä voi päästä vettä sisään. Tunkeutuva vesi - erityisesti yhdessä tiesuolan ja likahiukkasten kanssa - voi aiheuttaa korroosiota jarrulevyyn ja vaurioittaa myös pyörän napaa.

Ruuvi tunnetaan myös jarrulevyjen kiinnitysruuvina. Se varmistaa, että jarrulevy ei pyöri tai kallistu, kun pyörä irrotetaan, ja että jarrulevyn ja pyörän navan väliin ei pääse likaisia hiukkasia, kun pyörä vaihdetaan. Tämä voi johtaa jarrulevyn epätasaiseen kulumiseen. Vaikka se ei olekaan sääntö: äärimmäisissä tapauksissa jarrulevyn lukitusruuvin puuttuminen voi johtaa siihen, että katsastuksessa ei päästä läpi.

Kun vaihdat jarrulevyt, sinun on irrotettava myös lukitusruuvi. Joskus, erityisesti harrasteautomekaanikkojen kohdalla, käy niin, että ruuvia ei saa kokonaan irrotettua, se katkeaa ja juuttuu osittain kierteeseen. Silloin tarvitaan lisätyötä. Jos ruuvia ei saa itse irrotettua, suositellaan usein korjaamolle menoa.

Vanteiden lukitusruuvit

Vanteissa on myös erityiset lukitusruuvit. Niitä kutsutaan myös vanteenlukituksiksi. Kyseessä on erikoisruuvi, joka ei ole yhteensopiva klassisten kuusikulmaisten asennustyökalujen kanssa. Sen sijaan tarvitaan erityinen vannelukkoavain. Tämä tehdään muun muassa turvallisuussyistä.

Myös lukitusruuveilla on merkitystä alumiinivanteissa. Monet kuljettajat käyttävät alumiinivanteita parantaakseen ajoneuvonsa ulkonäköä. On kuitenkin tärkeää tarkastella ruuveja tarkasti. Samoja ruuveja ei voi käyttää kuin teräsvanteissa.

Öljyn tyhjennystulppa öljypohjan alla

Öljyntyhjennystulppa on myös pidätinruuvi laajassa merkityksessä. Tämä muovista tai metallista valmistettu ruuvi sijaitsee öljypohjan alapuolella, ja se on löysättävä öljynvaihdon yhteydessä. Vain silloin on mahdollista tyhjentää vanha öljy. Öljyntyhjennystulppa estää yhdessä tiivisterenkaiden kanssa öljyn vuotamisen. Vuotava öljy voi aiheuttaa vahinkoa moottorille ja ympäristölle.

Lukitusruuvit ja seuraukset

Lukitusruuvit ovat osa ajoneuvon eri osien monivaiheisia turvajärjestelmiä. Lukitusruuvien lisäksi komponenttien kiinnittämiseen käytetään myös lukkorenkaita, lukkomuttereita ja muita komponentteja. Lukitusruuvien viat eivät välttämättä johda heti suuriin ongelmiin. Rikkoutunut tai kadonnut ruuvi kuitenkin vähentää ajoneuvon turvavarastoja.

Pahimmassa tapauksessa lukitusruuvien viat yhdessä muiden vaurioiden kanssa voivat johtaa toimintarajoituksiin. Tämä voi johtua jarrupalojen lisääntyneestä kulumisesta sekä vioista vanteen alueella.

Rikkoutunut lukitusruuvi: tyypillisiä oireita

Usein lukitusruuvin rikkoutuminen ei aiheuta mitään oireita. Tämä johtuu siitä, että useimmat turvamekanismit ovat turhia. Jarrulevyjen lukitusruuvin vikaantuminen ei siis vaikuta välittömästi jarrutustehoon. Vika jää yleensä huomaamatta, koska kiristetty vanne pitää jarrulevyn paikallaan. Yleensä lukitusruuvien puuttuminen tai vika havaitaan vasta rutiinikäynnin yhteydessä korjaamolla.

Lukitusruuvien vikojen syyt

Ruuvit ovat kuluvia osia. Kuluminen voi johtua monista eri tekijöistä. Ruuvit voivat esimerkiksi joutua kosketuksiin likapartikkelien ja tiesuolan kanssa, mikä edistää korroosiota. Lämpötilaerot, UV-säteily ja ruuvien usein tapahtuvasta löysäämisestä ja uudelleen kiristämisestä johtuvat mekaaniset iskut vaikuttavat myös asiaan. Sekä ruuvin pää että kierre voivat kulua.

Tilaa lukitusruuvit Motointegratorin verkkokaupasta

Motointegratorista voit tilata lukitusruuvit kätevästi eri valmistajilta, kuten BLOCKYlta tai FARADilta, verkossa. Tarvitsitpa sitten lukitusruuvia, jossa on pyörivä pää, lukitusruuveja alumiinivanteille tai jarrulevyn lukitusruuvia: Löydät etsimäsi hetkessä..

Valitse ajoneuvosi merkki, malli ja tyyppi, niin saat automaattisesti näkyviin sopivat tuotteet. Lisää haluamasi lukitusruuvit ostoskoriin ja luota salamannopeaan toimitukseen 2-4 arkipäivän kuluessa.

Motointegrator tarjoaa noin 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta kaikkiin merkkeihin ja malleihin. Voit luottaa korkeaan laatuun ja reiluihin hintoihin sekä kunnianhimoiseen palvelun laatuun. Vahvan tuotevalikoiman ja keskimääräistä paremman palvelun yhdistelmä on voittanut lukuisia asiakkaita.