-3% tuulilasinpyyhkimistä

Lastenistuimet

(löytyi 15 tulosta)

Heti kun uusi vauva ilmoitetaan, herää kysymys: millaisen turvaistuimen tarvitsen lapselleni? Pikkulapset tarvitsevat tietysti erityistä suojaa ajaessaan. Ilman lastenistuinta ajaminen ei maksa ainoastaan sakkoja, vaan se myös vaarantaa lapsesi hengen onnettomuuden sattuessa. Erilaisten istuinten laajan valikoiman ansiosta löydät myös tarpeisiisi sopivan lastenistuimen täältä Motointegratorista. Myymälässämme on lukuisia vaihtoehtoja ja laadukkaita lastenistuimia valmiina automalliisi sopiviksi.

Polttimot OSRAM
Sijoituskriteerit
Lastenistuin SPARCO SPRO 500BL
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 500BL
363,47 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lastenistuin SPARCO SPRO 6000IRD
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 6000IRD
376,05 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lastenistuin SPARCO SPRO 500RD
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 500RD
363,47 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lastenistuin SPARCO SPRO 800IG23GR
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 800IG23GR
326,30 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lastenistuin SPARCO SPRO 1000IGR
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 1000IGR
321,86 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lastenistuin CARPASSION MMT CP20201
Valmistaja:   CARPASSION
Valmistajan numero:   MMT CP20201
16,03 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Lastenistuin SPARCO SPRO 900IRD
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 900IRD
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Lastenistuin MAMMOOTH MMT VOP1112
Valmistaja:   MAMMOOTH
Valmistajan numero:   MMT VOP1112
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Lastenistuin SPARCO SPRO 6000IGR
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 6000IGR
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Lastenistuin SPARCO SPRO 1000IRD
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 1000IRD
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Lastenistuin SPARCO SPRO 6000IBL
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 6000IBL
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Lastenistuin SPARCO SPRO 1000IBL
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 1000IBL
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Lastenistuin SPARCO SPRO 100KGR PIK
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 100KGR PIK
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Lastenistuin SPARCO SPRO 800IG23BL
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 800IG23BL
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla
Lastenistuin SPARCO SPRO 800IG23RD
Valmistaja:   SPARCO
Valmistajan numero:   SPRO 800IG23RD
Tuote ei ole tilapäisesti saatavilla

Mihin lastenistuimia käytetään?

Auton lastenistuinta voidaan kutsua myös turvalaitteeksi. Voimakkaan jarrutuksen tai törmäyksen sattuessa istuin ja turvavyö pitävät lapsen paikallaan ja tarjoavat parhaan mahdollisen suojan törmäystä vastaan. Erityinen lastenistuin autoon nostaa lastesi istuma-asentoa. Turvavyö ei kulje lapsen kaulaa pitkin, vaan kulkee olkapäätä pitkin. Vakavat niskavammat tai kuristuminen onnettomuustilanteessa voidaan näin välttää. Jos otat lapsia säännöllisesti mukaan autoosi, auton lastenistuin on ehdottoman välttämätön.

Miten ja mihin lastenistuimet asennetaan?

Turvallisin paikka autossa lapselle on onnettomuustilanteesta riippuen takapenkki matkustajan istuimen takana. Tietenkin vain, jos käytetään sopivaa turvaistuinta. Lasten turvaistuimet voidaan asentaa helposti mihin tahansa ajoneuvoon. Yksinkertaisin tapa käyttää turvaistuinta autossa on ISOFIX-laite. Ajoneuvon ja istuimen välinen jäykkä liitos pitää turvaistuimen ja lapsen paikallaan. Liitäntä on yksinkertainen pistokejärjestelmä, ja kahdella lyhyellä napsautuksella saat lastenistuimen nopeasti kiinnitettyä. Kaikissa autoissa ei kuitenkaan ole ISOFIX-järjestelmää vakiona. Tällöin voit valita myös vyöasennuksen, jossa lastenistuin kiinnitetään kolmipistevyöllä. Riippumatta siitä, onko kyseessä Cybexin lastenistuin, Römerin tai Maxi-Cosin istuin, on tärkeää, että noudatat istuimen käyttöohjeita varmistaaksesi, että ohjaat ja kiinnität vyön oikein.

Tarvitaanko jokaiseen ajoneuvoon lastenistuin?

Autossa ei ole vakiona erityistä lastenistuinta, vaan se on ostettava erikseen. Jos autossa on alle 13-vuotiaita tai alle 150 cm pitkiä lapsia, sinun on käytettävä sopivaa lastenistuinta pienten matkustajien turvallisuuden varmistamiseksi. Valitsemasi lastenistuin riippuu lapsesi iästä ja tarpeista.

Auton lastenistuintyypit

Lastenistuimia on laaja valikoima eri ikäryhmille. Voit selvittää, minkä tyyppisen istuimen tarvitset, kun tarkastelet painoluokituksia.

  • Lastenistuinluokat 0/0+: Luokat 0 ja 0+ soveltuvat vauvoille ja pikkulapsille, joiden ruumiinpaino on enintään 13 kg. Ne asennetaan selkä menosuuntaan, niin sanottuina reboardereina, jotta varmistetaan entistä parempi turvallisuus onnettomuustilanteessa. Erityisesti pikkulapset ovat paremmin suojattuja, kun he istuvat selkä menosuuntaan, minkä vuoksi tätä lastenistuinluokkaa suositellaan neljän vuoden ikään asti.
  • Lastenistuinluokat I/II: Lastenistuinluokkien I ja II lastenistuimet on suunnattu selkä menosuuntaan, ja ne soveltuvat 9-25 kg painaville lapsille. Ne takaavat lapsellesi myös korkean turvallisuustason autossa. Jos siirryt kuitenkin liian aikaisin selkä menosuuntaan suunnatusta lastenistuimesta eteenpäin suunnattuun lastenistuimeen, vaarana on vakava loukkaantuminen onnettomuuden sattuessa.
  • Lastenistuinluokat III: Lastenistuinluokkaan III kuuluvat niin sanotut turvaistuimet painoluokassa 22-36 kg. Ne tarjoavat vähemmän vakautta ja sivutörmäyssuojaa, mutta varmistavat myös, että turvavyö kulkee oikeassa asennossa lapsen olkapään yli korotetun istuma-asennon ansiosta.

Mitä tehdä, jos lastenistuin on viallinen?

Lastenistuimet on valmistettu kestävästä muovista, mikä tekee niistä pitkäikäisiä ja käyttövalmiita. Erityisesti vanhempien lastenistuinten kohdalla voi kuitenkin käydä niin, että materiaali kuluu tai väsyy. Säännöllinen rasitus, auton kausittaiset lämpötilavaihtelut, auringonvalo ja kosteus rasittavat materiaalia ja voivat johtaa vikoihin.

Myös onnettomuus voi vaarantaa istuimen turvallisuuden. Jos kyseessä on pieni tönäisy pysäköitäessä tai voimakas jarrutus, istuimesi kestää sen ongelmitta. Suuren onnettomuuden jälkeen lastenistuin on kuitenkin aina vaihdettava. Materiaalissa olevat halkeamat ja murtumat eivät välttämättä näy, mutta ne vaikuttavat vakauteen.

Nuorten matkustajiesi turvallisuuden vuoksi pätee aina seuraava: jos turvaistuimessa on näkyviä vikoja tai jos on tapahtunut onnettomuus yli 10 km/h nopeudella, se on vaihdettava välittömästi!

Suosittuja lastenistuinmerkkejä

Lastenistuinten markkinat ovat valtavat. Mutta täälläkin on tunnettuja valmistajia, joiden tuotteet erottuvat korkeasta laadusta ja ovat aina suosittuja ostoksia. Suosituimpia tuotemerkkejä ovat mm:

  • Cybex
  • Römer
  • Joie
  • Maxi-Cosi

Näiltä toimittajilta löydät erilaisia lastenistuinmalleja vauvaiästä lähtien, joita voit käyttää nykyisten tarpeidesi mukaan tai jotka kasvavat lapsesi mukana.

Tilaa lastenistuin Motointegrator-verkkokaupasta

Motointegratorista voit löytää lapsellesi oikean istuimen, joka sopii tarpeisiisi ja ajoneuvoosi. Riippumatta siitä, mitä automerkkiä ajat ja mihin painoluokkaan etsit lastenistuinta: Yli viiden miljoonan henkilöauton varaosan ja lisävarusteen laajasta lajitelmastamme huippumerkkien ja premium-valmistajien valikoimasta löydät varmasti juuri sen lastenistuimen, jota tällä hetkellä tarvitset ja tulet tarvitsemaan tulevina vuosina. Tutustu tai käytä hakutoimintoamme ja tilaa seuraava lastenistuimesi verkossa!