Käsijarruvaijerit

(löytyi 2316 tulosta)

Jokaisen ajoneuvon jarrujärjestelmä on yksi ajoturvallisuuden kannalta tärkeimmistä osista. Jarrujen - ja siten myös käsijarruvaijereiden - eheys on tarkistettava säännöllisin väliajoin. Jos vikoja havaitaan, ne on korjattava välittömästi. Jokainen ajoneuvon omistaja on vastuussa korkeimman mahdollisen liikenneturvallisuuden varmistamisesta. Seisontajarru, joka tunnetaan paremmin nimellä käsijarru, ei jää tämän ulkopuolelle. Käsijarrun vaijerin on oltava toimiva jokaisella matkalla. Tilaa vian sattuessa nopeasti laadukas korvaava tuote. Motointegratorissa on noin 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta.

Varaosat ATE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Käsijarruvaijerit.

Kaikki valmistajat

Milloin käsijarrua käytetään?

On tienkäyttäjiä, jotka käyttävät harvoin ajoneuvonsa käsijarrua. Mäkeen pysäköidessä on aina järkevää käyttää tällaista jarrua. Se varmistaa, että ajoneuvosi on turvallisesti pysäköity eikä se pääse vierimään pois jyrkissäkään rinteissä. Myös epätasainen maasto voi olla hyvä syy aktivoida käsijarru. Ja tietysti on myös tienkäyttäjiä, jotka eivät käytä käsijarrua juuri koskaan. Jos esimerkiksi asut tasamaalla ja pysäköit hyvin asfaltoidulle pihalle, et välttämättä tarvitse käsijarrua. Jos kuitenkin törmäyksen välttämiseksi on tehtävä äkillinen jarrutus, käsijarrua saatetaan hyvinkin käyttää.

Jos haluat arvioida käsijarrun kulumisastetta, tärkein tekijä on se, kuinka usein käytät sitä. Tiheä käyttö johtaa myös suurempaan kulumiseen. Voi olla, että käsijarruvaijeri on edelleen kuin uusi ja täysin ehjä. Tai sitten sinun kannattaa harkita sen vaihtamista, koska käsijarrusi suorituskyky on heikkenemässä.

Mikä aiheuttaa vikoja käsijarruvaijereissa?

Mutta miten voit itse asiassa tunnistaa, milloin sinun pitäisi vaihtaa ajoneuvosi käsijarruvaijeri? On olemassa muutamia merkkejä, joiden varalta käsijarru kannattaa tarkistaa. Tavallisesti jokaisen ajoneuvon käsijarru voidaan kiristää neljässä vaiheessa. Jokaisen vaiheen jälkeen vipu kytkeytyy, kunnes saavutetaan maksimipiste.

1. Pystytkö vetämään käsijarrun vivun kokonaan pysäytykseen asti? Jos näin on, käsijarrun vaijeri saattaa olla poikki eikä se pysty käyttämään jarruun voimaa. Koska tämä jarru ei ole enää käytettävissäsi ajon aikana, vaihto on väistämätön ja se on suoritettava mahdollisimman pian.

2. Voitko vetää vipua tavallista pidempään, kunnes se kytkeytyy ensimmäisen kerran? Silloin on erittäin todennäköistä, että käsijarruvaijeri on löysättävä ja vaihdettava. Jos käsijarrua käytetään usein, käsijarruvaijeri voi kulua ja menettää jarruvaikutuksensa.

3. Etkö voi enää kääntää autosi pyöriä vapaasti, kun aktivoit käsijarrun? Silloin käsijarru näyttää jumiutuneen. Tässä tapauksessa on suositeltavaa kääntyä asiantuntijan puoleen mahdollisimman pian, koska et pysty ajamaan.

Jos käsijarruvaijerit on kiristetty liian tiukasti kiinnikkeisiinsä, on mahdollista, että ne katkeavat käsijarrua käytettäessä. Tällöin osaan kohdistuu liian suuri jännitys. Jos taas käsijarruvaijerit on asennettu liian löysästi tai jos niiden kireys heikkenee ajan myötä, käsijarru ei enää vaikuta yhtä voimakkaasti jarrupaloihin, kun sitä käytetään. Näin ollen on olemassa suuri vaara, että auto lähtee rullaamaan, vaikka käsijarru on kytkettynä.

Miten käsijarruvaijerit voidaan korjata?

Kun käsijarru on viallinen tai siinä on kulumisen merkkejä, käsijarruvaijeri voidaan vaihtaa usealla eri tavalla. Voit joko kääntyä valtuutetun korjaamon tai riippumattoman korjaamon asiantuntijan puoleen tai vaihtaa käsijarruvaijerin itse. Jos päätät tehdä korjauksen itse, tarvitset käsityötaitoa ja hyvät ohjeet. Myös videomuodossa olevat opetusohjelmat auttavat sinua varmasti.

Valmistautumiseen tarvitaan ensin oikeat työkalut. Ota käsijarruvaijerin vaihtoa varten seuraavat osat:

  • Vasara
  • Pihdit
  • Ruuvimeisseli
  • Pyöränmutteriavain
  • Uusi käsijarruvaijeri

Jos vaihdat käsijarruvaijeria, tarvitset joko tunkkia auton takaosan nostamiseen tai autonostimen. Jos et tunne ketään, jolla olisi nostin, voit kysyä sitä itsenäiseltä korjaamolta. Jotkut vuokraavat nostimensa tuntihintaan pientä korvausta vastaan. Auton nostamisesta ylös autonostimella on ehdottomasti etunsa. Kaikkiin osiin pääsee paljon paremmin käsiksi, ja renkaita voi pyörittää vapaasti. Käsijarruvaijerin vaihtamiseksi renkaat on ensin irrotettava. Jos autossasi on rumpujarrut, myös rummut on irrotettava. Sen jälkeen voidaan aloittaa varsinainen korjaus.

Motointegratorista saat käsijarruvaijerit huippuvalmistajilta, kuten ATE:ltä, Yazukalta, TRW:ltä ja Boschilta. Saat myös asiantuntevan asiakaspalvelun, joka vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiisi. Verkkokauppamme takaa salamannopeat toimitukset ja asettaa itselleen korkeimmat mahdolliset standardit, mikä näkyy korkeana asiakastyytyväisyytenä. Älä siis epäröi, vaan osta käsijarruvaijerit ajoneuvoosi Motointegratorilta.

Parhaat tuotteet kategoriasta Käsijarruvaijerit

Sijoituskriteerit