Matkailuautosesonki 2024

Jarruvalon katkaisijat – KUORMA-AUTOT

(löytyi 263 tulosta)

Jarruvalot ehkäisevät vaaratilanteita tieliikenteessä. Ne ilmoittavat seuraaville ajoneuvoille, että edellä ajava auto pysähtyy tai vähentää nopeuttaan. Jotta ajoneuvon takaosan jarruvalot syttyvät kunnolla, toimiva jarruvalon katkaisija on ehdoton edellytys. Motointegratorin palkitusta verkkokaupasta löydät huippumerkkien jarruvalojen katkaisijat edulliseen hintaan..

Varaosat febi bilstein

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Jarruvalon katkaisijat.

Kaikki valmistajat

Miksi autossa tarvitaan jarruvalojen katkaisimia?

Jarruvalot kuuluvat auton tärkeimpiin valomerkkeihin, ja ne ovat osa ajoneuvon lakisääteistä valaistusta. Itse asiassa ajoneuvoissa on lain mukaan oltava vähintään kaksi jarruvaloa - vuodesta 1998 lähtien rekisteröidyissä uusissa ajoneuvoissa on EU:n lainsäädännön mukaan jopa kolme jarruvaloa.

Jarruvalot on suunniteltu estämään peräänajot ja varmistamaan korkea turvallisuustaso tieliikenteessä. Jos jarruvalojärjestelmä on viallinen, peräänajokolareita voi kuitenkin tapahtua. Jos olet niin epäonninen, että joudut onnettomuuteen, viallisella jarruvalojen kytkimellä voi olla kielteisiä seurauksia: Jos jälkikäteen selviää, että polttimot, jarruvalokatkaisimet tai jokin muu ajoneuvosi jarruvalojen osa oli viallinen, sinua voivat odottaa muun muassa korkeat vakuutus- ja korjauskustannukset. Siksi sinun kannattaa tarkistaa jarruvalojen toiminta säännöllisesti.

Ajoneuvo, jossa on viallinen jarruvalojen katkaisin, ei muuten koskaan läpäise pääkatsastusta.

Miten jarruvalojen katkaisijat toimivat?

Jarruvalojärjestelmä on suljettu piiri. Automallista riippuen jarruvalokytkin avaa tai sulkee tämän virtapiirin, kun jarrupoljinta painetaan. Vanhemmissa malleissa signaali lähetetään tällöin auton takaosassa oleviin jarruvaloihin; uudemmissa autoissa signaali lähetetään ohjausyksikköön. Tulos: jarruvalot syttyvät. Kun jalka otetaan pois polkimelta, virtapiiri sulkeutuu/avautuu uudelleen ja jarruvalot lakkaavat syttymästä. Jos autossa on myös vakionopeudensäädin, jarruvalokytkin varmistaa, että se kytkeytyy pois päältä, kun poljin painetaan alas.

Miten tunnistaa jarruvalokatkaisimen mahdolliset viat?

Nykyaikaisissa ajoneuvoissa ajoneuvotietokone ilmoittaa suoraan mahdollisista vioista jarruvalokytkimessä tai jarruvalaistuksessa. Valitettavasti näin ei ole vanhemmissa malleissa. Voit kuitenkin joko määrittää, onko jarruvalon katkaisija viallinen, käyttämällä poissulkemismenettelyä tai tarkastaa sen diagnoositestauslaitteella. Jos haluat ryhtyä vianetsintään itse, tarkista ensin, ovatko jarruvalot kunnossa. Helpoin tapa tehdä tämä on seistä selkä seinään päin, esimerkiksi pimeässä autotallissa, ja astua jarrupolkimelle. Vaihtoehtoisesti voit tietysti pyytää jotakuta toista vahvistamaan, että molemmat jarruvalot toimivat. Jos vain toinen valoista palaa, polttimo tai LED-valaisin on todennäköisesti viallinen ja se on vaihdettava. Jos molemmat jarruvalot eivät syty, syynä voi olla viallinen sulake. Tarkista siksi, että kaikki sulakkeet toimivat. Jos voit sulkea pois myös tämän vian, vaihda jarruvalojen kytkin.

Huomautus: Jos jarruvalot eivät syty vieläkään jarruvalokytkimen vaihtamisen jälkeen, kaapeli voi olla poikki.

Mitkä ovat viallisen jarruvalokatkaismen mahdolliset oireet?

Voit tunnistaa, onko jarruvalon kytkin viallinen, muun muassa seuraavista merkeistä:

  • Molemmat jarruvalot eivät syty, kun poljinta painetaan.
  • Jarruvalot syttyvät pysyvästi ilman, että jarrupoljinta painetaan.
  • Ajoneuvosi vakionopeudensäädin ei toimi.
  • ESP-merkkivalo on päällä.
  • Ajotietokoneeseen ilmestyy virheilmoitus.

Mitkä ovat viallisen jarruvalon kytkaisijan syyt?

Erilaiset olosuhteet voivat aiheuttaa vikoja jarruvalon katkaisijassa. Muun muassa kosteus ja lika voivat heikentää katkaisimen toimintaa. Kosteus voi aiheuttaa korroosiota esimerkiksi koskettimiin. Lika ja lika voivat tukkia kosketuspisteet tai aiheuttaa ongelmia jarruvalon katkaisijan jousen kanssa. Useimmat jarruvalokatkaisimet koostuvat tukevasta kotelosta, johon on työnnetty tappi. Jousi painaa tätä tappia alaspäin, kun poljinta painetaan, jolloin valaistusjärjestelmän sähköpiiri avataan tai suljetaan. Tämä jousi voi rikkoutua tai kulua loppuun. Lisäksi kuluminen voi johtaa halkeamiin kotelossa ja kulumiseen kytkimen sisällä. Erityisesti autoissa, joilla ajetaan paljon, jarruvalokatkaisimen sisäpuoli voi kulua jonkin ajan kuluttua. Voi myös käydä niin, että katkaisijan kiinnitys löystyy eikä se siksi enää toimi kunnolla.

Missä jarruvalon katkaisija sijaitsee?

Jarruvalokatkaisimet ovat yksinkertaisia komponentteja, joilla on yleensä pitkä käyttöikä. Ne asennetaan yleensä lähelle jarrupoljinta. Joissakin ajoneuvomalleissa kytkin on kuitenkin sijoitettu moottoritilaan. Jos autossasi on näin, sinun on ensin irrotettava akku ja ilmansuodatinkotelo, jotta pääset käsiksi jarruvalokatkaisijaan.

Miten voin korjata viallisen jarruvalon katkaisijan?

Viallisen jarruvalokatkaisimen korjaaminen ei yleensä kannata. Laadukkaiden vaihtokatkaisijoiden kustannukset ovat vain muutamia euroja. Tilaa Motointegratorilta edullinen jarruvalokatkaisin, jonka voit joko asentaa itse tai teettää korjaamolla. Vaihtaminen uuteen varaosaan kestää noin puolesta tunnista tuntiin, joten sinun on laskettava vain vähäisten kustannusten kanssa.

Osta jarruvalokatkaisimet edullisesti Motointegratorista

Etsitkö oikeaa jarruvalokatkaisinta moottoripyörääsi tai autoosi? Motointegratorista löydät noin 5 miljoonaa varaosaa ja sopivaa lisävarustetta kaikkiin moottoripyörä- ja automerkkeihin. Asiantunteva asiakaspalvelutiimimme neuvoo sinua mielellään laajassa valikoimassamme. Nopean toimituksemme ansiosta varaosasi toimitetaan kotiisi tai korjaamollesi 2-4 arkipäivän kuluessa.