- Pusty
- SAATAVUUS
- Hinta
Merkkivalot – MAATALOUS
(löytyi 135 tulosta)
Valmistaja: | HELLA |
Valmistajan numero: | 9EL 088 538-001 |
Liity seuraamme indikaattorin yli 100-vuotiseen historiaan. Tutustu nykyaikaisten suuntavilkkujen merkkivalorepertuaariin ja selvitä, voitko vaihtaa kuorma-auton ja henkilöauton merkkivalolampun ja miten se vaihdetaan.
Henkilö- ja kuorma-autojen indikaattori - Katsaus taaksepäin
Voitteko kuvitella, että nostatte kätenne ikkunasta ulos ennen jokaista suunnanmuutosta osoittaaksenne muille tienkäyttäjille vastaavaa ajotapaa? Mahdollisesti moottoritiellä suurella nopeudella? Kaatosateessa? Eikö? Emme mekään.
Tämä oli kuitenkin aivan normaalia noin 110 vuotta sitten. Rehellisyyden nimissä on todettava, että suuria nopeuksia saavutettiin todennäköisemmin hevosilla kuin ensimmäisillä autoilla. Ensimmäinen Karl Benzin rakentama auto ajoi jo vajaan 16 km/h nopeudella. Vilkkuvalo ei ollut silloin vielä käytössä. Vilkkuva valo ei ollut silloin edes ajatuksen arvoinen. Tilanne muuttui kuitenkin nopeasti. Liikenteen lisääntyessä suunnanmuutoksen ilmoittamisesta tuli yhä enemmän turvallisuuskysymys. Vuonna 1910 asennettiin ensimmäiset "suuntavilkut": Maalattua peltiä olevat nuolet, jotka työnnettiin käsin ulos ikkunasta. vuonna 1925 Robert Bosch kehitti ensimmäisen valaistun suuntavilkun. Yhä suuremmat nopeudet ja niistä johtuva tuuli aiheuttivat kuitenkin ongelmia suuntavilkkujen kanssa.
Yhdysvalloissa ensimmäiset merkkivalot asennettiin autoihin jo vuonna 1930. Tämä innovaatio saapui Eurooppaan sodan jälkeisenä aikana ja vakiintui nopeasti standardiksi. 1950-luvulla Bosch aloitti myös suuntavilkkujen valmistuksen. Kuusi vuotta myöhemmin kaikissa uusissa moottoriajoneuvoissa oli lain mukaan oltava vilkut. Vanhoihin ajoneuvoihin oli asennettava vilkut viimeistään vuonna 1963. Mutta: ne, joilla oli vielä vilkut, saivat edelleen käyttää niitä. Tavan vuoksi.
Kuorma- ja henkilöautojen merkkivalot nykyään - toiminta ja tyypit
Nykyaikaisten, korkealuokkaisten ajoneuvojen mittareissa on vain muutamia perusasioita, jotka ovat yhteisiä entisaikojen auton mittareiden kanssa: Ne viestittävät suunnanmuutoksesta tai herättävät huomiota hätävilkuina. Ja ne loistavat kelta-oranssina. Jos Karl Benz tai Robert Bosch seisoisi tänään auton edessä, jossa on dynaamiset LED-merkkivalot, he olisivat hämmästyneitä. He innostuisivat varmasti myös kaistanvaihtovihjeen sisältävästä vilkkuvilkkutoiminnosta. Molemmat ovat varmasti samaa mieltä siitä, että ulkopeileissä oleva merkkivalo on hyvä idea.
Molemmat edelläkävijät tunnistivat kuitenkin myös nykyaikaisten LED-vilkkuvalojen haitat: Viallista merkkivaloa ei voi vaihtaa kevyesti. Motointegratorin autoalan ammattilaiset ovat samaa mieltä. Jos et ole kokenut harrastaja, nykyaikaisten (dynaamisten) merkkivalojen vaihto on parempi teettää erikoisliikkeessä. Suosittelemme tätä myös, jos haluat jälkiasentaa ajoneuvoosi dynaamiset LED-merkkivalot.
Perinteisten vilkkulamppujen vaihtaminen on sen sijaan helppoa. Sinun tarvitsee vain irrottaa vastaavat valot (taka- tai etuvalo) ja vaihtaa vilkut.
Viallisen merkkivalaisimen tunnistaminen
LED-merkkivalaisimien käyttöikä on huomattavasti pidempi kuin perinteisten merkkilamppujen, sillä niiden paloaika on 15 000-50 000 tuntia. LED-valot ovat kuitenkin herkempiä kosteudelle. Tosiasia on, että molemmat merkkivalotyypit voivat rikkoutua. Tunnistat vialliset merkkivalot merkkivalon ohjausvalosta ja siihen liittyvästä naksahtavasta äänestä. Normaalisti merkkivalo vilkkuu tasaisin, säännöllisin väliajoin, kun merkkivalo on kytketty päälle. Mukana tuleva naksahdusääni mukautuu visuaaliseen signaaliin.
Voit tunnistaa viallisen merkkivalon ajon aikana siitä, että sekä optinen että akustinen merkkivalosignaali ohjaamossa on selvästi nopeampi. Tässä tapauksessa merkkivalo on vaihdettava mahdollisimman pian. Vihje: Jos merkkivalot eivät ole rikki, mutta merkkivalo ei silti toimi, syynä on merkkivaloreleen kosketusongelma tai viallinen johdotus. Molemmissa tapauksissa automekatroniikkateknikon pitäisi vilkaista.
Älä missään tapauksessa jatka ajamista viallisen vilkun kanssa. Tästä rangaistaan sakolla ajoneuvon katsastuksen yhteydessä. Vielä tärkeämpää on se, että ajoneuvot, joissa on vialliset vilkut, aiheuttavat huomattavan riskin liikenteessä.
Osta merkkilamput verkossa kohtuulliseen hintaan
Uudet merkkivalot - erityisesti kuorma-autoihin - voivat olla valmistajasta ja ajoneuvotyypistä riippuen melko kalliita. Ennen kuin ostat ne suoraan korjaamolta, tutustu ensin varaosien verkkokaupan valikoimaan. Täältä löydät vilkut ja merkkivalot erittäin edulliseen hintaan