MOTUL 8100 X-Cess 5W40

Puskurin osat – KUORMA-AUTOT

(löytyi 749 tulosta)

Puskuri näyttää yleensä hyvältä kuorma-autossa. Monet kuorma-autonkuljettajat jopa parantavat puskuria erityisten lisävarusteiden avulla. Sillä on tärkeä roolierityisesti turvallisuuden kannalta. Katsotaan yhdessä, miltä tämä rooli näyttää.

Varaosat SACHS
Sijoituskriteerit
Puskuri COVIND 973/ 80
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   973/80
194,50 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskulujaplus 14,88 € suurikokoisten tavaroiden lisämaksu
2-4 arkipäivää
Puskuri COVIND 4FH/ 87
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   4FH/ 87
70,93 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskulujaplus 4,96 € suurikokoisten tavaroiden lisämaksu
2-4 arkipäivää
Puskuri COVIND 135/ 82 Oikea
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   135/ 82
10,45 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Puskuri COVIND 135/ 83 Vasen
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   135/ 83
10,13 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Suojakansi, vetokoukku COVIND 580/ 83 Vasen
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   580/ 83
32,83 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Puskuri COVIND TGS/105
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   TGS/105
566,03 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskulujaplus 14,88 € suurikokoisten tavaroiden lisämaksu
2-4 arkipäivää
Puskuri COVIND LF6/ 96
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   LF6/ 96
113,09 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Rekisterikilven pidike COVIND TM2/105
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   TM2/105
66,52 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Suoja- / koristelista, puskuri COVIND TGS/ 88 Oikea
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   TGS/ 88
12,84 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Astinlauta COVIND PRM/85
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   PRM/85
20,35 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Suoja- / koristelista, puskuri COVIND TX2/ 82 Oikea
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   TX2/ 82
14,79 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Suoja- / koristelista, puskuri PACOL MAN-FB-040R Oikea
Valmistaja:   PACOL
Valmistajan numero:   MAN-FB-040R
8,41 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jäähdyttimen säleikkö COVIND 146/134
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   146/134
53,37 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Puskurin osat PACOL MAN-FB-043
Valmistaja:   PACOL
Valmistajan numero:   MAN-FB-043
34,44 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jäähdyttimen säleikkö COVIND TGX/144
Valmistaja:   COVIND
Valmistajan numero:   TGX/144
267,98 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskulujaplus 14,88 € suurikokoisten tavaroiden lisämaksu
2-4 arkipäivää

Puskureiden historia

Nykyiset puskuritovat peräisin 1920-luvulta. Tuolloin ensimmäiset auton omistajat lisäsivät autoihinsa puskurin. Termi "puskuri" otettiin edelleen kirjaimellisesti. Loppujen lopuksi ensimmäiset puskurit olivat itse asiassa erilaisia, teräksestä valmistettujapyöreitä tankoja, joiden oli tarkoitus vaimentaamahdollinen törmäys. Nämä verrattain yksinkertaiset tangot suunniteltiin yleensä alustan värisiksi tai niissä oli nikkeliä tai kromia.

Varhaisten puskureiden haitat

Puskureiden yksinkertaisesta rakenteestatuli kuitenkin yhä useammin ongelma. Osa puskureista jäi kiinni toisiinsa jopa pienissä onnettomuuksissa. Tai ne aiheuttivat hyvin erilaisia vahinkoja hyvin erilaisten kokojen ja asennuskorkeuksien vuoksi. Sen lisäksi nämä yksinkertaiset rakenteet siirtivät usein voimia suoraan ajoneuvon runkoon ja vaurioittivat sitä tarpeettomasti. Jalankulkijoita ei myöskään suojattu alkuperäisissä muodoissa - päinvastoin. Päinvastoin, silloiset puskurit aiheuttivat todennäköisemmin tarpeettoman vakavia vammoja.

Tie nykyaikaiseen puskuriin

1970-luvulla valmistajat ottivat suuren askeleenkohti nykyisiä puskureita. Energiaa riittävästi vaimentavat etu- ja takapuskurit olivat nyt pakollisia. Ne perustuivat muoviin koteloituunja pidennettyyn teräspalkkiin. Noin 20 vuoden kuluttua tuli puskureita ympäröivä muovihelma, joka on edelleen käytössä useimmissa ajoneuvoissa nykyäänkin. Samaan aikaan valmistajat kehittivät yhä parempia tapoja lisätä turvallisuutta puskureiden ympärillä kaikille osapuolille. Erikoismuovit ja ennalta määritellyt murtumispisteet on suunniteltu vaimentamaan energiaa erityyppisissä törmäyksissä. Tämä koskee sekä henkilö- että kuorma-autoja.

Kuorma-auton puskurin roolit ja tehtävät

Näin paljon historiaa, joten käännetäänpä huomiomme kuorma-auton nykyaikaiseen puskuriin. Pääroolit ovat pysyneet muuttumattomina vuosien varrella. Puskuri palvelee ensisijaisesti turvallisuutta ja toissijaisesti ulkonäköä ja aerodynamiikkaa. Klassinen kuorma-auto ei kuitenkaan voi saada paljon hyötyä jälkimmäisestä kohdasta. Painopiste on kuitenkin joka tapauksessa turvallisuudessa. Kuorma-auton voiman ja painon vuoksi puskurin on pahimmassa tapauksessa absorboitava valtavat voimat. Tämä suojaa kuorma-autoa ja sen matkustajia sekä ennen kaikkea muita tienkäyttäjiä, joilla ei muuten olisi mitään mahdollisuuksia törmäystilanteessa.

Tätä varten nykyaikaisissa kuorma-autojen puskureissa on myös hyvin suunnitellut turvajärjestelmät, ennalta määritellyt murtumispisteet ja materiaalit, jotka pystyvät vaimentamaan suurimmat mahdolliset voimat. Samaan aikaan kuorma-auton ja sen puskurin ei pitäisi joutua kärsimään suoraan suurista vaurioista pienissä törmäyksissä alhaisilla nopeuksilla.

Turvallisuuden lisäksi puskurilla on myös muita tehtäviä. Se on tärkeä muotoiluelementti ja nykyaikaisissa kuorma-autoissa usein myös erilaisten teknisten toimintojen, kuten valaistuselementtien ja ennen kaikkea mukautuvan vakionopeudensäätimen, jarruavustimien ja vastaavien antureiden koti.

Alkuperäinen vs. muunnettu

Monet kuorma-autonkuljettajat haluavat myös parantaa vetoautonsa ulkonäköä. Kuljettajan ohjaamossa olevien erilaisten koriste-esineiden lisäksi puskuriintehtävät muutokset tai kiinnityksettulevat usein kyseeseen. Kuorma-autoa voi muokata monella tavalla. Sinun on kuitenkin aina pidettävä silmällä oikeudellisia säännöksiä. Kaikenlaiset kiinnitykset eivät ole sallittuja.

Mahdolliset ongelmat puskureissa

Itse puskurit aiheuttavat ongelmia vain erittäin harvoin. Pohjimmiltaan niitä häiritsevät vain onnettomuusvahingot. Jos näin on, on tärkeää selvittää, mitkä puskurin osatovat vaurioituneet, mitkä niistä voidaan vielä korjata ja mitkä niistä on itse asiassa vaihdettava. Kuorma-auton puskurit koostuvat monista yksittäisistä osista, eikä pelkästään eri ennalta määrättyjen rikkoutumiskohtien vuoksi. Tämä tarkoittaa, että useimmissa tapauksissa ainakaan koko puskuria ei tarvitse vaihtaa

Korjaus vai vaihto?

Kun puskurin tai sen osien vaihtamisen aika koittaa, vanhat osat on purettava. Yksittäiset tehtävät eivät ole yhtä vaikeita kuin moottorin purkaminen, mutta sinun on tiedettävä tarkkaan, mitä olet tekemässä. Erityisesti nykyaikaisissa kuorma-autoissa, joissa on edellä mainitut anturit ja vastaavat osat edessä, on noudatettava erityistä varovaisuuttanäiden usein näköherkkien osienkanssa purkamisen yhteydessä. Näiden erityisjärjestelmien lisäksi tämä koskee myös ajovaloja tai niiden puhdistusjärjestelmää.

Tilaa puskurit kuorma-autollesi verkossa Motointegratorilta

Puskureilla on nykyaikaisissa kuorma-autoissauseita tärkeitä tehtäviä. Erityisesti kun on kyse kaikkien tienkäyttäjien turvallisuudesta, kaiken on sovittava yhteen. Tämä on ainoa tapa, jolla kaikilla osallisilla jalankulkijoista muihin kuorma-autoihin on mahdollisuus selvitä hätätilanteessa kevyesti. Jos puskuri tai sen osia on lopulta vaihdettava, se ei ole mitään rakettitiedettä, mutta se on paljon työtä. Oikeat varaosatovat ratkaisevan tärkeitä. Löydät ne Motointegratorin verkkokaupasta yli 5 miljoonan varaosan joukosta.