-3% jarruosista

Perävaunun ilmaventtiilit – KUORMA-AUTOT

(löytyi 402 tulosta)

Varaosat BREMBO
Sijoituskriteerit
Pneumaattinen jarrupaineensäädin PNEUMATICS PN-10978
Valmistaja:   PNEUMATICS
Valmistajan numero:   PN-10978
177,74 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarruventtiili, perävaunu PNEUMATICS PN-10593
Valmistaja:   PNEUMATICS
Valmistajan numero:   PN-10593
34,69 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Paineenrajoitinventtiili PNEUMATICS PN-10945
Valmistaja:   PNEUMATICS
Valmistajan numero:   PN-10945
40,81 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Takaiskuventtiili RECTUS RQSDRV 4
Valmistaja:   RECTUS
Valmistajan numero:   RQSDRV 4
7,81 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Takaiskuventtiili RECTUS RQSDRV 6
Valmistaja:   RECTUS
Valmistajan numero:   RQSDRV 6
8,85 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Takaiskuventtiili RECTUS RQSDRV 12
Valmistaja:   RECTUS
Valmistajan numero:   RQSDRV 12
16,35 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Takaiskuventtiili RECTUS RQSDRV 10
Valmistaja:   RECTUS
Valmistajan numero:   RQSDRV 10
13,52 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Takaiskuventtiili RECTUS RQSDRV 8
Valmistaja:   RECTUS
Valmistajan numero:   RQSDRV 8
11,58 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Paineenrajoitinventtiili KNORR-BREMSE 0 481 007 039
Valmistaja:   KNORRBREMSE
Valmistajan numero:   0 481 007 039
126,78 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Pneumaattinen jarrupaineensäädin SORL 3523 005 002 0
Valmistaja:   SORL
Valmistajan numero:   3523 005 002 0
77,01 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Pneumaattinen jarrupaineensäädin PNEUMATICS PN-10423
Valmistaja:   PNEUMATICS
Valmistajan numero:   PN-10423
87,32 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Jarrupaineensäädin PNEUMATICS PN-10323
Valmistaja:   PNEUMATICS
Valmistajan numero:   PN-10323
68,68 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Paineenrajoitinventtiili PNEUMATICS PN-10206
Valmistaja:   PNEUMATICS
Valmistajan numero:   PN-10206
18,59 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Pääventtiili PNEUMATICS PN-10419
Valmistaja:   PNEUMATICS
Valmistajan numero:   PN-10419
12,47 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Paineenrajoitinventtiili KNORR-BREMSE 0 481 007 027
Valmistaja:   KNORRBREMSE
Valmistajan numero:   0481007027
247,79 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Perävaunun jarruventtiilin toiminta

Kun perävaunu on kytketty ja syöttöjohto kytketty, paineilma virtaa liitäntöjen kautta painesäiliöön. Jos kuljettaja painaa jarrua vetoajoneuvossa, paineilma poistuu jarrujohdon kautta perävaunun jarruventtiiliä kohti. Tämä aiheuttaa painehäviön liitännöissä; perävaunun jarruventtiili jakaa jarrupaineen jarrusylintereihin.

Osittaisen jarrutuksen aikana säätöventtiili varmistaa, että etujarrusylintereiden painetta alennetaan, jotta akselin dynaaminen kuormitussiirtymä pysyy pienenä. Sama koskee jarruvoiman säädintä, joka yhdessä säätöventtiilin kanssa varmistaa, että etuakselia ei jarruteta liikaa. Täysjarrutuksen aikana ulostuloaukko sulkeutuu kokonaan, kun taas sisääntuloaukko on täysin auki.

Kun jarru vapautetaan, tuloaukko sulkeutuu ja poistoaukko avautuu. Ilma voi poistua traktorin perävaunun säätöventtiilin kautta.

Perävaunun jarruventtiilin tehtävä

Ilmajarrujärjestelmä, johon kuuluu perävaunun jarruventtiili, estää yliajotörmäykset ja keventää vetoajoneuvon jarrujen kuormitusta. Perävaunun ohjausventtiiliä käytetään ohjaamossa jarrun ohjaamiseen ajoneuvon oman jarrujärjestelmän kautta. Tästä venttiili siirtää ilmaa suhteessa perävaunuun, kun jarrua käytetään. Tämä estää perävaunuja työntymästä eteenpäin jarrutuksen aikana ja pidentämästä tarpeettomasti jarrutusmatkaa.

Perävaunun jarruventtiilin asennus

Liitä paineilmajarrujärjestelmän osat perävaunun paineilmasäiliöön paineletkujen tai putkien avulla. Paineilmalinjat - syöttölinja ja jarrulinja - on usein merkitty eri väreillä.

Asenna perävaunun jarruventtiili valmistajan ohjeiden mukaisesti siten, että tuuletusaukko on alaspäin. Sen jälkeen se kiinnitetään ajoneuvon runkoon pulteilla. Valmistajasta ja tyypistä riippuen perävaunun jarruventtiiliin on saatavana lisävarusteita tai osia on joskus saatavana suoraan sarjana:

- Ilmanpoistoventtiili, joka tunnetaan myös nimellä perävaunun vapautusventtiili, vapauttaa jarrun manööverin aikana syöttämällä ja vapauttamalla ilmaa jousijarruun. Perävaunun jarruventtiili kytketään traktorin liitäntäjohtoihin, ja se kytkeytyy automaattisesti toimintaan.

- Jarruvoiman säädin rajoittaa jarrusylintereiden painetta kuormitustilanteen mukaan. Jarruvoimaa muutetaan manuaalisesti vivulla. Useimmissa jarruvoiman säätimissä on neljä vaihetta: täysi kuorma, puolikuorma, tyhjä ja vapautus.

- Paineen tasauksella varustetut ohjausventtiilit säätävät jarruvoimia etu- ja taka-akselin välillä. Lisäksi tällaisessa venttiilissä on yleensä pikavapautustoiminto.

Lisäksi perävaunun ilmajarruun on hyvä hankkia lisäkomponentteja. Esimerkiksi liitäntäjohtojen putkiston tuuletussuodattimet pitävät lian poissa järjestelmästä. Tyhjennysventtiilit puolestaan suojaavat jarrujärjestelmää tiivistymiseltä. Paineilman syöttö suljetaan sulkuhanalla, ja sitä käytetään siten paineilman poistamiseen.

Perävaunun jarruventtiileissä on usein säädettävä ennakko, jonka avulla voidaan ohjata korkeampaa painetta kuin käyttöjarrun ohjauspaine. Näin estetään painehäviöt, jotka johtuvat eri virtaussuuntien venttiilien korkeista vastepaineista, ja mahdollistetaan vetoajoneuvoon sovittaminen.

Ilmajarrujen tyypit

Jarrujärjestelmiä on kahta päätyyppiä, jotka molemmat on varustettu perävaunun jarruventtiilillä. Hydraulisesti ohjattuja venttiileitä käytetään ajoneuvoissa, joissa on hydrauliset jarrut, kun perävaunun jarrujärjestelmä on pneumaattisesti ohjattu. Ajoneuvon hydrauliikan liitäntä ohjaa hydrauliöljyn jarrusylinteriin perävaunun jarruventtiilin kautta.

Perävaunun jarruventtiilit ovat usein moduulirakenteisia, joten ne soveltuvat sekä perinteisiin että sähköisesti ohjattaviin jarrujärjestelmiin. Automaattisella vapautusventtiilillä varustettuja perävaunun jarruventtiileitä käytetään pääasiassa perävaunuissa, joiden jarrujärjestelmät on varustettu automaattisilla, kuormituksesta riippuvaisilla jarruvoiman säätimillä (ALB).

Perävaunun jarruventtiilien tarkistaminen

Perävaunun jarruventtiilin toiminnan on aina vastattava valmistajan toimintakaavioita. Myös tiivisteiden on oltava ehjiä, mikä on erityisen tärkeää vapautusventtiilin osalta.

Osta perävaunun jarruventtiilejä verkossa edulliseen hintaan

Perävaunun jarruventtiili on helppo asentaa ilmajarrua asennettaessa. Tämän osan ostaminen on halvempaa erityisesti Motointegratorin kaltaisesta verkkokaupasta kuin erikoisliikkeestä tai valtuutetusta korjaamosta. Hyödy laajasta tuotevalikoimastamme tunnetuilta merkkivalmistajilta, kuten Wabco tai Haldex, ja hanki ehdottoman laadukkaita tuotteita huippulaatuisina edulliseen hintaan. Käytännöllisen hakutoimintomme avulla on helppo löytää ajoneuvoosi täydellisesti sopivat lisävarusteet. Asiantunteva asiakaspalvelumme, nopeat toimitusajat ja mutkaton palautus, jos osa ei sovi, vakuuttavat sinut.