MOTUL 8100 X-Cess 5W40

Ohjaamon vaimennus – KUORMA-AUTOT

(löytyi 340 tulosta)

Ilman ohjaamon vaimentimia tavarankuljetus kuorma-autolla olisi kuljettajille todellinen koettelemus. Ohjaamon jousituksen osina nämä auton osat varmistavat, että ohjaamo ei altistu suoraan moottorin ja alustan tärinälle. Varaosat mahdollistavat huomattavasti paremman ajomukavuuden. Tämä on välttämätöntä, koska hyötyajoneuvojen kuljettajat viettävät lähes koko työaikansa ohjaamossa, erityisesti pitkän matkan kuljetuksissa. Laadukkaat ohjaamon vaimenninlaitteet varmistavat siis toisaalta, että kuorma-auton ohjaamo ei kallistu liikaa. Toisaalta ne on asennettu siten, että ne mahdollistavat hiljaisen ja mukavan ajon.

Varaosat SACHS
Sijoituskriteerit
Vaimennin, ohjaamon laakerointi MONROE CB0001
Valmistaja:   MONROE
Valmistajan numero:   CB0001
119,84 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi MONROE CB0009
Valmistaja:   MONROE
Valmistajan numero:   CB0009
47,68 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi FEBI BILSTEIN 175109
Valmistaja:   FEBI BILSTEIN
Valmistajan numero:   175109
42,99 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi MONROE CB0117
Valmistaja:   MONROE
Valmistajan numero:   CB0117
49,34 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi MONROE CB0116
Valmistaja:   MONROE
Valmistajan numero:   CB0116
104,62 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi MONROE CB0163
Valmistaja:   MONROE
Valmistajan numero:   CB0163
105,93 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi DT Spare Parts 1.25971
Valmistaja:   DT SPARE PARTS
Valmistajan numero:   1.25971
75,74 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi DT Spare Parts 2.70000
Valmistaja:   DT SPARE PARTS
Valmistajan numero:   2.70000
33,72 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi MAGNUM TECHNOLOGY MC003
Valmistaja:   MAGNUM TECHNOLOGY
Valmistajan numero:   MC003
69,77 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi MONROE CB0109
Valmistaja:   MONROE
Valmistajan numero:   CB0109
70,67 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi AUGER 20132
Valmistaja:   AUGER
Valmistajan numero:   20132
74,57 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi MONROE CB0153
Valmistaja:   MONROE
Valmistajan numero:   CB0153
124,17 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi MONROE CB0097
Valmistaja:   MONROE
Valmistajan numero:   CB0097
41,62 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi MONROE CB0209
Valmistaja:   MONROE
Valmistajan numero:   CB0209
73,32 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Vaimennin, ohjaamon laakerointi MAGNUM TECHNOLOGY MC031
Valmistaja:   MAGNUM TECHNOLOGY
Valmistajan numero:   MC031
40,21 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Koska ohjaamon vaimentimet joutuvat jatkuvaan rasitukseen ajon aikana, nämä auton osat kuluvat melko paljon. Täältä löydät tietoa siitä, miten tunnistat viallisen ohjaamon vaimentimen, miten ohjaamon kiinnitys toimii ja millaisia tyyppejä on olemassa.

Kuorma-auton ohjaamon vaimentimet - tehtävä ja toiminta

MANin, Volvon, Winklerin ja muiden valmistajien ohjaamon vaimentimet toimivat kuljettajan ohjaamon ja ajoneuvon rungon välisenä yhteytenä, ja niillä on useita tehtäviä. Ensisijainen tehtävä on vaimentaa alustan ja moottorin tärinää. Tämä on ainoa tapa varmistaa miellyttävä ajokokemus, optimaalinen ajoneuvon hallinta ja korkea ajoturvallisuuden taso.

Ohjaamon vaimentimilla on myös tärkeä rooli onnettomuustilanteessa. Ohjaamon jousitus vaikuttaa merkittävästi kuorma-auton törmäysturvallisuuteen. Koska hyötyajoneuvon moottori sijaitsee suoraan ohjaamon alla, puristumisvyöhyke on hyvin pieni. Vain ohut etupaneeli ja muutama muovielementti erottavat ohjaamon jalkatilan ulkomaailmasta. Törmäyksen sattuessa ohjaamon neljä vaimenninta toimivat ennalta määritettyinä katkaisupisteinä. Nämä katkeavat törmäyksessä ja ohjaamo liikkuu taaksepäin. Tämä haihduttaa huomattavan osan liike-energiasta.

Jotta ohjaamo ei kuitenkaan liikkuisi liian pitkälle taaksepäin, kiinnityspalkki kytkeytyy noin 50-80 cm:n kuluttua ja estää liikkumisen taaksepäin. Kiinnitystanko on asennettu kahden etujousituspisteen väliin. Iskun sattuessa se porautuu ensin jäähdyttimeen ja sitten moottorilohkoon. Ohjaamo jarrutetaan ja liike-energia siirretään taka-akselille. Jos kuorma-auto on ilman kuormaa, tämä estää kuljettajan ohjaamoa liukumasta kokonaan irti alustasta.

Erilaiset ohjaamon vaimentimet

Kuorma-auton koosta, painosta ja tehosta riippuen ohjaamoon asennetaan erilaisia vaimentimia. Ohjaamo on yleensä nelipistekiinnityksellä. Ajoneuvomallista riippuen kuorma-auton etu- ja takaohjaamon vaimentimet vaihtelevat. Ensimmäinen ero on rakennetyyppi. On olemassa teräsjousimoduuleja ja ilmajousia. Pienempiin ohjaamoihin asennetaan usein eteen kumiset nivelkannattimet pehmentämään kallistus- ja kallistusliikkeitä. Takana käytetään jousituksia. Suurempiin ohjaamoihin kuorma-autovalmistajat käyttävät niin sanottuja ilmajousitusmoduuleja.

Niille on ominaista kuljettajan suuri mukavuus. Tärkein syy tähän on ilmajousimoduulien erittäin alhainen ominaistaajuus. Mallista riippuen ohjaamon jousituksen etuosan kierrejouset ja takaosan ilmajouset takaosassa takaavat hiljaisen ja mukavan ajon. Esimerkiksi Winklerin Volvon ohjaamonvaimentimet mahdollistavat rakenteesta riippuen noin 50 mm:n suuruisen jousen enimmäisliikkeen.

Kuorma-autojen ohjaamon vaimentimet - yleiskatsaus

Teräsjousitus

Teräsjousimoduuleja käytetään pääasiassa hyötyajoneuvoissa, jotka altistuvat pienille kuormituseroille ja joiden on kestettävä paljon. Esim. rakennustyömaan kuorma-autot, traktorit jne. Nämä ohjaamon vaimentimet vakuuttavat korkealla kustannus-hyötysuhteellaan, vankalla rakenteellaan ja riippumattomuudellaan paineilman syötöstä.

Ilmajousitusmoduulit

Nämä ohjaamon vaimentimet takaavat korkean ajomukavuuden tason, ja niitä käytetään pääasiassa pitkien matkojen kuljetuksiin tarkoitetuissa kuorma-autoissa. Kaikilla ohjaamon ilmanohjausvaimentimilla on seuraavat yhteiset hyvät puolensa:

- Pieni tilantarve

- Erittäin korkea ajomukavuus

- Matala ja vakio ominaistaajuus

- Erilaisten ohjaamolaitteiden ja kuormien kompensointi

Täällä on tarjolla erilaisia tyyppejä. Esimerkiksi CALM®-ohjaamon vaimennus. CALM® on lyhenne sanoista "Cabin Air Leveling Module". Yksi etu on esimerkiksi se, että integroitu tasausjärjestelmä on vähemmän altis lialle ja ulkopuolelta tuleville vaurioille.

Ohjaamon CDC®-vaimentimet (Continous Damping Control) vaimentavat lähes kaikki tärinät. Tämä muuttaa ohjaamon täysin hiljaiseksi, rennoksi ja ergonomiseksi työpaikaksi. Lisäksi nämä ohjaamon vaimenninlaitteet takaavat maksimaalisen vakauden ja mahdollistavat kuorma-auton turvallisen käsittelyn kaikkina aikoina.

Tunnistetaan ja korjataan vialliset ohjaamon vaimentimet

Ohjaamon vaimentimet kuuluvat kuorma-auton useimmin käytettyihin varaosiin. Erityisesti teräsjousimoduuleilla on erittäin pitkä käyttöikä. Ilmajousimoduulit ovat rakenteeltaan paljon monimutkaisempia, ja ne on tarkastettava säännöllisesti. Viallisen ohjaamon vaimentimen huomaa yleensä melko nopeasti: ajomukavuus heikkenee huomattavasti. Lisäksi melutaso ohjaamossa nousee. Tämä koskee myös moottorin ja alustan tärinää, jonka voi selvästi tuntea ajon aikana.

Yleensä viallisen ohjaamon vaimentimen korjaaminen on harvoin kannattavaa. On järkevämpää ja turvallisempaa vaihtaa jousimoduulit pareittain (edessä/takana) tai jopa kokonaan. Ohjaamon vaimentimen vaihtaminen on monimutkaista, koska kuorma-auton mallista riippuen ohjaamo on irrotettu alustasta. Motointegratorin kuorma-autoalan ammattilaiset suosittelevat aina, että monimutkaiset ja turvallisuuden kannalta tärkeät korjaukset teetetään erikoiskorjaamolla.

Vihje: Vähennä korkeita korjauskustannuksia. Verkkokaupastamme löydät Sachsin, MANin, Ivecon ja monien muiden huippuvalmistajien ohjaamon vaimentimet uskomattoman edulliseen hintaan.