MOTUL 8100 X-Cess 5W40

Moniurahihnat – KUORMA-AUTOT

(löytyi 994 tulosta)

Varaosat SACHS
Sijoituskriteerit
Moniurahihna Optibelt-RBK OPTIBELT 6PK995
Valmistaja:   OPTIBELT
Valmistajan numero:   6 PK 995
13,42 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moniurahihna GATES GAT8PK1808HD
Valmistaja:   GATES
Valmistajan numero:   8PK1808HD
20,54 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moniurahihna BOSCH 1 987 947 077
Valmistaja:   BOSCH
Valmistajan numero:   1 987 947 077
22,99 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
10,83 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moniurahihna GATES GAT8PK1400HD
Valmistaja:   GATES
Valmistajan numero:   8PK1400HD
12,06 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moniurahihna GATES 8PK1095HD
Valmistaja:   GATES
Valmistajan numero:   8PK1095HD
15,09 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moniurahihna CONTITECH 10PK1145
Valmistaja:   CONTITECH
Valmistajan numero:   10PK1145
14,82 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Tuulettimen kiilahihna THERMO KING 781951
Valmistaja:   THERMO KING
Valmistajan numero:   781951
125,98 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Tuulettimen kiilahihna GATES GATCB0003
Valmistaja:   GATES
Valmistajan numero:   CB0003
35,29 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moniurahihna CONTITECH 9PK1330
Valmistaja:   CONTITECH
Valmistajan numero:   9PK1330
17,36 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moniurahihna CONTITECH 8PK1215
Valmistaja:   CONTITECH
Valmistajan numero:   8PK1215
13,96 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moniurahihna CONTITECH 9PK2100
Valmistaja:   CONTITECH
Valmistajan numero:   9PK2100
28,76 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moniurahihna GATES 8PK2508SFHD
Valmistaja:   GATES
Valmistajan numero:   8PK2508SFHD
29,04 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moniurahihna CONTITECH 8PK800
Valmistaja:   CONTITECH
Valmistajan numero:   8PK800
10,00 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää
Moniurahihna CONTITECH 8PK900
Valmistaja:   CONTITECH
Valmistajan numero:   8PK900
11,11 €Sisältää arvonlisäveron, ei sisällä toimituskuluja
2-4 arkipäivää

Mikä on kiilahihna tai kiilahihna?

Pitkään tavalliset kiilahihnat olivat vakiovarusteena monissa ajoneuvoissa. Niillä oli kuitenkin joitakin haittoja, ja ne kuluivat enemmän kuin nykyaikaiset monikeilahihnat tai kiilahihnat. Ne saattoivat esimerkiksi vääntyä hihnapyörään, jolloin kiilahihna kului nopeasti. Myös vääntömomentti, jonka tavallinen kiilahihna pystyi siirtämään, oli hyvin rajallinen. Vinkuvat kiilahihnat olivat tyypillinen merkki kiilahihnan liukumisesta.

Nykyaikaisissa ajoneuvoissa on nykyään lähes yksinomaan kiilahihnoja. Ne ovat leveämmät, mutta huomattavasti litteämmät. Tämä tekee niistä erittäin joustavia ja mahdollistaa niiden ohjautumisen ahtaisiin kulmiin. Koska niiden korkeus on matala kuten tasohihnojen, niitä voidaan käyttää myös ahtaissa moottoritiloissa, ja hihnapyörien välinen etäisyys voidaan pitää pienenä.

Sovelluksesta riippuen kiilahihnassa on 2-15 kiilahaaraketta, jotka siirtävät vääntömomentit kosketuspintaan voimanmukaisesti. Tärinää ja värähtelyjä, joita voi esiintyä tavallisilla kiilahihnoilla, ei käytännössä esiinny kiilahihnoilla. Kiilahihnojen materiaalit kestävät hyvin öljyä ja lämpötilaa. Korkea hyötysuhde ja tasainen välityssuhde ilman luistoa tai liukumista takaavat myös pitkän käyttöiän. Kuitenkin myös kiilahihna kuluu, vaikka vaihtoväli on harvempi kuin tavallisilla kiilahihnoilla. Löydät helposti uudet kiilahihnat ajoneuvoosi Motointegrator-verkkokaupan hakusivun avulla.

Miksi moni kiilahihna katkeaa

On olemassa muutamia syitä, joiden vuoksi kiilahihna voi rikkoutua. Ajoneuvon ajokilometreistä ja kiilahihnaan kohdistuvasta kuormituksesta riippuen kiilahihna tulee lopulta siihen pisteeseen, jossa se on vaihdettava. Vialliset kiilahihnat johtuvat kuitenkin usein muista tekijöistä kuin materiaalin normaalista kulumisesta. Jos se on esimerkiksi liian löysästi kireällä, se voi liukua, mikä lisää kulumista valtavasti. Samoin kiilahihnaa ei saa jännittää tai venyttää liikaa.

Jos käyttöhihnapyörä ja muut hihnapyörät eivät ole täsmälleen samassa linjassa, kiilahihnan on kompensoitava suuntausvirhe, mikä johtaa myös materiaalin ennenaikaiseen väsymiseen. Vaurioituneet hihnapyörät on myös vaihdettava pikaisesti, ennen kuin ne vahingoittavat kiilahihnaa.

Mitä tapahtuu, kun kiilahihna katkeaa?

Voimakkaan vääntömomentin siirron vuoksi ei ole harvinaista, että kiilahihnat käyttävät samanaikaisesti useita apuyksiköitä, jotka luonnollisesti vikaantuvat yhdessä. Tietyissä olosuhteissa ajamista on usein vielä mahdollista jatkaa riippuen siitä, mitkä yksiköt ovat vikaantuneet.

Multi kiilahihna generaattoria varten

Generaattori tai vaihtovirtageneraattori huolehtii virransyötöstä ajon aikana ja lataa käynnistysakun käynnistyksen jälkeen. Jos kiilahihna repeää, generaattori ei enää tuota virtaa ja ajoneuvo ottaa tarvittavan virran käynnistysakusta. Tämä toimii tietysti vain siihen asti, kunnes käynnistysakku on tyhjä. Toimintasäteen lisäämiseksi on suositeltavaa kytkeä pois päältä sähköiset kuluttajat, joita ei tarvita tässä hätätilassa. Yksityiskohtaisesti riippuu monista tekijöistä, kuinka monta kilometriä ajoneuvo voi vielä ajaa esimerkiksi ilman generaattoria:

- Akun kunto

- Akun kapasiteetti

- Ajoneuvon virrankulutus käytössä

Joissakin ajoneuvoissa on sähköinen ohjausjärjestelmä, joka kuluttaa valtavasti sähköä. Virrankulutukseen vaikuttaa myös se, onko sateista (tuulilasinpyyhkimet) vai pimeää (ajovalot).

Ohjaustehostimen kiilahihna

Ohjaustehostin on hydraulisesti avustettu ohjauslaite. Tätä tarkoitusta varten hydraulipumppua käytetään kiilahihnalla. Jos kiilahihna repeää, tuki ei toimi, mutta ajoneuvo pysyy edelleen ohjattavana. Pienet ohjausliikkeet, esimerkiksi moottoritiellä, onnistuvat silti helposti ilman servoapua. Äkilliset suunnanmuutokset tai pysäköinti voivat sen sijaan muodostua haasteeksi. Kokemattomia kuljettajia ei siksi suositella ajamaan ilman hydraulipumpun apua.

Vesipumpun kiilahihna

Vesipumppu on tärkeä osa moottorin jäähdytysjärjestelmää, ja se muodostaa jäähdytyspiirin moottorin ja jäähdyttimen välille. Moottori ylikuumenee tietyn käyntiajan jälkeen, jos vesipumpun kiilahihna katkeaa. Hätätilanteissa ajamista voi jatkaa, jos kiinnität huomiota veden lämpötilaan. Jos lämpötilan näyttö nousee punaiselle alueelle tai veden lämpötilan varoitusvalo syttyy, moottori on sammutettava välittömästi. Voit lykätä ylikuumenemista hieman, jos asetat lämmityksen ja ilmanvaihdon täyteen. Avaa konepelti, kun moottori jäähtyy uudelleen. Älä vain aja eteenpäin ylikuumentuneen moottorin lämpötilan vallitessa. Tämä voi aiheuttaa vakavia moottorivaurioita.

Ilmastointihihna, jossa on kiilahihna

Jos ilmastointijärjestelmän kompressori ei enää toimi, kylmäainetta ei voida enää muuntaa kuumasta kaasumaisesta tilasta kylmään nestemäiseen tilaan. Ajoneuvon sisätiloissa ei enää havaita jäähdytysvaikutusta.

Motointegratorista löydät laajan valikoiman ilmastointijärjestelmien varaosia sekä kiilahihnoja ja kiilahihnoja ensiluokkaisilta valmistajilta, esimerkiksi BOSCHilta, CONTITECHilta tai DAYCOlta.