Uuden auton maton ostaminen: Minkä tyyppinen maton pitäisi olla?

0
118

Etsitkö uusia auton mattoja? Löydät nyt verkkokaupastamme kauniita ja laadukkaita malleja edulliseen hintaan.

Ne suojaavat autojen jalkatiloja lialta ja kosteudelta, ihanteellisesti myös visuaalisesti ja onneksi tallomme niitä päivittäin. Puhumme tietysti kynnysmatosta, valittamattomasta palvelijasta kaasupolkimen edessä. Ennemmin (yksinkertaisissa malleissa) tai myöhemmin (laadukkaissa malleissa) kuluminen tekee vaihdon välttämättömäksi. Onko nyt sinun vuorosi? Etsitkö visuaalista tai toiminnallista parannusta? Hanki sitten inspiraatiota verkko-ostoksiisi täältä.

Kumimatto – tuhoutumaton klassikko

Kumimatot tarjoavat sinulle kolme tärkeää etua: ne ovat edullisia ostaa, sopivat kaikkiin sääolosuhteisiin ja ne on erittäin helppo puhdistaa. Jopa nestemäinen ja rasvainen lika voidaan poistaa kumimatolta jättämättä mitään jäämiä. Tämä koskee myös likaantumiseen liittyviä epämiellyttäviä hajuja.

Arvostat tätä etua viimeistään silloin, kun unohdetut koiran tai kissan jätökset päätyvät matolle kengänpohjiesi kautta. Pinnalliseen puhdistukseen riittää, että suihkutat kumimattoa voimakkaasti puutarhaletkulla. Perusteelliseen puhdistukseen käytä yleispuhdistusainetta tai rengasvaahtoa ja pehmeää hankausharjaa.

Veluurimatot – tyylikkäät ja nykyaikaiset

Veluurista valmistetuille matoille on ominaista karhennettu pinta. Tämä ominaisuus tekee tärkeimmän edun selväksi: seisovat kuidut toimivat lianerottimina ja estävät pölyn ja hiekan leviämisen jalkatilaan. Monet auton omistajat valitsevat veluurimatot niiden hienostuneen ja tyylikkään ulkonäön vuoksi. Ei pitäisi olla vaikeaa löytää malleja, jotka sopivat autosi sisätilojen väriin.

Kumimattoihin verrattuna veluurimatot ovat kuitenkin herkempiä ja vaativampia puhdistaa. Periaatteessa ostat pieniä lattiamattoja, ja siksi niitä on kohdeltava. Valitettavasti tämä ei ole aina mahdollista. Kylminä ja märkinä kuukausina on usein väistämätöntä jättää märkä lika ulos autoon noustessa. Jotkut auton omistajat ratkaisevat ongelman käytännössä – veluurimatot kuuden kuukauden ajan huhtikuusta syyskuuhun, kumimatot kuuden kuukauden ajan lokakuusta maaliskuuhun.

Käytä imuria irtonaisen, kuivan lian poistamiseen. Jos hiekkaa on kertynyt paljon, voit käyttää myös matonhakkaajaa. Sitkeästä liasta pääset eroon liottamalla veluurimattoa lämpimästä vedestä ja nestemäisestä saippuasta koostuvassa saippualiuoksessa. Harjaa matto sitten huolellisesti vedessä ja poista saippua suihkulla.

Matot tekonahasta – tyylikkäitä ja kestäviä samaan aikaan

Korkealaatuisissa tekonahasta valmistetuissa matoissa yhdistyvät monet kumi- ja veluurimallien tarjoamat edut. Ne ovat sekä vahvoja että säänkestäviä, helppohoitoisia ja tyylikkään esteettisiä. Tekonahkatyyppi on usein XPE-nahkaa. Lyhenne tarkoittaa tuttua PE:tä (polyeteeni), mutta tässä tapauksessa sillä on ristisilloitettu rakenne.

Tämä tekee materiaalista sekä kulutusta kestävämmän että lämpöstabiilimman. XPE-nahasta valmistetut lattiamatot ovat hinnoiteltu ylempään segmenttiin. Puhdistukseen riittää yleensä, että matto suihkutetaan puhdistusaineella ja pyyhitään sitten kostealla liinalla. Myös säännöllistä käsittelyä tekonahkaa hoitavalla öljyllä suositellaan.

Auton matto
© JimAK_Photo / Shutterstock

Auton mattojen pinnat ja reunat

Lähes kaikissa auton lmatoissa on enemmän tai vähemmän strukturoitu pinta. Kumimattojen tapauksessa nämä voivat olla hunajakennomaisia tai neliönmuotoisia kulutuspinnan vahvistuksia. Myös alumiininen ulkonäkö on erittäin suosittu. Se jäljittelee alumiinisten ruutulevyjen vinosti uurrettua rakennetta. Rakenne antaa jaloille paremman pidon ja auttaa sitomaan likaa. Veluurimattojen osalta pintojen tekstiilikangas on määritelmän mukaan kuvioitu tai karhennettu.

Jos matoissa on korotettu reuna, niitä kutsutaan myös kuorimatoiksi. Korotetulla reunalla on tärkeä suojaava tehtävä. Se estää nesteiden valumisen matolta. Jos sokeripitoisia juomia, kuten hedelmämehuja tai kolajuomaa, pääsee pinnalle, kuorimattojen avulla auton omistaja säästää paljon työtä jalkatilan puhdistuksessa.

Houkuttelevat matot motiiveilla ja kirjaimilla

Yksilöllistäminen etenee, eikä tämä kehitys pysähdy mattoihin. Kuljettajat, jotka haluavat katsella kauniisti muotoiltua lattiamattoa, voivat tehdä sen ongelmitta. Motiiveilla varustettujen mallien lisäksi myös kirjaimilla koristellut matot ovat suosittuja lahjoja autoharrastajien keskuudessa.

Ajoneuvoosi räätälöidyt matot

Useimpiin uudempiin ajoneuvomalleihin on saatavana räätälöityjä mattoja, jotka sopivat kulloiseenkin kokoon. Nämä voivat olla samoja malleja, jotka olivat saatavilla jo ostohetkellä, tai eri muunnelma. Matot ovat usein saatavilla neliosaisina sarjoina eteen ja taakse. Mukana voi olla myös tavaratilan matto.

Tilaa matot ajoneuvoosi verkosta nyt

Käytä tilaisuutta hyväksi ja selaa verkkokauppaamme nyt. Sinulla ei ole vaikeuksia löytää auton mattoja, jotka vastaavat täydellisesti tarpeitasi.