Toyota Pariisin olympialaisten 2024 liikkuvuuskumppanina

0
82
Toyota IO 2024

Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) ja Kansainvälisen paralympiakomitean (IPC) maailmanlaajuisena liikkuvuuskumppanina Toyotalla on keskeinen rooli tulevissa Pariisin 2024 olympialaisissa ja paralympialaisissa. Toyota on ollut vuodesta 2015 osa The Olympic Partner (TOP) -ohjelmaa, ja se on keskittynyt tarjoamaan kestäviä liikkuvuusratkaisuja elämänlaadun parantamiseksi ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Turvallisesti läpi syksyn

Kestävät liikkumisratkaisut

Pariisin 2024 olympialaisiin valmistautuessaan Toyota tarjoaa yli 2650 sähköauton autokannan, mukaan lukien 500 vetykäyttöistä Toyota Mirai -ajoneuvoa. Näitä ajoneuvoja käytetään urheilijoiden, järjestäjien, vapaaehtoisten ja katsojien kuljettamiseen. Toyota aikoo myös toimittaa noin 250 sähkökäyttöistä Accessible People Moveria (APM), joka on suunniteltu erityisesti vammaisten kuljettamiseen. Nämä ajoneuvot palvelevat olympiakyliä ja kilpailupaikkoja ja tarjoavat turvallisen ja mukavan kuljetuksen kaikille osallistujille.

KINTO-autojen yhteiskäyttöpalvelut

Toyotan innovaatioihin kuuluu myös KINTO Share, autojen yhteiskäyttöpalvelu, jonka avulla työntekijät ja osallistujat saavat ajoneuvoja helposti käyttöönsä. Lisäksi Toyota on esitellyt henkilökohtaisia mikromobiililaitteita, kuten C+walk S- ja C+walk T-mallit sekä pyörätuolin sähköiset vetolaitteet, joilla varmistetaan täysi liikkuvuus kaikille tapahtuman osallistujille.

CO2-päästöjen vähentäminen

Yksi Toyotan päätavoitteista on edistää kestävää liikkuvuutta vähentämällä hiilidioksidipäästöjä 50 prosenttia edellisiin kisoihin verrattuna. Toyota aikoo myös jättää pitkäaikaisen perinnön lahjoittamalla ajoneuvojaan Pariisin taksiliikenteeseen ja vammaisten erikoiskuljetuspalveluihin kisojen jälkeen.

Iskunvaimennin SACHS 317 117
Sachs logo
Iskunvaimennin SACHS 317 117 Lue lisää…
Kytkinsarja AISIN AISKT-316RA
Aisin logo
Kytkinsarja AISIN AISKT-316RA Lue lisää…
Jarrupalasarja, levyjarru TRW GDB3414, Edessä
TRW logo
Jarrupalasarja, levyjarru TRW GDB3414, Edessä Lue lisää…

Toyotan vetyratkaisut

Toyota esittelee kisojen aikana myös vetyyn perustuvia ratkaisujaan, kuten busseja, kuorma-autoja, veneitä ja polttokennokäyttöisiä trukkeja. Kaiken tämän tarkoituksena on edistää vetytaloutta ja osoittaa vedyn mahdollisuudet tulevaisuuden polttoaineena.

Toyotan ”Start Your Impossible” -aloite

Toyotan toiminta on osa laajempaa ”Start Your Impossible” -aloitetta, jonka tavoitteena on innostaa työntekijöitä, kumppaneita ja asiakkaita voittamaan haasteet ja siirtymään kohti osallistavampaa ja kestävämpää yhteiskuntaa. Yhteistyö Pariisi 2024:n kanssa on loistava tilaisuus esitellä, miten Toyota toteuttaa visiotaan liikkumisesta kaikille.

E-puller – sähköinen vetolaite: Toyotan innovatiivinen pyörätuoliratkaisu

Toyota on kehittänyt pyörätuolin käyttäjien liikkuvuuden parantamiseksi sähkökäyttöisen lisälaitteen nimeltä e-puller. Tämä huipputeknologinen laite muuttaa perinteisen käsikäyttöisen pyörätuolin sähköajoneuvoksi, joka voi kulkea jopa 25 kilometriä yhdellä latauksella. E-puller kehitettiin yhteistyössä itävaltalaisen startup-yrityksen Klaxonin kanssa, joka on erikoistunut innovatiivisiin ratkaisuihin vammaisille.

Pariisin kesäolympialaisten ja -paralympialaisten aikana Toyota tarjoaa 200 e-pulleria. Näistä 50, jonka nopeus on 6-8 km/h, on pysyvästi käytettävissä paralympiakylässä osana KINTO Mobility -sovelluksen kautta tarjottavaa yhteiskäyttöpalvelua. Loput 150 sähköistä e-pulleria, joiden nopeus on rajoitettu 3-4 km/h:iin, ovat paralympialaisten kansallisten komiteoiden urheilijoiden ja kisojen avajaisseremoniaan osallistuvan henkilökunnan käytössä.

Accessible People Mover (APM) -sähköajoneuvo

Accessible People Mover (APM) on Toyotan kehittämä sähköajoneuvo, joka on suunniteltu kuljettamaan ihmisiä lyhyitä matkoja ottaen huomioon eriasteisesti liikuntarajoitteisten ihmisten tarpeet. Pariisin olympialaisten ja paralympialaisten aikana näitä ajoneuvoja on noin 250. Niiden avulla urheilijoiden, vierailijoiden ja henkilökunnan kuljettaminen urheilupaikkojen ja olympiakylän välillä helpottuu huomattavasti.

APM:n tilat ja toiminnot

APM on suunniteltu mahdollisimman esteettömäksi. Siinä on tasainen lattia, ramppi ja sisätilat, jotka on mukautettu liikuntarajoitteisten, myös pyörätuolilla liikkuvien, tarpeisiin. Ajoneuvossa voidaan kuljettaa myös pieniä tavaroita. Lisäksi Toyota on kehittänyt APM:stä erikoisversion, joka on suunniteltu hätäapuun.

APM:n tekniset tiedot

APM on kompakti sähköajoneuvo, jossa on neljä istuinta ja pyörätuolin kiinnityspaneeli. Ajoneuvon toimintasäde on 100 km ja huippunopeus 20 km/h. Hankkeen on kehittänyt Toyota Motor Europen belgialainen sivuliike, ja tuotanto alkaa helmikuussa 2024 Toyota Caetanon tehtaalla Portugalissa.

Toyota pyrkii osana kestävän liikkuvuuden strategiaansa tekemään APM:stä olennaisen osan kisojen aikaista liikennettä ja varmistamaan turvallisen ja mukavan matkustamisen kaikille tapahtuman osallistujille.

Toyotan ja olympialaisten välisen tuotemerkkikumppanuuden historiaa

Toyota solmi kumppanuuden Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) kanssa vuonna 2015, ja siitä tuli olympialiikkeen ensimmäinen liikkuvuuskumppani. Yhteistyö on osa The Olympic Partner (TOP) -ohjelmaa, joka kokoaa yhteen globaalit alan johtajat tukemaan olympialiikettä.

Yhteistyön alku

Vuonna 2015 Toyota liittyi TOP-ohjelmaan, mikä merkitsi yrityksen astumista uudelle aikakaudelle, jolloin se sitoutui urheiluun maailmanlaajuisesti. Toyota lupasi tukea KOK:ta ja Kansainvälistä paralympiakomiteaa (IPC) tarjoamalla teknologisesti edistyksellisiä ja kestäviä liikkumisratkaisuja.

Aloitteet olympialaisissa

Yksi Toyotan keskeisistä tavoitteista on kestävän liikkuvuuden edistäminen. Tokion 2020-kisoihin Toyota toimitti sähkö- ja vetyajoneuvoja, mukaan lukien polttokennokäyttöiset Mirai-mallit ja autonomiset e-Palette-ajoneuvot. Nämä innovatiiviset ajoneuvot suunniteltiin vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja helpottamaan kuljetuksia niin urheilijoille, järjestäjille kuin katsojillekin.

Pariisin kesäolympialaiset 2024

Tulevia Pariisin 2024-olympialaisia varten Toyota jatkaa sitoutumistaan kestävien liikkumisratkaisujen tarjoamiseen. Yhtiö aikoo toimittaa yli 2650 ajoneuvon autokannan, mukaan lukien 500 Mirai-vetyautoa. Lisäksi Toyota on ottanut käyttöön innovatiivisia mikroliikkuvuusratkaisuja, kuten C+walk S, C+walk T ja sähköiset vetoautot, varmistaakseen täyden liikkuvuuden kaikille tapahtuman osallistujille.

”Start Your Impossible” -aloite

Osana kumppanuuttaan KOK:n ja IPC:n kanssa Toyota on käynnistänyt ”Start Your Impossible” -aloitteen, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä ympäri maailmaa voittamaan omat rajoituksensa ja siirtymään kohti osallistavampaa ja kestävämpää yhteiskuntaa. Kampanjan tavoitteena on edistää ajatusta siitä, että liikkuvuus ei ole vain liikennettä, vaan myös mahdollisuutta saavuttaa unelmansa ja toiveensa.

Toyotan yhteistyö olympialiikkeen kanssa on esimerkki yhtiön sitoutumisesta innovatiivisten ja kestävien ratkaisujen edistämiseen ja urheilijoiden tukemiseen ympäri maailmaa. Tämän yhteistyön avulla Toyota pyrkii luomaan paremman ja kestävämmän maailman, jossa liikkuminen on kaikkien ulottuvilla.

Lähteet:

Paris 2024 Olympics – https://olympics.com/en/paris-2024/committee/games-stakeholder/partners

Paris 2024 Olympics – https://olympics.com/ioc/news/worldwide-olympic-partner-toyota-begins-delivery-of-vehicles-to-support-paris-2024%C2%A0

Toyota EU – https://www.toyota-europe.com/news/2023/toyota-to-provide-sustainable-mobility-for-all

Toyota Newsroom – https://newsroom.toyota.eu/toyota-to-provide-sustainable-mobility-for-all-at-the-olympic-and-paralympic-games-paris-2024/)