Tiellä kohti kestävämpää kehitystä jälkimarkkinoilla – ATE:n ja Continentalin jarrutuotteita

0
99
ATE Jarrupalat

Jarrut eivät ole olennaisia vain turvallisuuden kannalta, vaan ne voivat myös vaikuttaa ratkaisevasti kestävään kehitykseen. Yhtenä johtavista toimittajista yrityksellä on keskeinen rooli jarrujärjestelmien uraauurtavien teknologioiden kehittämisessä, ja siksi se on vahva kumppani riippumattomille korjaamoille tiellä kohti kestävämpää kehitystä. Jälkimarkkinoilla Continental tarjoaa kaikki jarruihin liittyvät asiat yhdestä lähteestä – kuten varaosat premium-jarrumerkiltä ATE sekä huoltoa ja neuvontaa kaikista jarrujärjestelmään liittyvistä näkökohdista.

Jarrusatuloiden ympäristöystävälliset ratkaisut

Continental on kehittänyt monivuotisen alkuperäisvarusteisiin liittyvän asiantuntemuksensa pohjalta ”vihreän jarrusatulan”. Pienikokoisella vihreällä jarrusatulalla on erinomaiset ominaisuudet sähköajoneuvoja varten, erityisesti alhainen lämpökuorma ja pieni paino, mikä osaltaan pidentää ajoneuvon toimintasädettä. Yksi ratkaisu jarrusatulan arvoketjun kestävyyden parantamiseen on uudelleenkäsittely. Tämä korjaamoiden hyväksi todettu talletusjärjestelmä varmistaa uudelleenkäytön ja varustaa jarrusatulat uudelleenkäsittelyprosessissa korkeaa alkuperäislaatua olevilla varaosilla.

ATE Ceramic jarrupalat

Euro 7 -päästönormi edellyttää pienempiä päästöjä jarruista ja renkaista

Jarrujärjestelmien osalta voidaan todeta, että sähköajoneuvojen rekisteröintien lisääntyminen johtaa rumpujarrujen paluuseen. Toisin kuin levyjarrut, rumpujarrut voivat tarjota ympäristöetua, koska suurin osa jarrupalojen kulumisesta jää suljettuun jarrujärjestelmään. Tämä ei päädy tielle, vaan se poistetaan seuraavalla korjaamokäynnillä. Continental varustaa VW ID -perheen ja muiden sähköautovalmistajien ajoneuvot rumpujarruilla ja täyttää siten jo nyt jarrupäästöjä koskevan tulevan Euro 7 -päästönormin.

ATE Ceramic -jarrupalat ovat myös erinomainen valinta jarrutuotteeksi – testivoittaja ADAC:n vuoden 2021 lisävarustetestissä, jossa renkaiden kuluminen, vanteiden likaantuminen on vähäistä ja jarrupalojen ja jarrulevyjen kuluminen on pientä.

Automechanika 2024: Ensimmäinen ”vihreä” jarruneste ATE:ltä

Frankfurtissa järjestettävällä Automechanika 2024 -messuilla Continental keskittyy muun muassa kestävään kehitykseen. Autokorjaamot voivat odottaa ensiesitystä: Continental esittelee ensimmäisen ”vihreän” ATE-jarrunesteen – juuri sopivasti messuille.

Jarrusatula Green Caliper

Lisätietoja vihreästä jarrusatulasta ”Green Caliper”:

https://www.continental.com/en/press/studies-publications/technology-dossiers/green-caliper/

Lisätietoja ATE:n keraamisista jarrupaloista:

https://www.ate-brakes.com/products/disc-brakes/ate-ceramic-brake-pads/