Kuinka usein tuulilasinpyyhkimet pitäisi vaihtaa?

0
42
Tuulilasinpyyhkimet autossa
© Shutterstock / Denis Torkhov

Milloin tuulilasinpyyhkimet pitäisi vaihtaa?

Saksalaiset kuljettajat vaihtavat tuulilasinpyyhkimet keskimäärin kahden vuoden välein. Asiantuntijoiden mukaan tämä on kuitenkin liian harvoin. Pyyhkijänsulat on suositeltavaa vaihtaa kerran vuodessa. Tunnettujen valmistajien hieman kalliimmat tuotteet oikeuttavat yleensä hintansa pidemmällä käyttöiällä. Kannattaa siis sijoittaa hieman enemmän uusiin pyyhkijänsuloihin. Kuljettaja voi valita luonnonkumin ja synteettisen kumin välillä. Molemmilla materiaaleilla on omat hyvät ja huonot puolensa, joten yhdistelmä on ihanteellinen: pyyhkijänsulkamallit, joissa pyyhkijän kumin yläosa on synteettistä ja tuulilasille laskeutuva osa luonnonkumia, puhdistavat optimaalisesti ja kestävät paremmin kesähelteitä.

Turvallisesti läpi syksyn

Miten tuulilasinpyyhkimet vaihdetaan?

Usein unohdetaan, että pyyhkimet on asetettava huoltoasentoon ennen niiden vaihtamista. Tämä toimii jokaisessa ajoneuvomallissa eri tavalla – on parasta tutustua omistajan käsikirjaan. Jos haluat vaihtaa tuulilasinpyyhkimet esimerkiksi VW:hen, sinun on yleensä ensin kytkettävä sytytysvirta päälle, sammutettava se sitten uudelleen ja jätettävä avain sytytysvirtaan. Jos nyt odotat kolme sekuntia ja napautat sitten tuulilasinpyyhkimen vipua lyhyesti alaspäin, pyyhkimet siirtyvät automaattisesti huoltoasentoon. Ford Fiestan tuulilasinpyyhkimen tai Peugeot 206:n tuulilasinpyyhkimen kanssa menettely on täysin erilainen. Huoltoasentoa on käytettävä aina myös pyyhkimiä puhdistettaessa. Tässä asennossa pyyhkimien tai tuulilasin vaurioitumisriski on pienin.

Tuulilasinpyyhkimet
© Shutterstock / Olaf Naami

Milloin tarvitsen uudet pyyhkijänsulat?

Syksyn märällä säällä tuulilasinpesujärjestelmä toimii täydellä teholla – nyt on tärkeää, että pyyhkimet toimivat kunnolla ja puhdistavat tuulilasin oikein. Jos huomaat raitoja tuulilasissa, kannattaa reagoida välittömästi, sillä pyyhkimet eivät ole kunnolla asennettu ja täyttävät tarkoitustaan vain rajoitetusti. Tämä johtuu usein kumihuulessa olevasta viasta, joka voi ajan myötä halkeilla ja haurastua. Tällöin tuulilasinpyyhkimet on vaihdettava. Pienet vauriot voidaan mahdollisesti hioa pois naarmunpoistoaineella. Tutki pyyhkimen kumi tarkkaan – se voi olla vain likainen, ja se voidaan tehdä jälleen toimivaksi puhdistamalla se perusteellisesti liinalla ja lasinpuhdistusaineella. Jos pyyhin on vääntynyt, voit oikaisuttaa sen korjaamolla edullisesti. Myös pyyhkijän vesisuuttimien moitteeton toiminta on erityisen tärkeää syksyllä. Tarkista, että tuulilasille pääsee riittävästi vettä. Jos näin ei ole, puhdista suuttimet, asenna tuuletin tai lisäsuuttimet tai vaihda pumppu ja/tai letkut.

Miten voin puhdistaa tuulilasinpyyhkimet?

Saattaa kuulostaa triviaalilta, mutta sitäkin tärkeämpää on puhdistaa tuulilasi perusteellisesti, myös sisäpuolelta. Tämä johtuu siitä, että ilmassa oleva lika ja esimerkiksi nikotiini voivat tarttua tuulilasin sisäpuolelle ja rajoittaa näkyvyyttä. Tuulilasi kannattaa puhdistaa erityisellä tuulilasinpuhdistusaineella, jotta lika saadaan poistettua ja vältytään rumentavilta raidoilta. Aloita tätä varten tuulilasin kehyksestä ja puhdista vasta sitten koko tuulilasin pinta. Suurin osa liasta on reunoilla, jotka on parasta poistaa ensin. Tuulilasinpyyhkimet ovat jatkuvasti alttiina kaikille sääolosuhteille. UV-säteet voivat pitkällä aikavälillä kuivattaa kumin ja tehdä siitä huokoisen. Pakkasella on samanlainen vaikutus. Hyönteiset sekä lehdet ja pienet tikut ja tahmeat kukat lisäävät kulumista. Lehdet on siksi puhdistettava huolellisesti. Puhdas vesi riittää. Sitkeä lika voidaan poistaa pienellä määrällä vettä ja pakkasnestettä. Vahvoja kemikaaleja ei pidä käyttää herkkään kumiin.

Miten löydän oikean?

Jokainen, joka muistaa vanhat 190-sarjan Mercedekset tai vanhat Citroenit, tietää, että tuulilasinpyyhkimet voivat itse asiassa näyttää hyvin erilaisilta. Ei vain pituus vaihtele, vaan myös pyyhkimen varren muotoilu ja itse pyyhkimien kiinnitys voivat olla hyvin erilaisia eri malleissa. Joissakin hyvin yksinkertaisissa ja vanhemmissa malleissa itse pyyhkijän kumit voidaan vaihtaa suoraan pyyhkimessä. Ne vain työnnetään vastaaviin ohjaimiin ja katkaistaan päästä. Kaikissa laadukkaammissa tuulilasinpyyhkimissä on kuitenkin vaihdettava koko pyyhin – pyyhkimen kumit eivät enää ole vaihdettavissa. Vanhan pyyhkimen irrottaminen ja uuden pyyhkimen asettaminen paikalleen vaatii joskus hieman taitoa. Joka tapauksessa on kuultava naksahdus, kun se kytkeytyy, ja vasta sitten uusi tuulilasinpyyhin kiinnittyy tukevasti. Oikean tuulilasinpyyhkimen valitsemiseksi riittää useimmiten, että tiedät mallin ja valmistusvuoden: esimerkiksi tuulilasinpyyhin VW:hen, VW Golf V, 2006.

Yksi tuulilasinpyyhkimen malli voi myös sopia useampaan ajoneuvoon, esimerkiksi tuulilasinpyyhkimeksi Peugeot 206:een tai tuulilasinpyyhkimeksi Ford Fiestaan tiettyyn sarjaan. Varaosan tuulilasinpyyhkimen valinnassa on tärkeää varmistaa, että se on laadukas. Halvimmat tuotteet eivät yleensä tuo säästöä, vaan maksavat vain vaivaa ja lopulta huomattavasti enemmän, koska niiden kestävyys ja kantavuus ovat vain hyvin heikkoja. Jos todella haluat säästää rahaa, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, milloin tietyt tuulilasinpyyhkimet ovat tarjouksessa Motointegratorissa. Tämä on erinomainen tapa säästää rahaa laadusta ja kestävyydestä tinkimättä, varsinkin jos ostat useita vaihtopyyhkimiä kerralla. Ei missään nimessä kannata lykätä jo tarpeellista vaihtoa vielä pidemmälle kustannussyistä.

Tuulilasinpyyhkimet BOSCHilta

Tuulilasinpyyhkimet-Motointegrator
@ motointegrator.fi / Pyyhkijänsulka BOSCH 3 397 009 798, Aerotwin A798S

Etsitkö ajoneuvoosi sopivia tuulilasinpyyhkimiä? Esittelemme tässä Boschin tuulilasinpyyhkimet. Markkinoilla on valtava valikoima tuulilasinpyyhkimiä, mutta mikä on tärkeää? Tuulilasinpyyhkimien päätarkoitus on helpottaa näkemistä sateella. Siksi on sitäkin tärkeämpää, että tuulilasinpyyhkimet eivät tahraa ja todella puhdistavat tuulilasin. Boschin tuulilasinpyyhkimet soveltuvat tähän erittäin hyvin. Rungottomien pyyhkijöiden ansiosta pyyhkijät pyyhkivät tuulilasin edestakaisin mukavasti ja ilman tarpeetonta vastusta. Pyyhkimet sopivat muun muassa BMW:n, Hyundain, Chevroletin, Peugeotin ja Mercedes-Benzin ajoneuvoihin. Pyyhkijöiden pituus on 600+550 mm, joten ne sopivat kaikkiin edellä mainittuihin vasemmalta ohjattaviin ajoneuvoihin.

Jokainen etutuulilasinpyyhkimien tilaus sisältää myös kaksi pyyhkimen sulkaa. Tarjoamme myös spoilerituulilasinpyyhkimiä, jotka voidaan varustaa kehyksettömällä pyyhintätyypillä ja koukkuvarsityyppisellä pyyhintätyypillä edessä. Tässä tuulilasinpyyhkimessä ei ole pesurisuutinta, ja se on saatavana pituudeltaan 530+500. Tämä pyyhin on saatavana Audiin, BMW:hen, KIA:han, Mazdaan ja moniin muihin merkkeihin. Bosch on maailmanlaajuinen yritys, joka toimii monilla eri aloilla. Yritys on ollut olemassa jo yli 130 vuotta, ja se on aina edustanut laatua ja erinomaista palvelua. Täältä voit valita yli 482 tuotteen joukosta! Vertaile nyt ajoneuvosi ajokorttia tuotesuodattimellamme ja löydä oikea osa ajoneuvoosi.

Tilaa tarvitsemasi BOSCH-osat ja hyödy valmistajan laadukkaista tuotteista. Odotamme innolla tilaustasi!

Lähde:
http://www.t-online.de/auto